Växa och ta hand om Kohlrabi kål i det fria fältet

Kohlrabi-kål började vinna popularitet relativt nyligen. Oftast odlas det av erfarna grönsaksodlare som gillar att odla grönsaker i deras trädgård. Denna sort är en dietprodukt som kan ätas kokt, kokt och rå. Till få en bra skörd av kål Kohlrabi, odling och vård måste göras korrekt. Endast genom att följa alla regler kan du öka avkastningen.

Kort beskrivning

Innan du odlar Kohlrabi-kål i det öppna fältet, måste du bekanta dig med beskrivningen av dess huvudsakliga egenskaper.

Under tillväxten börjar växternas stam först utvecklas. Det verkar mycket tidigare än kålhuvudena är bundna. Busken är täckt med stora mörkgröna blad. Den ätliga delen av Kohlrabi är dess stjälk, som liknar en kålrot i form. Efter sin smak påminner Kohlrabi kålvarianter mycket om kålstubbe. Kohlrabis stam är dock sötare och saftigare.

Den innehåller mer aktiva biologiska element och vitaminer som människokroppen behöver. Grönsaksstorlekar kan vara helt olika - från 0,5 till 1 kg.

Växande plantor

Odlingen av Kohlrabi-kål börjar med att plantera frön för plantor. Många trädgårdsmästare som inte har odlat kål tidigare vet inte när de ska plantera Kohlrabi för plantor. Det rekommenderas att så det en och en halv månad innan man planterar plantor i trädgården.

För att få en tidig skörd planteras plantmaterial i växthus under första halvan av mars. I detta fall kan de första frukterna skördas efter tre månader. För att få en sen skörd börjar Kohlrabi-odlingen i början av maj. Detta gör det möjligt att skörda de första frukterna under andra halvan av juli. Människor som bor i Moskva-regionen och invånare i Moskva-regionen kan plantera frön lite tidigare.

kålrabikål på bordet

Fröberedning

För att göra frön från Kohlrabi-kål groddar mer intensivt, rekommenderas att blötläggas i en speciell lösning gjord av aloe, borsyra och kopparsulfat.

Det finns också ett annat sätt att förbereda frön för plantering. För att göra detta placeras flera lager av en tjock handduk på en tallrik på vilken kornen placeras. Därefter fylls allt detta med vatten och infunderas i 2-4 timmar. Vattnet dräneras och frönen lämnas över natten i ett rum vid rumstemperatur. På morgonen hälls alla frön ur plattan i en plastpåse och förvaras i den i 12-20 timmar.

Odling från frön sker utan problem endast om fröet desinficeras i förväg.

Ganska ofta används värmebehandling av korn för detta. Man bör dock tänka på att antalet frön som är lämpligt för plantering kommer att minska avsevärt efter genomförandet av detta förfarande. Kålfrön tolererar inte för höga temperaturer, så de måste värmas upp i vatten uppvärmt till 30-40 grader.

Jordberedning

För att kålen snabbt ska komma in i kålhuvudet, är det nödvändigt att odla den i förberedd jord. Det skapas av en näringsblandning som kvaliteten på plantor till stor del beror på. Ägarna till sommarstugor kan enkelt skapa en utmärkt jordblandning för att odla kål i den.

Det rekommenderas att göra detta på hösten, så att våren kan jorden frysa väl och värmas upp. För odling av unga plantor rekommenderas det att använda porös och lös jord, som har en låg surhetsnivå. Detta underlättar flödet av fukt och dess kvarhållning i jorden. Det är lämpligt att använda skogsgräsblandning blandad med sand och humus. Det är dock inte alltid möjligt att gå in i skogen för jord och du måste använda vanlig trädgårdsjord.

Landning

Efter beredningen av frön och mark planteras Kohlrabi. Frön planteras i små krukor fyllda med förberedd jord. Det rekommenderas inte att djupt fördjupa dem i marken. Det räcker med att placera kornen på ett djup av cirka 2-3 cm. Efter plantering av frön måste jorden fuktas med vatten.

Den planterade kålen ska förvaras under glas i ett rum med en temperatur på minst 25 grader. När de första skotten dyker upp tas glaset bort och plantorna överförs till en svalare plats.

Plantor vård

Vid odling av plantor rekommenderas att vattna dem regelbundet. Fukt jorden vid behov. Det viktigaste är att marken inte är för torr och växten har tillräckligt med fukt. Du måste också skydda plantorna från farliga sjukdomar. För att göra detta sprayas det flera gånger med en svag manganlösning. Efter uppkomsten av de två första bladen utförs den första utfodringen av plantorna, bestående av en liter vatten och en tesked mineralgödsel.

kålrabikål i det öppna fältet

Att ta hand om Kohlrabi-kål innehåller också en plockning om frön planterades i en stor behållare. Proceduren utförs efter att det första riktiga bladet har dykt upp i plantorna. Det rekommenderas att transplantera plantor i separata torvkrukor.

Plantera plantor

Odling av Kohlrabi-kål i det öppna fältet börjar med att plantera sina plantor i jorden. Innan du odlar Kohlrabi måste du ta reda på när du ska plantera den i trädgården. För att få en god skörd rekommenderas det att plantera den under filmer i slutet av maj. Om det inte finns någon film, måste sågningen skjutas upp till första halvan av juni.

Plantor förberedelse

Härdning av plantor utförs efter att den yttre lufttemperaturen stiger till 15 grader. För att plantorna ska vänja sig vid utomhustemperaturregimen måste de med jämna mellanrum tas ut ur rummet. För detta väljs platser som inte är upplysta av solen, som är väl skyddade från vinden.

Först rekommenderas att ta ut kålkrukorna vid middagstid så att luften utanför värms upp. Du måste ta tillbaka plantorna efter att solen börjar gå ner. Gradvis ökar tiden på gatan. Några dagar innan plantorna planteras i jorden måste krukorna tas utanför över en natt. I detta fall rekommenderas det att övervaka nattens temperatur. Om det är för lågt måste du täcka buskarna med film- eller papperslock.

Platsförberedelse

Den främsta fördelen med Kohlrabi-kål är att den inte är mycket krävande för jordens kvalitet. Det växer bra i nästan alla typer av jord.Det viktigaste är att han inte är för utarmad eller har hög surhet. Om odlas i sådan jord kommer äggstocken att växa långsammare. Därför rekommenderas det att kontrollera pH-värdet innan du planterar plantor. Det bör ligga i intervallet 6-7 pH.

Förberedelse av platser bör göras i början av hösten. Under denna period bör du gräva upp marken till djupet på en bajonett. Sedan läggs flera kilo organisk gödningsmedel, en matsked superfosfat, urea och träaska till jorden.

Landstigning

Många vet inte varför kål inte är bunden. Det här problemet kan uppstå om det inte planterades ordentligt. Det är bättre att plantera unga plantor på kvällen eller på en molnig dag så att det inte blir sol. Sängarna skapas enligt ett av två scheman: 70x30 eller 60x40 cm. Innan du placerar plantorna i hålet måste du lägga till flera glas ask, en matsked urea och superfosfat.

Plantorna begravas i marken tills rötterna är helt underjordiska. Det rekommenderas inte att plantera det för djupt, eftersom det kan orsaka tidig blomning eller störa bildandet av stjälken. Efter att ha planterat alla plantor i marken, vattnas och komprimeras det noggrant så att vattnet inte förångas för snabbt.

sorter av kålrabikål

Vård

Odlad kål behöver ordentlig vård. Det finns olika skäl till varför du behöver ta hand om dina grönsaker när du växer. Den viktigaste är att få en bra skörd.

Vattning

Kohlrabi-vård bör omfatta periodisk vattning av växterna. När du odlar kål måste du vattna den var tredje dag. Efter att den är helt absorberad räcker det att fukta jorden en gång i veckan.

Juni är de varmaste dagarna och det rekommenderas att vattna buskarna dagligen så att jorden inte har tid att torka ut.

Toppdressing

Under odlingen befruktas kålen tre gånger. Första gången proceduren utförs efter uppkomsten av de första bladen. Under denna period införs mineraliska spårelement och komplexa gödselmedel i jorden. Nästa gång buskarna matas tre veckor efter plantering av plantor. Platsen sprayas med en sulfatlösning framställd av 10 liter vatten och en matsked kaliumsulfat.

kålrabikål i trädgården

Rengöring

Människor som inte tidigare har odlat Kohlrabi vet inte när de ska ta bort Kohlrabi-kål från trädgården. Det mognar inom 90 dagar efter plantering i trädgården. Det är efter en sådan tidsperiod du behöver skörda. För detta väljs en klar och solig dag. Det rekommenderas att gräva upp stjälkar med rötter som måste klippas och kasseras i framtiden. Vissa skär emellertid inte dem och lämnar dem kvar på skörden.

Slutsats

Till och med en nybörjare som aldrig har gjort det tidigare kan odla en sådan kål. För att göra detta räcker det att bekanta dig med funktionerna i dess odling och ta reda på när du ska skörda Kohlrabi-kål.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa