Beskrivning och odling av de bästa sorterna av Pekingkål

I vår klimatzon har odlingen av en sådan grönsak som Pekekålglas blivit populär. Denna grönsak kom till oss från Peking, där den är populär som aptitretare till huvudrätter. Salladgrönsaken lockar särskild uppmärksamhet på grund av dess egenskaper. Peking innehåller vitaminer som A, C, E, K, B, beta-karoten. Mikroelement som är nödvändiga för ett hälsosamt liv i kroppen, såsom magnesium, kalium, kalcium, järn, natrium, fosfor, zink, mangan, koppar, selen. Vissa fetter, vegetabiliska proteiner och kolhydrater.

Detta är en sorts sallad, ätad rå, stuvad, kokt, bakad. Det är bäst att äta det färskt. På detta sätt bevaras alla vitaminer och mineraler.

Många trädgårdsmästare undrar - vilken Pekingkål att välja för att växa i sitt område? Nu kommer vi att granska de bästa sorterna av denna hälsosamma grönsak, som redan har planterats, och de produceras av uppfödare för centrala Ryssland.

de bästa sorterna

Pekingkålvarianter

 1. Rysk storlek - hybrider med hög avkastning, växer under alla förhållanden. Mognadstiden för huvuden varierar från 75 dagar eller mer. Kålhuvudet är avlångt, utanför bladen är ljust grönt, insidan är gulvita krämiga rynkiga löv. Storleken på kålen når 4 kg. Sorten är resistent mot extrema temperaturer, sjukdomsbeständig. Innehåller en stor mängd näringsämnen. Detta är den största typen av "Peking" som inte kräver ytterligare vård. Med sitt namn talar sorten om fruktens stora storlek.
 2. Cha cha är en tidig mogen sort, frön som planteras på plantor är redo att skörda inom 45-50 dagar. I genomsnitt väger ett moget kålhuvud f1 Cha 3 kg, lämpligt för odling i centrala Ryssland. Frön av god kvalitet produceras av Bejo.
 3. Pekinkål Bilko f1 är en hybrid av medelmogen mognad, perioden från plantering på en kam till skörd varar 65 dagar, ett moget kålhuvud väger upp till 15 kg, hållbarheten för denna sort är cirka 2 månader. Smaken är söta, gula blad. Bilko f1 kål är resistent mot pilbildning och mest populära sjukdomar.
 4. Richiekål - i mogen form når en storlek på 2,5 kg, odlad för direkt konsumtion. Richie f1 är resistent mot populära sjukdomar såsom slembakterios. Fröna produceras av företaget Bejo.
 5. Nika är en sen sort av Pekinkål, lämplig för odling i privata tomter, denna sorts hållbarhet är inte mer än 3 månader. Massan når 3 kg, upp till 12 kg av Nicks kålskörd avlägsnas från 1 kvadratmeter. Bladen är gröna och gula i tvärsnitt.De är motståndskraftiga mot sådana obehagliga fenomen som korsblommande kölar, blommande. Nika används färskt och jäst.Rysk storlek
 6. Yuki f1 kål är en tidig mogen sort, trädgårdsmästare planterar denna kål under en film för en snabb skörd. Har en hög resistens mot sjukdom.
 7. Hydra är en mångsäsongsort, 60 dagar går från plantering till mognad, bladen är mörkgröna, skrynkliga. Frodig huvudet. Denna typ av "pekingki" är inte lämplig för lagring, den äts omedelbart efter skörden. Fröna marknadsförs också av Bejo.
 8. Pekekål Manoko f1 är en tidigt mogen hybrid Peking-sort. Den har en liten huvudstorlek - upp till 1 kilo, Monaco är resistent mot populära sjukdomar. Bladen är ljusgröna, inte förstörda under transport.
 9. Ett glas är en mångsäsongsort, 70 dagar går från plantering till skörd, ett medelstort kålhuvud, cirka 2 kg. Färgen på bladen är gulgrön. Grönsaken är picky om vård och gynnsamma förhållanden.
 10. Peking bredblad - tidiga sorter av kål, har ingen motståndskraft mot köl, växtsäsongen är 50 dagar. Inte lämplig för långvarig lagring.
 11. Beskrivningen av bilderna f1 är praktiskt taget densamma som Nika-sorten, men frukterna är något mindre, de är 2,5 kilogram, kålen lagras väl och lämpar sig för jäsning. Tillverkad av jordbruksföretaget Bejo.
 12. Vesnyanka - tidig mogna sort, växtsäsongen varar i 35 dagar, Leafy, lämplig för direkt konsumtion i form av sallader. Vyn är inte benägen att pila.
 13. Asten - vikten av grönsaken når 1,5 kilo, har en rund form med mörkgröna salladblad.

Det här är de bästa kinesorter som smakar bra. Frön levereras till Ryssland av olika tillverkningsföretag, ett av dem har etablerat sig på den positiva sidan tack vare högkvalitativa frön - detta är Bejo-företaget från Holland.

Färg - vad är det och hur man slåss

När dagsljuset tar lång tid, är kineskål placerad vid bildandet av pilar, för att förhindra detta problem använder trädgårdsmästare följande kontrollmetoder.

Peking bredblad

Att välja rätt frön är det viktigaste sättet att lösa problemet. Med en lång dagsljus är sådana sorter av Pekinkål som är motståndskraftiga mot blomning som Champion, Monaco, Miraco, Kyustar, Gilton, Optico lämpliga.

Det andra sättet att slåss är självkontroll. Så i befruktad mark, med förbehåll för ett avstånd mellan växter på 30-40 centimeter, om plantorna är härdade, rötterna skadas, kommer blommande att uppstå.

mitten av säsongen variation

Du bör välja en plats för plantor på en solig, men inte ventilerad plats, marken för plantor är befruktad med kväve och kalium. Innan plantering appliceras kompostgödsel på jorden.

rätt val

Hur man odlar kål i trädgården

I vårt klimat odlas kineskål, som vanlig kål, på två sätt - plantor och frön. Tänk på hur man odlar kineskål i vår remsa.

Förberedelser av plantor för ytterligare odling på åsen är som följer. Kålfrön planteras i beredd jord 1 centimeter på ett avstånd av 2 centimeter i torvbehållare. Strö över rikligt med varmt vatten i 3 dagar.

När frönet spirar placeras behållarna i ett upplyst område och efter 25 dagar placeras plantorna i huvudväxningsområdet. Avståndet mellan plantorna bibehålls på 35-40 centimeter. Det bör finnas ett avstånd på 50 centimeter mellan raderna. Efter plantering komprimeras jorden. Det är nödvändigt att noggrant hantera rötterna vid plantering, pauser kommer att leda till skjutning av grönsaken.

väderbitna plats

Såning av frön utförs enligt följande. Landning i marken utförs i varmt, soligt väder. Planteringshål görs på ett avstånd av 40 x 50 centimeter. Spannorna är planterade 2 centimeter långa och täckta med en film för spiring.

Efter groddar avlägsnas filmen och vården av plantorna består i att lossa och hälla jorden runt växterna, vattna och utfodra.

blommande sorter

Grönsakens egenskaper låter dig skörda två gånger per säsong, medan den första planteringen sker i maj, den andra i juli.

 självkontroll

skörd

För beredning av sallader plockas och ätas toppbladen, grönsaker skärs av för lagring tillsammans med stubben och lyfter upp alla toppar. Olika varianter av "Peking" lagras på olika sätt - så sorter där bladen inte stängs - används direkt för mat, under lagring kommer bladen att visna och kålhuvudet kommer att torka ut. Kålhuvudet täckt med löv lagras till december - februari. Den sena mogna sorten Nika lagras perfekt på vintern och är också lämplig för skörd.

att göra sallader

På grund av det faktum att växtsäsongen för en grönsak är 2 månader kan du självständigt välja tiden för plantering och skörd.

Pekning av tidig kål äts omedelbart efter skörd, men mellan- och sena sorter kan lagras, jäsas och förberedas för vinterbruk.

recensioner
 1. Raisa
  4.04.2018 09:04

  Pekinkål började odlas nyligen, för ett par år sedan. Under det första året gav sorten Nika en liten skörd, men själva kålen är väldigt god och öm. Och förra året uppnådde jag en rik skörd med en bioaktivering av tillväxt. BioGrow, inte bara gjorda sallader, utan också jäsade, delade ut till släktingar.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa