Egenskaper och beskrivning av Rinda-kålsorten, egenskaper

En modern grönsaksodlare är inte begränsad till valet av sorter av grödor som han vill odla, det viktigaste är att arten uppfyller kraven på avkastning, storlek och vissa andra egenskaper. Rinda kål är en av de sorter som många väljer för sin mångsidighet och lättare att växa. Med uppfyllandet av minimireglerna för vård garanteras att få en utmärkt skörd av uppfödare.

Beskrivning av sorten

Bland de stora variationerna av alla sorter är det Rinda som är kålen som oftast väljs av trädgårdsmästare för odling i sina sommarstugor. Detta beror på den utmärkta smaken av grönsaken, utmärkt utbyte, opretentiöshet till odlingsförhållandena.

Rinda är en hybrid som uppföddes i Holland av det agotekniska företaget Monsanto 1993. Samtidigt inkluderades sorten i Rysslands statsregister. Kål är populär inte bara i Ryssland utan över hela världen. Dess anmärkningsvärda egenskap är en anledning till att inkluderas i listan över grödor som planterats både i landet och i industriella volymer.

Sorten tillhör midsäsongskategorin, men har några unika egenskaper. Så detta är en av de sorter som kan användas lika framgångsrikt både färska och konserverade. Ett utmärkt resultat erhålls när Rinda används i matberedning (värmebehandling). Kålhuvudena har en hållbarhet på flera månader.

rinda kål

Beskrivningen av Rinda-kålsorten säger att arten betraktas som högsäsong och högavkastande. En kvadratmeter kan "ge" en trädgårdsmästare upp till 14 kilo kål. Mognad sker 125 dagar senare (i genomsnitt) efter sådd av frön för plantor.

Det tar cirka tre månader från landning till konsumtion. Rindas utmärkta odlingsresultat har registrerats i en mängd olika regioner med olika klimatförhållanden.

Kålrosetten har en halvhöjd form, men måtten är ganska kompakta. Tunna elastiska blad sprider måttligt. Deras färg är ljusgrön. Kålhuvudena är hög, formen är rund. Ett särdrag hos Rinda är den utmärkta bevarandet av kålhuvudet på vinrankan. Medelvikten för ett kålhuvud är cirka 6 kg, men i vissa fall kan vikten uppgå till 8 eller till och med 10 kg.

grönsaksträdgård med kål

Den inre strukturen på huvudet av Rinda kål är mycket vacker. Tunna elastiska blad genomsyrar venerna. Smaken är mycket känslig och saftig. Ett sådant lakan är perfekt för att göra sallader och kålrullar.

Fördelar och nackdelar

Rinda kål är en skörd på mitten av säsongen som har många fördelar, men inte utan dess nackdelar. Att studera sortsbeskrivningen hjälper odlaren att göra rätt val när man planerar planteringar.Rindas meriter är följande:

 • hög produktivitet;
 • möjligheten att växa på olika jordtyper;
 • motstånd mot manifestationen av de flesta sjukdomar;
 • utmärkt skörd i olika klimatzoner;
 • utmärkt smak av blad;
 • god tolerans mot temperaturförändringar;
 • ingen sprickbildning;
 • attraktivt utseende, vilket förbättrar de kommersiella egenskaperna;
 • universalitet av användning;
 • lagringstiden för kålhuvuden (upp till sex månader);
 • vänlig mognad, vilket förenklar insamlingsprocessen.

Kultur är inte heller utan sina nackdelar. För produktiv odling måste sommarinvånaren komma ihåg att:

 • Rinda kräver mängden inkommande fukt;
 • kål har en dålig tolerans för stillastående vatten;
 • grönsaken har ökat krav på belysningsnivå;
 • vid odling av Rindukål är det nödvändigt att ventilera växthusområdet.

funktioner av kål

Med hänsyn till sorts särdrag är det möjligt att bestämma behovet av att använda Rinda-sorten i den personliga handlingen.

Växande funktioner

Rinda F1-kål kan enkelt odlas i olika klimat. Beroende på region kan tiden för sådd av frön för plantor vara annorlunda. Processen börjar i mitten av mars eller i slutet av månaden.

Före plantering blötläggs fröet i några sekunder i kallt saltvatten, då bör utsädet placeras i en varm miljö. Det är att föredra att använda trälådor för plantor, jorden bör förberedas dagen innan.

Hålens djup bör vara mellan 10 och 15 millimeter. Kulturen ställer krav på standardtemperatur: genomsnittet bör vara cirka 22 ° C. När groddarna dyker upp måste temperaturen snabbt sänkas till 8 ° C.

Två veckor senare plockas plantorna. Detta är nödvändigt så att du senare kan transplantera kulturen i jorden eller växthuset. Plantorna bör vattnas rikligt. Plantorna är planterade på "fastlandet" när de har 7 eller 8 blad. Detta kommer att hända ungefär 35 till 40 dagar efter sådd av fröet.

Från det ögonblick som växterna överförs till marken kommer det att ta cirka 90 dagar tills det första kålhuvudet mognar. Rindas plantering är standard för kål: högst 40 växtprover bör falla på 10 kvadratmeter. Överdriven täthet kommer att skada växterna, skugga dem, leda till minskad avkastning och försämring av fruktens smak. Det optimala planteringsmönstret är 30 till 50 centimeter för en växt.

kålgödsel

En god utveckling av Rinda-kål är möjlig när den sköts korrekt. För att göra detta är det nödvändigt att vattna växterna i tid, lossa och om möjligt bortskaffa jorden, spud kålgafflar. Det är nödvändigt att organisera skydd mot skadedjur, som kan utföras med träaska, tobaksdamm, ättiksyra lösning.

För att få starka och elastiska kålhuvud bör du mata plantorna regelbundet. Flera gånger under säsongen är det nödvändigt att applicera kaliumkött och fosforgödsel, organiskt material.

Rinda reagerar mycket bra på att få en del kväve. Att kombinera toppförband med kvalitetsskötsel, att få en bra skörd kommer att vara enkelt och enkelt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa