Hur och hur man matar blomkål i det öppna fältet

Blomkål är en grumlig grönsak, picky om att lossa, ogräs, vattna, gödsla kål efter plantering. Om du torkar ut marken lite kommer växten att bromsa tillväxten och mognaden försenas. För mogning av denna grönsak är regelbunden utfodring viktigt i alla stadier av växtutvecklingen, börjar med markberedning på hösten, plantering av plantor och slutar med mogningen av kålhuvudet. Bor, molybden och andra spårämnen är nödvändiga för en växande grönsak, vård kommer att ge utmärkta och friska blomkålhuvud.

Denna grönsak används både rå och kokt, kokt. Små barn vid 6 månaders ålder tillverkas av denna hälsosamma produkt. Det absorberas perfekt av kroppen och ger näringsämnen och vitaminer.

När och hur man gödslar jorden, hur man växer och ta hand om blomkålen du kommer att ta reda på det nu.

Hur man matar marken före plantering

Innan du planterar denna nyckfulla kultur måste du förbereda jorden medan du förbereder marken för vintring. För att göra detta införs gödselmedel i marken i form av kompost eller utbränd gödsel när man plogar fältet. Detta kommer att ge upphov till en rik skörd. Användningen av toppförband utförs både genom folkliga medel och med beprövade kemiska element, och kål matas också med borsyra.

förbereda marken

Hur många gånger behöver en gröda bearbetas?

 • På våren innan plantering på huvudväxtplatsen.
 • Toppförbandet bör appliceras på plantor marken 10 dagar efter plockningen.
 • När 4 blad bildas.
 • Den första utfodringen av huvudbusken 2 veckor efter plantering i marken.
 • Den andra utfodringen är 10 dagar efter den första.
 • Den tredje under bildandet av äggstocken.

utfodra

Således matas blomkålen i det öppna fältet upp till fyra gånger under odlingen av en gröda. Under tillväxten är det viktigt att lossa och ogräsa marken, under bildningen för att skydda dem från de brinnande solstrålarna, för detta använder de sina egna blad - de är trasiga och bundna runt de växande kålhuvudena. Det är nödvändigt att hålla jorden fuktig. Användningen av hilling skyddar grönsaker från sjukdomar. Blomkål växer friskt med dessa manipulationer.

Spira av plantor

Blomkål odlas på två sätt. Direkt sådd frön till en permanent odlingsplats, men de flesta trädgårdsmästare odlar plantor innan de planteras i trädgården. Denna manipulering gör att du kan ta bort frukterna tidigare, och med gradvis plantering av plantor kan grönsaker mogna under sommaren - höstperioden. Hur växer plantor?

kål odlas

Frön för plantor planteras från mars till slutet av maj. Innan spiring ska du förbereda enligt följande.

 1. En vecka före plantering sker kalibrering - bearbetning i 3% saltlösning.
 2. Skölj med vatten.
 3. Torkning.
 4. 12 timmar blötläggande frön i en lösning av träaska (tillsätt 1 matsked per liter vatten).

plantor planteras

De sitter i jorden till ett centimeter djup och håller ett avstånd mellan dem på 2-3 centimeter. Täck med en film eller mulch, vattnas när jorden torkar med vatten vid rumstemperatur.

10 dagar efter plantering av frön för plantor genomförs den första utfodringen i form av en lösning av urea, superfosfat och kaliumklorid i ett förhållande av 20:40:10 gram per 10 liter vatten. Efter ytterligare tio dagar appliceras följande gödningsmedel: upplös 30 gram urea och 20 gram kalium per 10 liter vatten. Och tredje gången de matar plantorna när 4 kålblad bildas, för detta späds borsyra, mangansulfat och surt ammoniummolybden ut i 10 liter vatten i ett förhållande av 2: 1,5: 0,5 gram per hink vatten.

håll avståndet

På 45-51 dagar från plantan växer den i marken. Vid denna tid bör 4 till 6 permanenta blad ha bildats på busken.

Plantera plantor i marken

Blomkål är motståndskraftig mot extrema temperaturer. En lättälskande växt, men under bildandet av äggstocken är det nödvändigt att skugga från den brinnande solens strålar, annars kommer grönsaken att blomstra i förväg och kålhuvudena kommer inte att bildas ordentligt. Solskydd kan tillhandahållas av sina egna blad, för detta lyftes de upp och knytas runt kålhuvudet.

kål är resistent

Plantor planteras på kammen i ett schackbrädemönster, iakttagande avståndet mellan grödor på 50 till 40 centimeter. Stickar planteras i hålet och täcker hela stammen med jord. Se till att kålens övre knopp ligger kvar på ytan. Om den är täckt med jord, kommer knoppen att ruttna och plantorna kommer att dö. Under kulturens huvudodling utförs 3 förband. Detta görs så att kålhuvudet inte blommar i förväg och alla vitaminer och mineraler bevaras i den.

växer grödor

Hur man matar blomkålen

Den första utfodringen efter plantering i marken utförs inom 1,5-2 veckor. För att göra detta, uppfödda kungödseln med regnvatten i en 10 liters hink. Låt det brygga i en vecka och ta sedan 07 liter mullein och 1 matsked mineralgödsel per 10 liter hink med vatten och vatten varje buske.

Den andra utfodringen utförs 10 dagar efter den första lösningen av spårelement: 30 gram ammoniumnitrat, 2 gram kaliumklorid, borsyra - 2 gram och 40 gram superfosfat tillsätts till 10 liter vatten. Toppförband hälls under varje buske.

kogödsel

Den tredje bladblåsningen av blomkålen utförs under bildandet av kålhuvudet. Mullein utspädes med vatten i ett förhållande av 1: 8 för 10 liter vatten, 30 gram ammoniumnitrat, 20 gram kalciumklorid och 30 gram superfosfat tillsättes.

Under bildningen ökar vattningen av växter, jorden fuktas till hela rotsystemets djup.

bladmatning

Många trädgårdsmästare använder vanlig bagerjäst som ett effektivt växtgödselmedel. Jäst utspädd i vatten bidrar till en effektiv utveckling av rotsystemet, ger växterna de vitaminer som är nödvändiga för tillväxt. Gödningsmedel från jäst för blomkål framställs enligt följande: 1 del jäst späds ut i 5 delar varmt vatten. Före användning späds lösningen åter i 10 delar vatten, varefter växterna vattnas.

jäst

Regler för växtskötsel under tillväxt

När plantorna redan växer i trädgården bör du följa följande regler för att ta hand om den.

 • Frekvent vattning.
 • Hilling var 15: e dag.
 • Skuggning av kålhuvuden.
 • Toppförband för rot.
 • Gödslingskål med borsyra.

växtskötsel

Så efter varje utfodring kramar de och fyller stammen med jord. Denna manipulation skyddar rötter från sjukdom. Kålhuvudet bildas korrekt under vissa förhållanden. Det är nödvändigt att övervaka jordens fuktinnehåll - från uttorkning kommer kålen att blomma tidigare.

Lufttemperaturen bör vara inom 20-22 grader, annars bildas blomkålen felaktigt och kommer inte att ha en presentation.

kålen kommer att bildas

För att berika den med vitaminer och mikroelement måste du mata blomkålen med följande lösning - lösa upp bor och molybden i vatten och spraya.

Vid dåliga väderförhållanden - torra somrar, sura sandjordar, kallt väder, växter upplever molybden svält, blommor dör ut, bladen är mjuka och ful, kålhuvudet inte binder. För att eliminera dessa nackdelar genomförs bladmatning, användningen av ett spårelement antyds - ammoniummolybden upplöses med vatten och sprutning utförs.

mikroelementapplikation

skörd

Avlägsnande huvuden är redo från slutet av maj. Kålhuvudena skärs när de bildas, vilket förhindrar blomning. När kålhuvudet blommar förloras kålens näringsämnen och all manipulation kommer att gå till spillo. Med korrekt skördsskötsel tar skörden cirka 2 veckor.

För att få en ny skörd av kål om året - i juli, efter plantering av det andra partiet med plantor, avlägsnas skörden i slutet av augusti.

skörd

Sorter för den andra skörden - Höst, rund huvud, inhemsk, bredbladig. Plantor planteras i lös jord som befruktas med mullein. Den andra grödan skördas i slutet av augusti - början av september och slutar om två veckor. Vid svalt väder bildas stora och täta kålhuvuden.

andra skörden

Förbereda jorden för nästa säsong

För att blomkålen ska växa fruktbart nästa år, måste du gödsla marken med humus på hösten, sedan gräva upp marken och låt vila tills våren. Således får trädgårdsmästare, med ordentlig kålvård, högkvalitativa grönsaker, användbara vitaminer och mineraler två gånger per säsong.

Vi lärde oss att gödsla och ta hand om blomkålen.

vinterfrukter

recensioner
 1. Natalia
  4.04.2018 10:25

  Det bästa fodret i min erfarenhet är fågeluttag. Du behöver bara använda den mycket noggrant - om koncentrationen i lösningen är för hög kan du bränna plantorna. Dessutom använder jag verktyget BioGrow - med den visar kålhuvudena sig vara större.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa