De bästa sorterna av vitkålfrön med namn

Det finns ingen sådan sommarboende som inte skulle odla olika sorters vitkål på sin webbplats. En gång i tiden var bara ett fåtal arter av denna kultur kända. Nu är sorten så bred att det ibland är mycket svårt att välja.

Uppdelning i kategorier

För att välja kålfrön måste du tydligt veta vilken mognadstid och metoden för att använda grönsaken är att föredra.

Alla sorter är indelade i 3 grupper:

 • Tidigt.
 • Genomsnitt
 • Sent.

vitt frö

Varje kategori föreslår olika användningsområden. Tidig kål praktiskt taget inte lagras. Dess huvudsakliga tillämpningsområde är i beredningen av färska sallader och äta direkt efter skärning.

fröplanta

Medium kål håller sig lite bättre eftersom de mognar längre. Mångsidigheten i deras applikation beror på preferenser för varje familj.

Sena arter är mest lämpade för lagring på vintern. De ligger väldigt bra och försämras inte på länge. Oftast används för jäsning och saltning på vintern.

kålbuske

Kategori "Tidigt"

För att välja en variation för din webbplats måste du studera beskrivningen av arten. Och plantera bara de som passar familjens behov. De bästa sorterna av tidig kål:

välj en variation

 • Malakit. Sallad olika kultur. Ett kålhuvud väger upp till 2 kg. Det smakar saftigt, sprider bladen vida. Men trots detta är huvudet tätt och hårt. Ofta vattning får kålen att växa snabbt.
 • Taurus. Hybrid variation. Vikten når 6 kg. Men detta är förutsatt att alla krav inom jordbrukstekniken uppfylls. Det är immun mot många sjukdomar.
 • Zarya f Gaffelns vikt når 2 kg. När den är färsk smakar den bra och används i alla sallader. Men det lagras inte alls och används inte i konserverad form.
 • Dumas f Kålhuvudet spricker inte. Smaken är utmärkt. Ätandet är standard för sorter i denna kategori, endast färskt. Gafflarna binder perfekt även i täta stativ.

Dumas f kålhuvud

 • Rinda f Lämplig för sallader och färsk konsumtion. Kan förvaras i 4 månader, men måste placeras på ett svalt ställe. Medeltäthet, utmärkt smak.
 • Kosack f väger upp till 1,5 kg. Det finns ingen bitterhet som är karakteristisk för växter. Knäcker inte och behåller sin presentation.
 • Juni. Vikt 2,5 kg. Det är viktigt att ta bort från sängarna i tid, annars kommer gafflarna att spricka och blomma.

juni bär

Kategori "Medium"

Bland de medelstora varianterna av vitkål finns det också favoriter. Enligt uppskattningarna av sommarinvånarna valdes de bästa sorterna i den genomsnittliga mogna perioden.

 • Bravokål f1. Gafflarna är fast och välsmakande, spricker inte. Perfekt transporterad.
 • Dobrovodskaya. Saftig och söt variation. Med rätt jordbruksteknologi är vikten på ett huvud 8 kg. Medelvikten är cirka 5 kg. Kan förvaras i upp till 5 månader.Utmärkt motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur.
 • Kål Menza f Kålstorleken av denna sort når 9 kg. Men vissa sommarinvånare hävdar att hon kan skapa ett mirakel på skivan. Gilla en patientträdgårdsmästare som väger 15 kg. Det är viktigt att inte vara lat och genomföra toppdressing och andra nödvändiga agrotekniska tekniker i tid. Har inga brister.

många blad

 • Siberian. Utmärkt smak. Lämplig för betning och betning, den används färskt. Kålhuvudet väger cirka 3 kg, men om alla krav följs korrekt kan vikten ökas. Sibiryachka kål har utmärkta kommersiella egenskaper, den lagras under lång tid.
 • Närvarande. En kryddig eftersmak känns. Det kan särskiljas från andra sorter genom dess karakteristiska vaxartade blom. Vikt ca 4 kg. Mycket ofta används denna sort av vitkål för vintern. Håller utmärkt form även vid transport över långa avstånd.
 • Kål Westri f1 En mängd vitkål som är resistent mot fusarium och fusariumsvilja. Huvudmassan sträcker sig från 4 till 8 kg. Mångsidig, men kort hållbarhet

fusariumbeständig

 • Krautman f Gafflar som väger upp till 4,5 kg. De är resistenta mot sprickbildning, varken regnigt väder eller lång vistelse i trädgården påverkar denna indikator. Den kan hålla sin presentation i fyra månader, men med förbehåll för korrekt lagring.
 • Tobia kål. Gafflarna väger 5 kg. Vyn är utmärkt för mekanisk rengöring. Mångsidig applikation. Lagras i flera månader.
 • Handlarens fru. Vikt upp till 3 kg. smaken är fantastisk. Lämplig för saltning. Ligger i flera månader utan förlust av presentation.
 • Snöstormkål. Trädgårdsmästare som de som inte spricker. Smakens egenskaper är utmärkta. Det kan lagras upp till 4 månader. Inte känsligt för vanliga kulturella sjukdomar.

fusarium visnar

Kategori "Sen"

Arter från denna kategori planteras av sommarboende för att få en gröda som kan hållas färsk för vintern. Samtidigt är de viktigaste kännetecknen lagringstiden för kålhuvudena. De bästa varianterna av sen mognad:

hybridgeneva

 • Genève. Det är en hybrid. Gafflarna är täta, lagras under mycket lång tid. Om gynnsamma förhållanden skapas kommer den att ligga tyst fram till nästa skörd.
 • Amager. Bäst lämpad för jäsning och andra typer av vinterförberedelser. Hög densitet, resistent mot svampinfektioner. Spricker inte, lämplig för mekanisk rengöring.

Amagera för vintern

Amager kål, kallbeständig. Men samtidigt kräver det rikligt med vattning, eftersom det inte tål temperaturökning.

 • Moskva sent. Bäst bland sitt eget slag. Kålhuvuden når 10 kg. De är täta, transporteras enkelt utan att skadas och håller sin presentation. De är immun mot många sjukdomar. Mycket saftigt. De är inte rädda för en sänkning av temperaturen, de tolererar frost upp till -5 till -7 ⁰С utan komplikationer. Om de lagras vid en temperatur på +5 ⁰С, ligger de i mer än 9 månader.
 • Aggressor f1. Hög densitet. Vikt ca 5 kg. Praktiskt taget spricker inte. Denna variation av vitkål är resistent mot flera sjukdomar. Du kan lagra den i 5 månader, används för saltning. Den första är klar för skörd, mognadstid 120 dagar.
 • Mara. Kålhuvud uppnår en vikt på 4 kg. Det mognar mycket länge men har god smak. Det används för att skörda på vintern som helhet. Hållbarhet upp till 8 månader. Resistent mot att ruttna.

konserverad produkt

 • Filibuster f1. Gafflarnas låga vikt, 3,5 kg. Mångsidighet i applikationen. Utmärkta smakegenskaper på färsk och konserverad mat.
 • Megaton f1. De täta huvuden väger upp till 5 kg. De är immun mot sjukdomar och insektskador. Vatten och mata kålen ofta. Lagras i 5 månader. Utmärkta smakegenskaper, gå bra för tomma ämnen.
 • Snövit. Beskrivningen visar växtens mångsidighet.Den ligger länge, håller sin presentation, den är jäsad och inlagd och används också i färska sallader. Vikten på kålhuvudena når 4 kg. Levererar transport över långa avstånd.
 • Valentina f Besitter alla nödvändiga egenskaper, lagras under lång tid, är lämplig för konservering. Skillnad i smak, mycket krispig och söt. Vikt 4 kg.

krispig och söt

 • Sugarloaf. Recensioner av sommarinvånare håller med om att många pekar på verklighetens likhet med namnet. Smaken är utmärkt, bitterhetens kännetecken för kål är helt frånvarande. En gaffel väger 3,5 kg.
 • Kolobok f Viktgaffel 5 kg. Det kan ligga fram till sent på våren. Nackdelen med sorten är dess mottaglighet för sjukdomar och attacker av skadedjur.
 • Triumph f Mogen lång, lagras i 8 månader. Perfekt för alla typer av vintern. Lider inte av fusariumvisnande.
 • Liggande f Hybrid, med huvuden upp till 3 kg. Mångsidig applikation. Dessutom börjar processen för betning eller betning inte omedelbart efter skörden. Och på några månader, när kålen når den högsta koncentrationen av smakegenskaper. Varar i 9 månader och håller presentationen.

mångsidig i applikationen

Regler och krav för plantering och vård av grödor

För att få en utmärkt skörd måste du närma dig tillväxtprocessen korrekt. Du bör börja från början. Rätt sådd av vitkålfrön. Och också ytterligare vård av växter.

rätt process

 1. Räkna ut såddtiden för plantor korrekt, baserat på egenskapen i din region. Du måste plantera den i marken efter 40 dagar av plantor.
 2. Fröplantor börjar härda från 2 veckors ålder.
 3. Bäddar för plantering är förberedda på förhand. Organisk gödningsmedel införs i de färdiga brunnarna.
 4. Efter plantering på permanent plats rekommenderas noggrant underhåll. Rätt vattning, befruktning, ogräs och skadedjursbekämpning.

bäddar för plantering

Synen för alla sommarinvånare är att kål älskar vattning. Detta villkor bör uppfyllas strikt eftersom grödans volym beror på det. Till en början bör det vara ofta och inte rikligt. Sedan ökar gapet och volymen vatten som används för denna åtgärd ökar i enlighet därmed. Glöm inte organiska och mineraltillskott då och då. Efterlevnad och tålamod kommer definitivt att betala sig vid skörden.

 skördvolym

Olika arter gör det slutliga valet av trädgårdsmästare svårt. Men samtidigt gör det det möjligt att välja sådana sorter som är perfekta för varje familj.

grön skörd

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa