Hur man behandlar kål med vinäger för att bli av med dem

För de människor som odlar grönsaker i sitt område är problemet med insekter och parasiter alltid relevant. Att behandla kål med vinäger är ett effektivt sätt att bli av med insekter på grönsaker en gång för alla. Men när du använder detta verktyg måste du vara mycket försiktig så att du inte skadar din hälsa.

De vanligaste insekterna på kål

Att skydda kål mot skadedjur är den enda svårigheten du måste möta när du odlar denna opretentiösa gröda. Trädgårdsmästare kämpar med ett stort antal skadedjur, eftersom kålbladen är saftiga och insekter gillar att äta på denna juice.

Vilka insekter oftast smittar kål:

 • Kålbladbagge

Det är ett litet fel med en lång mustasch. Vingarna och kroppen på skalbaggen är svarta med en metallisk glans. En tunn, rak linje kan ses på baksidan av kålbaggen.

kålbagge

 • whitefly

En annan vanlig skadedjur som finns på kålgafflar. Whitefly lägger sina larver på undersidan av kålblad. De kläckta larverna lever på växtsaft, varefter de börjar dö. Utåt ser vuxna ut som en vit mal.

vanliga skadedjur

 • Vågig loppa

En vågig loppa är ett litet svart fel. Dess karakteristiska kännetecken är ljusgula ränder längs hela kroppen. Insekten liknar den svarta loppen, men den vågiga loppen föredrar riklig fukt.

vågig loppa

 • Bladlus

Bladlöss lever främst i kolonier och livnär sig av växtsaft. Du kan se att om det finns myror på sajten, är det mycket troligt att bladlöss har börjat i trädgården.

bladlöset startade

 • sniglar

Sniglar finns oftast i mycket våta jordar. Och eftersom kål älskar rikligt med vattning, föredrar sniglar också att samlas nära kålbäddar. Utåt kan de förväxlas med sniglar, som också kan ses på kålhuvuden.

kålsängar

Hur man bearbetar kål med vinäger

Nästan alla trädgårdsmästare odlar kål i trädgården. Detta är inte förvånande, eftersom kulturen tillhör det opretentiösa. Hon kan växa på valfri, till och med infertil jord.

Gafflarna är mycket saftiga och lockar många skadedjur. Larver, bladlöss, sniglar och detta är inte en komplett lista över insekter som kan förstöra hela grödan. Kampen mot kålskadedjur och sjukdomar kan försenas hela sommaren till skörden.

vinäger för hemmet

Den mest effektiva lösningen för detta problem är vanlig ättiksyra, som du kan köpa för ett öre i alla stormarknader.Med hjälp av ättiksyra kan du bli av med parasiter en gång för alla.

Det rekommenderas att hantera gafflar på kvällen efter solnedgången. Under dagen kan du inte spruta växterna, polka kan bränna hela grödan. Den mest optimala tiden är efter 18.00. Vid sprutning måste du vara mycket försiktig så att syran inte kommer på huden eller slemhinnorna.

bearbeta kål

Hur man kan bli av bladlöss på kål med vinäger

Användningen av vinäger i trädgårdsskötsel för att bekämpa bladlöss är ganska effektiv. När kålhuvudena redan är stora rekommenderas det inte att använda kemiska preparat. Men du kan använda en enkel metod för traditionell medicin. Hur använder man ättiksyra mot bladlöss?

lösning beredning

Med detta enkla recept behöver bladlöss inte kämpas länge. För att förbereda lösningen måste du ta 15 ml vinäger och 1 liter varmt vatten. Lös upp det i vatten. Om essensen används bör 10 liter vatten tas för 15 ml. Bearbetning av kål från bladlöss utförs 2-3 gånger i veckan till det ögonblick då alla bladlöss utrotas.

Den bästa tiden att spraya kålhuvud är tidigt på morgonen, när all dagg har torkat. Vattna kålen rikligt. Det rekommenderas att göra detta med en vanlig vattenkanna. Det är nödvändigt att använda den beredda spraylösningen med vinäger omedelbart. I händelse av att en stor mängd vätska kvarstår, kan inte ens nästa dag användas.

spruthuvuden

Hur man kan bli av med sniglar på kål

Slugs är ett annat vanligt skadedjur som finns på kålgafflar. Det här är insekter som ser ut som sniglar, men istället för ett hårt skal, är de täckta med slem. Hon räddar deras kropp från att torka ut. Sniglar visas oftast på sen eftermiddag, när solens strålar inte är så brännande.

Det är lämpligt att behandla kål från skadedjur tidigt på morgonen eller sent på kvällen, när de fortfarande är på gafflarna. Det här är den bästa tiden att bli av med sniglar. Under dagen är de praktiskt taget frånvarande på kålhuvuden, så det kommer ingen effekt från bearbetningen.

bli av med sniglar

Du kan bli av med sniglar på kål med ättiksyra (du kan använda äppelcider) och valerian avkok.

Jag bearbetade kålgafflar från sniglar på följande sätt:

 • För att förbereda produkten behöver du 15 ml 9% vinäger, valerianrot och 2 liter vatten.
 • Finhacka roten, tillsätt 200 ml vatten och bränn upp. Ta till kokpunkten. Stäng sedan av den och låt buljongen brygga i 12 timmar.

sniglar kommer att försvinna

 • Lös sedan upp 15 ml vinäger och valerianavkok i 2 liter vatten. Blanda allt noggrant.
 • Det rekommenderas att spraya kålhuvuden från en sprayflaska. Den mest optimala tiden att bearbeta anläggningen är kväll. Du måste upprepa besprutning av kål var tredje dag. När alla sniglar har försvunnit kan proceduren stoppas.

kålgafflar

Hur man hanterar larver och korsflodor

Varje annan trädgårdsmästare måste kriga med larver på grönsaker. De orsakar kolossala skador på grödan. Caterpillars äter inte bara löv utan lämnar också giftiga sekret. Dessutom är larverna mycket gluggiga under aktiv tillväxt och kan förstöra mer än ett kålhuvud. Några larver räcker för att äta all kål.

Loppbaggar på korsgrödor är också mycket svåra att hantera eftersom de förekommer i stort antal på korsgrödor. Huvudfaren för insektets utseende är att lopporna är mycket små och svåra att märka. Därför, innan man inser att en parasit har dykt upp på platsen, kan en stor mängd tid passera. Loppor visas vanligtvis i juli.

kolossal skada

Hur sprutar man kål för att bli av med kålfjäril och kruciferös loppor? Du kan spraya med äppelcidervinäger.

För larver på kål hjälper en lösning av äppelcidervinäger.Samma botemedel kan användas för att döda korsblomstrande skalbaggar.

skalbagge i grönska

Du blir av med insekter på detta sätt:

 • Köp äppelcidervinäger 9%. Värm upp vattnet (det ska vara ljummet);
 • Lös upp 2 matskedar äppelcidervinäger i 1,5 liter vatten. Blanda vätskan noggrant och häll den i en vattenkanna;
 • Det rekommenderas att bearbeta växter på kvällen efter solnedgången, när solens strålar inte är så ljusa;
 • Om det regnar kraftigt efter att du har ströat gafflarna, måste proceduren upprepas nästa dag;
 • Du måste använda detta botemedel inte mer än tre gånger i veckan tills korsflödan och larverna försvinner helt. Sprutning rekommenderas i tyst, vindstilla väder.

 kål fjärilar

recensioner
 1. anya
  7.07.2018 23:04

  Whitefly är den jag oftast stöter på. Om du inte blir av med denna parasit kan skörden dö. Se till att använda "efter bearbetning"BioGrow", Läkemedlet kommer att främja återhämtning.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa