Varför blomkål inte binder huvuden och vad man ska göra

I den naturliga miljön finns det ingen analog med blomkål. Detta är svaret på frågan varför blomkål inte är bunden i en sommarstuga eller en gård i trädgården. Den odlades först i Syrien, dess spridning till Europa, Asien och Ryssland började för flera århundraden sedan. Senare skapades flera sorter, anpassade till livet under svåra kulturella förhållanden. De förvandlas stabilt till färg, och snart visas ett lockigt huvud av en dietväxt på platsen.

Ett ovanligt drag i kulturen är att rötter eller frukt inte äts. Av intressant för trädgårdsmästaren är den öppna blomman, som bildas från äggstocken. Den normala utvecklingen av en växt stannar i ett visst skede och fortsätter dess tillväxt i en viss andel. Vi ser bildandet av stjälken och blomstern. Det är inramat av frodiga löv som skyddar det från effekterna av negativa miljöfaktorer.

allmän information

Så varför är inte blomkål bunden och vad man ska göra i det här fallet? Vilka åtgärder måste vidtas och vad ska man först titta efter?

Det är nödvändigt att ta hänsyn till nyanserna i blomkålens tillväxt, som måste odlas med hänsyn till flera faktorer:

 1. Frön. Det är omöjligt att se vad som finns i den vackra väskan. Här kan du lita på tur och god kunskap om odlingen av en viss gröda. Hur snabbt tillväxten kommer att gå, bildandet av en allmän form och för fostret - den initiala inställningen av blommor - detta är redan hälften av framgången för en så lunefull växt. Det enda en nybörjare kan komma med är att noggrant titta på beskrivningen av sorten och läsa om funktionerna i att odla en gröda.
 2. Vård. Vissa trädgårdsmästare använder uttrycket huvuden kål eller stubbe, vilket är i grunden fel. Vi har en uppsättning blommor, som är målet för alla trädgårdsmästare. Växtvård består i att noggrant följa anvisningarna för att odla en viss sort.
 3. Temperatur. Vissa grödor utvecklas inte bra vid temperaturer över +18 grader. Om temperaturregimen observeras är äggstocken välformad, tillväxten bromsar något, men stabiliteten verkar.fukt på kål
 4. Fuktighet. Kulturen växer bra vid normal luftfuktighet i intervallet 40 - 60 procent. Vi pratar om anpassade sorter, inklusive tidiga, anpassade till förhållandena i Europa eller Asien.
 5. Vattning. Att vattna växten regelbundet garanterar god utveckling: blomkålen gillar inte torka - det är en fuktälskande växt. Det förbrukar mycket vatten från jorden för att bilda starka löv, stjälkar och blommor. Vi måste noggrant överväga den här frågan. Det är nödvändigt att odla en växt utan att tappa huvudet, annars kommer tiden för dess bildning oåterkalleligt att gå förlorad.
 6. Gödningsmedel.Om blommorna inte är bundna börjar de mata plantan med olika gödningsmedel. Detta är det största misstaget för många nybörjare. Avsaknaden av näringsämnen i jorden för kålhuvudet är inte ett hinder, men ett överskott leder till aktiv bildning av sidoblad som inte äts. Du kan skapa ett optimalt utfodringsschema - i detta fall kommer de bundna blommorna att utvecklas stadigt.

Efter bildandet av blommor rekommenderas det att uppmärksamma bildandet av huvudet. Direkta solstrålar kan skada växten. Skydda kålen från direkt solljus. Du behöver bara bryta det övre rosettbladet och rikta det mot mitten.

blomkålskörd

I detta fall går solljus åt sidan av kålen och är delvis spridd. Men vanligtvis använder de en mindre traumatisk metod, binder lövverk i mitten av huvudet och observerar den ytterligare tillväxten av kulturen.

Gynnsamma funktioner

För flera århundraden sedan kunde syrisk kål ses på bordet för rika människor. Det var otillgängligt för vanliga arbetare, eftersom det inte kunde knytas stabilt och dess odling blev tidskrävande. De gynnsamma egenskaperna hos en exotisk gäst från avlägsna Syrien uppskattades redan till deras verkliga värde, eftersom kål praktiskt taget inte har några kontraindikationer. Tidigare var det svårt att odla en kultur, i synnerhet att välja de förhållanden under vilka blomställningarna kommer att binda.

Idag är blomkål ett populärt val i många restauranger, kaféer och livsmedelsbutiker. Tack vare uppfödarnas ansträngningar kan den odlas på en privat gård och ätas tillsammans med andra grönsaker och frukter. Liksom sin syster, vitkål, är blomkål en del av många rätter.

Den är stekt, stuvad, bakad med ost, marinerad och till och med kotletter. Det är särskilt användbart för älskare av dietmat: de blommor som ställts in innehåller en liten mängd kalorier och en hel uppsättning mineraler och vitaminer.

grönsaks kålskörd

När det gäller näringsinnehållet, kan blomkålen helt täcka det dagliga intaget av människokroppen. Det är viktigt för trädgårdsmästare att känna till förhållandena under vilka blommorna var bundna och att följa reglerna för att upprätthålla kulturen.

För att säkerställa en harmonisk utveckling av blomkål uppnås goda indikatorer på näringsämnen:

 1. Vitamin A. Under normala förhållanden kommer kroppen att börja se förbättringar i immunsystemets funktion. Väsentligt för att visionen ska fungera korrekt.
 2. Vitaminer i grupp B. Det rekommenderas att börja ta dessa vitaminer när svaghet i kroppen uppträder. För att slöhet, dåsighet, kraft och önskan att arbeta dyker upp, är en fullskalig ämnesomsättning nödvändig. B-vitaminer släpper energi på cellnivån.
 3. Vitamin C. Växter växer med en liten mängd C-vitamin. Du kan definiera det efter smak: när du äter kan du känna produktens sura smak.
 4. Vitamin E. En utmärkt antioxidant. Hjälper till att korrigera situationen med cancerceller i kroppen, deltar i oxidativa processer. Skyddar celler från skador.
 5. Vitamin H (biotin). Hjälper med störningar i nervsystemet, förhindrar orsakerna till depression. Reglerar metabolismen av proteiner och fetter i kroppen.
 6. Vitamin U. Främjar vävnadsregenerering vid sår i de inre organen.

Ett antal mikro- och makroelement finns i det lockiga huvudet på denna ovanliga växt. Allt detta bildas som ett resultat av ett komplex av odlingsåtgärder, som inkluderar bevattning av grödor.

Det rekommenderas inte att vattna kål genom att strö - jag tillskriver denna begränsning närvaron av ett stort område med sidoblader. Droppar av fukt kvarstår på den, som, när den bestrålas av solljus, koncentrerar strålarna till en smal stråle, vilket resulterar i att bladets ytaväxer igenom.

recensioner
 1. Andrei
  9.09.2017 04:48

  Förra året matade jag inte blomkålen med någonting. Idag matade jag med BioGrow. Resultatet är mycket bättre än förra året. Kål är mycket större under tillväxt. Jag rekommenderar att du använder BioGrow. Resultatet är bra. Jag köpte den i den här butiken.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa