Är det möjligt att plantera kål i juli, fördelarna och nackdelarna med termen

Kan du plantera kål i juli? Naturligtvis är det möjligt, men det finns vissa punkter utan kunskap om vilket det arbete som använts inte kommer att vara motiverat. Låt oss titta på denna fråga mer i detalj.

Kål är en värdefull grönsakskörd som växer i nästan alla klimatzoner. En välsmakande och älskad grönsak, den är väldigt rik på vitaminer och fiber, därför har den utöver näringsvärde också medicinsk betydelse.

Denna kultur används som ett botemedel mot många sjukdomar, eftersom det har en antiinflammatorisk, immunstimulerande effekt.

Klassificering och typer av kål

Enligt mognadstiden kan kål vara tidigt, medium och sent. Tidiga sorter växer 45-55 dagar före sådd i marken. Den vegetativa perioden för den genomsnittliga kålen är 35-45 dagar och de sena 30-35 dagarna.

Vi odlar vanligtvis vitkål eller blomkål på våra tomter. Men denna grönsak har många välsmakande och hälsosamma sorter och sorter.

Det finns sju typer av odlad kål:

vitkål

 1. Häftig. Denna art inkluderar vitkål, rödkål och Bryssel.
 2. Färgad. Dessa inkluderar färgade, sparris och romanesco.
 3. Kålrabbi.
 4. Savojen.
 5. Lummig.
 6. Beijing.
 7. Kinesiska.

Datum för sådd av frön och plantor

Såning av frön för plantor bör göras med hänsyn till växande region. För de södra regionerna är detta mitten och slutet av februari, för de mitten, detta är början och mitten av mars, och för de norra regionerna är det slutet av mars, början av april.

såddatum för kål

På frågan om det är möjligt att plantera kål i juli? Svaret är ja. Vissa arter av denna gröda kan planteras två gånger per säsong. Till exempel i juni kan du plantera en andra gång kålrabi, Peking, kinesiska eller tidiga vita kålplantor på ett ungt blad. Dessa typer av grönsaker kan planteras på marken fram till mitten av juli. Men de sår i juli fram till slutet av månaden endast Peking och kines, och sedan, i händelse av att de vill få salladgrönsaker.

Fördelar och nackdelar med plantering i juli

Du bör inte skjuta upp planteringen av plantor i juli också för i slutet av juni och juli är dagarna varma, soliga, långa. Och vegetabiliska groddar tolererar inte extrem värme. Långa dagsljus är också ogynnsamma för utvecklingen av gafflar.

kål

Plantering av kål för den andra skörden i juni och juli görs överallt. Men oftast, för att säkerställa skörden, sent sorter av kål eller blomkål... Mindre ofta planteras sallad eller Peking. Såning av sena sorter i april och maj ger plantorna tid att bli starkare. Dessa sorter är mer anpassningsbara till höga temperaturer än tidigare sorter.

Men om de mitt- och sena plantorna inte är inställda, kan du sådd kålrabi, kinesiska eller Pekings kålfrön direkt i marken i början av juni.Med korrekt skötsel kommer skörden att vara bra. Grönsaker som planteras på detta sätt kommer att ge sin skörd i oktober.

Rekommendationer och jordbruksmetoder

För att odla en generös skörd utan problem bör du följa några regler:

 • Med en sen sådd av frön läggs de direkt i marken och väljer en sval, skuggig, ventilerad plats på plantorna.
 • I allmänhet växer plantor bra och snabbt endast vid måttliga temperaturer på 16-18 grader. En ökning av temperaturerna till 22-24 grader hämmar växternas utveckling och utveckling.
 • Jorden i sängarna bör vara bördig, fuktig och lös. Därför är droppbevattning bäst lämpad för henne.
 • Gödsel och fjäderfägödsel är organiska gödningsmedel som också är mycket viktiga för denna gröda. Och så att det inte bildas skorpor i jorden, täcks det med barkning, vilket skyddar jorden från att torka ut och dessutom berikar jorden med mikroelement.
 • När man planterar plantor på ett permanent ställe, klämmes alla långa löv från groddarna och lämnar endast en eller två av de yngsta i mitten.
 • Fröplantor planteras på kvällen i våta hål, vilket fördjupar den bara till ledpunkten av roten och stammen.
 • Kålgafflarna krullar väl med förlängda dagsljus timmar, och när grönsaker planteras i juli, är det bättre att välja bladgrönsaker, eftersom dagsljuset under denna period är kortare.
 • Tidiga sorter av vitkål eller kines kan sås på plantor i maj eller början av juni för den andra skörden, sedan efter att du har skördat lök, vitlök och tidiga potatisar, kan du också odla en kålskörd och platsen blir inte tom.

recensioner
 1. Nina
  1.01.2018 12:16

  Det finns ganska många sorter, det finns den kålen som kan odlas i juli. Först av allt måste du tillhandahålla ordentlig vård. Glöm inte att mata grönsaken, rekommenderar jag att du använder BioGrow.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa