Är det möjligt att bära kål med klippt gräs

På sommarvärmen värmer oskyddad jord upp till 55-75 grader. Överhettning av jorden är särskilt farlig för kål, eftersom dess stora blad lämnar mycket fukt, vilket negativt påverkar avkastningen. Du kan rädda marken från överhettning genom mulching.

Vad används kålmjölkning till?

Borttagning av jorden, intill den planterade kålen, bestämmer till stor del resultatet av utbytet, såväl som skadorna på det genom skadedjur och överväxt av bäddar med ogräs. Det hjälper också till att hålla jorden lös.

Mulch berikar jorden med näringsämnen, vilket påverkar näringen av jordmikroorganismer och daggmask. Dessa organismer förbättrar markens struktur under sin livsviktiga aktivitet, bearbetar mulch och sprider den både längs ytan och djupet.

Kom ihåg! I specialbutiker säljs vermicompost (ämnen som bearbetas av daggmaskar) för användning i växande växter.

skottkärra med gräs

Minska antalet vattningar

Ligger i sluttningarna, med grönsaksgrödor planterade på dem, under smältning av snö eller kraftigt sommarregn, lider av urlakningen av matjord. För att minska de negativa konsekvenserna av en sådan inverkan av nederbörd utförs jordmalkning.

Först avlägsnas ogräs från platsen, därefter vattnas och lossas jorden ordentligt. När det översta lagret torkar något läggs mulch.

ogräsrengöring

Notera! Det är kontraindicerat att lägga mulch på kall mark. Detta orsakar svampinfektion och ruttnar.

För fri lufttillgång till anläggningen måste det finnas utrymme mellan den och mulch som läggs. Mullskiktet som ska läggas bör vara cirka 2-8 cm, beroende på egenskaperna hos det använda materialet.

snabb vattning

Tillämpliga material för barkning

Mulching av kålbäddar och andra vegetabiliska växter utförs med två typer av material: oorganiskt och organiskt material. Var och en av dem har både fördelar och nackdelar.

Organisk mulch stannar i trädgården på vintern. På våren återvinner mikrofloraen i marken den till humus. Mulch från oorganiska material avlägsnas under hösten.

hö i kål

Växtrester

Den billigaste och enklaste mulchen är att använda växterester som mulch. Detta sparar inte bara pengar utan också utmärkt markskydd.Som ett resultat av denna procedur kan ett ökat utbyte förväntas, liksom en minskning av antalet möjliga sjukdomar.

Klippt gräs eller grön gödsel används för att skydda kål utomhus på våren efter att jorden har tinat. Jorden sås med råg, och efter uppvärmning till önskad temperatur sås kålfrön. Råg som ligger ovanpå sängarna skyddar unga växter från kyla och kan också skapa skugga.

gräset torkar

Är det möjligt att bära kål med klippt gräs

Efter att kålen groddar måste råg klippas med en hacka och låt torka i sängarna. När rågstrån bryts ned, kommer jorden att vara mättad med kväveföreningar och fungera som skydd. Om det inte är möjligt att använda gröngödsel, klipps nässlor i övergivna områden, eller gräs samlas in efter att gräsmattor grävts eller samlas in efter att en grönsaksträdgård har luktats. Som ett av alternativen är halm eller hö som finns kvar från förra året lämpligt.

torkade ogräs

Sågspån

Växter är ganska bekväma om du klipper jorden med sågspån. Detta är en naturlig produkt. Det påverkar negativt den patogena floraen - sniglar, vissa typer av insekter, sniglar. De ogillar särskilt sågspån från träd täckta med nålar. Sågspån absorberar också en stor mängd fukt, vilket förhindrar att den förångas, men samtidigt bidrar vattnet inuti till deras snabba nedbrytning.

sågspånväska

Om du köper avfall från träbearbetningsindustrin, är en sådan barkning billig. Du kan också fylla på det om det finns skogar med många döda ved i närheten.

Istället för sågspån kan du bantas med kottar, nålar, flis eller löv från närmaste skog. Planterad kål kan också skyddas av trädbark. Sängarna, böjda med bark, har ett intressant dekorativt utseende. Men dess viktigaste fördel är att den inte försämras under lång tid från väderförhållandena och skyddar jorden från ovänliga mikroflora.

avfall trä

Torv och kompost

Torvklump och kompost anses vara tillförlitligt markskydd. Den goda nyheten är att om vi mulch marken med dessa produkter, kan de lämnas i bäddarna efter skörd. Det är också en billig typ av bearbetning och är lämplig för alla grönsaksträdgårdar eller fruktträdgårdar.

torv och kompost

Funktion av oorganisk mulch

En plastfolie används för att skydda marken. Primern kan täckas med antingen transparent eller svart film. Den mörka filmen placeras på sängarna innan kål planteras på våren. Det är täckt med jord i 2-4 veckor. Förutom att värma upp jorden förhindrar filmen ogräs från att växa. Innan plantering av kålplantor tas filmen bort.

Den transparenta versionen av filmen används på sommaren. Bäddarna vattnas noggrant i förväg och sedan läggs de ut i gångarna och fixeras. Medan filmen ligger på sängarna kommer ogräs inte att visas. Nackdelen är dess bräcklighet. Efter några veckor börjar det försämras.

mark under filmen

Vid användning av oorganiska täckmaterial används plastflaskor för att säkerställa bevattningsregimen. För detta ändamål grävs flaskan med kork ner, bredvid växten, och vätska hälls i den skurna botten.

Nonwovens för att täcka mark

Förutom filmbeläggningsmaterial används även andra typer:

säckväv tegelstenar

  1. Mer hållbar än konventionell polyeten - lutrasil.
  2. Material tillverkade av propengarn genom limning genom värmebehandling (agrospan, spunbel, spunbond). Service av sådant material kan pågå i cirka 2-4 år.
  3. I vissa fall används expanderad lera, sten eller krossad sten. Deras nackdel är att de stör störningen av marken nära växterna.
  4. Vanlig kartong hjälper väl till att skydda marken. Det är lätt att lägga det, men om det är en regnig sommar, blir det snabbt surt.Du kan täcka hela trädgården med dem och sedan göra hål i den för att plantera kål.
  5. Vanlig säckväv skyddar marken på ett tillförlitligt sätt. Det tillåter inte att jorden tvättas ut under bevattning, och skyddar den också från packning. Nackdelen är att den torkar snabbt och kräver ytterligare bevattning.

skydd för marken

Borttagning av jorden med filmmaterial kräver att vattningen organiseras. För att göra detta grävs perforerade rör med hål gjorda i jorden i bäddarna.

Bekämpning av skadedjur och ogräs

Vissa typer av ogräs kan växa genom filmskydd, till exempel hästsvans. Därför behandlas jorden i sängarna med herbicider, eller så dras växterna ut för hand.

gödningssprutning

Beroende på vilken typ av mulch som valts kan insektsskadegörare visas på sängarna. Detta är särskilt fallet när kålbäddar är täckta med sågspån, halm, hö eller bara klippt gräs. Lämpliga kemikalier används beroende på skadedjurstyp.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa