Hur man matar kål med jäst i det öppna fältet och är det möjligt

Kål är en mycket välsmakande och hälsosam grönsak som många äter färskt eller använder den för att skapa olika salladrätter. Det är inte så lätt att odla det, eftersom den här växten behöver regelbunden befruktning. Det finns olika sätt att gödsla denna grönsak, men kål matas ofta med jäst.

Innan du använder jäst som gödningsmedel är det nödvändigt att bekanta dig med särdragen med att använda en jästgödsel för kål.

Jästfördelar

Vissa oerfarna grönsakstillverkare ifrågasätter om jäst kan användas för att gödsla växter. De kan användas för utfodring:

 • trädgårds- eller inomhusblommor;
 • prydnadsbuskar;
 • trädgårds- eller trädgårdsodlingar.

Det enda undantaget är lök med vitlök och potatis. Det är bättre att mata sådana grönsaker med andra gödningsmedel.

De inkluderar svampar, med hjälp av vilken nedbrytningshastigheten av organiska föreningar ökar flera gånger. Detta skyddar unga buskar från olika skadedjur och har en positiv effekt på mikrofloraen i jorden. De inkluderar också ett stort antal proteiner som är involverade i utveckling och tillväxt av kål. Därför lägger många odlare jäst till marken om växten inte har tillräckligt med ljus för normal utveckling.

jäst på bordet

Innan utfodring måste jästen lösas i vatten. När jäst kombineras med vätskan, förekommer föreningar som väsentligt stärker kålrotsystemet. De ansvarar också för överföring av vitaminer som är nödvändiga för utveckling av plantor.

Produktens huvudfördel är att den är mycket stabil. Det tvättas ut från bladens yta under ganska lång tid, även med kraftig nederbörd. Han hanterar också temperaturförändringar utan problem.

Dess fiende kan betraktas som aggressiva bakterier som kan bromsa utvecklingen av jästsvampar.

Viktiga rekommendationer

Innan du vattnar buskarna med jästfoder måste du bekanta dig med de grundläggande rekommendationerna som hjälper dig att göra allt rätt:

 1. Det är nödvändigt att mata kålen med en lösning av jäst endast om jorden är väl uppvärmd. Under låga temperaturförhållanden kommer svampen att växa för långsamt, och sådan utfodring ger inte de önskade resultaten.
 2. Du bör inte använda jästgödselmedel ofta. De ska användas som toppförband endast för behandling av sjuka buskar eller vid transplantation av plantor i marken.
 3. Det rekommenderas att använda andra gödningsmedel tillsammans med jäst så att utfodring är så effektiv som möjligt.

Gör jästblandningar

För att mata kål med jäst, måste du bekanta dig med hur du korrekt förbereder en gödningsmedellösning. Det finns två huvudsakliga sätt att skapa blandningar.

Torr jäst

För att förbereda toppförband, blanda 150 gram produkt och 80 gram socker i 10 liter vatten. Lösningen blandas noggrant och infunderas i minst tre timmar. Därefter hälls den beredda surdeigen i en stor behållare och fylls med ytterligare 20 liter vatten. Därefter tillförs blandningen i ytterligare två dagar och den kan användas för att befruka kålen.

Rå jäst

Den här tillagningsmetoden skiljer sig något från den föregående. I detta fall måste du lösa upp ett kilo produkt i 5 liter uppvärmt vatten. Sedan ska vätskan jäsas i 5-7 timmar, varefter den måste hällas med 10 liter kallt vatten. Den beredda lösningen blandas och placeras i källaren för ytterligare lagring.

rå jäst på bordet

Använda andra kosttillskott med jäst

Genom att mata kål med jäst i det öppna fältet är det ofta inte möjligt att uppnå önskat resultat. Därför är det nödvändigt att använda andra gödningsmedel tillsammans med denna produkt.

Aska

Vissa odlare använder träaska tillsammans med jästlösningar. Det är idealiskt för gödsling av neutrala eller sura jordar. Den innehåller inte bara fosfor med kalium, utan också sådana användbara spårämnen som zink, svavel, magnesium och kalium. Allt detta är nödvändigt för kålbuskar för normal tillväxt.

Även träaska används för att spruta buskar från alla slags skadedjur. Detta förfarande bör utföras på morgonen, när det fortfarande finns dagg på växten. Om det inte är möjligt att spraya buskarna på morgonen, måste varje buske ströas med rent vatten innan du använder askan.

För att bereda blandningen, tillsätt 300-400 gram ask i varmt kokt vatten. Därefter placeras behållaren med lösningen på en gasspis och bringas att koka. Sedan infuseras buljongen, filtreras med gasväv och blandas med 10 liter kallt vatten. Du kan tillsätta lite tvål till blandningen om så önskas.

sprutkål

Borsyra

Bor spelar en ganska viktig roll i bildandet av kålbuskar. Det är på grund av detta att det ofta används tillsammans med jäst för växtnäring. Med hjälp av borsyra kan du påskynda metabolismprocessen, stabilisera bildningen av kväve och öka mängden klorofyll.

Det är ganska enkelt att skapa en utfodringslösning. För att göra detta måste du blanda 0,1 gram läkemedel med en liter vatten. Om borsyra ska användas omedelbart efter jäst måste koncentrationen av blandningen minskas. För att skapa en blandning måste du omröra 5 gram av ämnet med 10 liter vatten.

Denna utfodring utförs tre gånger under grödans tillväxt. För första gången används syran under knopparnas utseende.

Potatisskal

Vissa odlare lägger potatisskinn i jorden innan de använder jäst. För att göra detta grävs små hål ungefär 10 cm djupa nära varje buske. Ett glas potatisskal läggs till var och en av dem. Sedan täcks allt med ett tunt jordlager, på vilket skalet igen hälls ut. Därefter är det grävda hålet helt begravt med jorden.

Bortskämd sylt

Ibland använder grönsaksodlare ett recept med bortskämd sylt för utfodring med jäst. Denna befruktning kommer att göra kålhuvudena starkare och hjälpa bladen att utvecklas mer aktivt. För att bereda blandningen, tillsätt vatten med pressad jäst och sylt i valfri tio liters behållare. När du använder torr produkt räcker det med tre påsar.

bortskämd sylt

Blandningen i behållaren bringas att koka, blandas och infunderas i en och en halv vecka.Sedan sättes ett glas blandningen till en hink med vatten och blandas. Därefter kan vätskan användas för att spraya kålbuskar. Förfarandet bör utföras varje vecka på soliga dagar.

Slutsats

Till odla frisk kål med stora kålhuvud är det nödvändigt att mata buskarna regelbundet. Innan du använder jästtillskott rekommenderas att du bekanta dig med hur du förbereder och använder dem. Det rekommenderas också att läsa i förväg recensionerna av grönsakstillverkare som årligen använder jäst för befruktning.

recensioner
 1. Nina
  11.11.2017 11:33

  Jag skulle inte rekommendera att använda jäst som toppförband, nu säljs ett enormt antal produkter som gör mycket bättre med detta. Jag köper BioGrow, det fungerar bra. Jag köpte den i den här butiken.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa