Hur och när man ska trassla kål ordentligt efter plantering i marken

Hilling, utförd korrekt i tid, är för det första att påskynda grönsaksutvecklingen och skydda den från förfall. När spudkål och är det sant att en felaktigt utförd procedur kan leda till äggstockens död?

Tidpunkt för proceduren

Erfaren trädgårdsmästare ägnar särskild uppmärksamhet åt kullning. Efter plantering i marken, oavsett hur länge plantningen ägde rum, ges växten möjlighet att stärka sig i marken och växa, och först när plantorna visar sin livskraft kan varje plantor spudas.

Vårhilling

Vårkålning av kål i det öppna fältet utförs beroende på tillväxtaktiviteten för unga plantor. Ibland är väntan på detta ögonblick försenad i 10-14 dagar, men oftare accepteras groden på befruktad jord lättare och är redo att stärka stammen inom 6-7 dagar efter plantering.

Efter 20-30 dagar, iakttagande av bildandet av fullblodiga äggstockar, utförs kålning av kål en andra gång. Varför behövs detta? Faktum är att i det här fallet är det tillrådligt att inte bara prata om att stärka grönsaksbenet, utan också om att ta bort överskottsfuktighet, som i detta stadium av utveckling av kålhuvudet behövs i mindre mängd än tidigare. Det upprepade förfarandet, trots att det också är det sista enligt agrotekniska standarder, blir ofta mellanliggande.

Efter kraftigt regn, när jorden sjunker, och sedan tas den med en skorpa och utsätter grönsakets rotsystem, måste ytterligare lösgöring och skakning av jorden göras under kålhuvudena.

Höst hilling

Plantor som planteras på hösten tar en vecka att vara redo för den första proceduren. De flesta agronomer med erfarenhet hävdar att höst, sena sorter behöver hälas bara en gång, och en andra operation utförs endast på grund av att jorden sjunker med inte mindre än 10 cm.

hålkål i trädgården

Om det finns tvivel om detta råd, och kålhuvudena inte verkar vara för säkert fixerade i jorden, bör hålproceduren hänföras till kvällen och på morgonen samma dag ska du först ta bort de nedre bladen från växten, som kommer att ruttna från kontakt med marken och stoppa tillväxten av hela växten.

Vad är proceduren

Hur man kramar kål korrekt? Två typer av verktyg kan användas för en enkel enkel åtgärd - detta är en av varianterna av en hiller eller vanliga körtlar. Först lossnar jorden till ett tillstånd av fint korn, och i hemlighet avlägsnar alla ogräs. Du kan dra nytta av den tid du använder för att samtidigt inspektera kålgrönor för skadedjur.

Efter att ha lossnat bildas en hög runt stammen på varje växt som når de nedre bladen på plantorna, men inte högre än 30 cm.

Jorden samlas försiktigt för att inte skada plantorna. Ask, senapspulver eller annat torrt insektsmedel repar ut mellan kålraderna, men du kan göra utan detta om du planerar att spraya med kemikalier senare.

Men även i detta fall, när planerna inkluderar en speciell behandling av mognadskål, är det varannan dag nödvändigt att stärka utrymmet mellan raderna, varifrån jorden togs för att stärka stjälkarna. Slipning av mark förhindras genom att placera gammalt sågspån, halmaffär eller bara armar av torrt gräs i de formade spåren.

Du måste krama i lugnt, vindlöst väder, så att den puffade och valda marken inte sprider sig i trädgården. 2-3 dagar innan hilling utförs, matas kålen, företrädesvis med 10% kycklingdroppar utspädd med vatten.

Funktioner för bearbetning av broccoli och blomkål

Behöver jag krama broccoli? Nödvändigt, men eftersom denna grönsak är ganska specifik när det gäller att ta hand om den, måste du spruta broccoli för första gången nästa dag, efter att plantorna planterats i öppen mark. Den här proceduren påminner mer om att ytan lossnar när du bara behöver lägga till jord under roten. Tidpunkten för efterföljande lossning är en nedskärning var 5-7 dagar och djupet på markupptagning bör vara cirka 6-7 cm. Hur många procedurer som måste utföras beror på graden av broccolimognad.

Det är inte nödvändigt att bilda högar runt kålhuvudet, och andra gången, för att undvika ruttning av huvudet, avlägsnas alla första blad på växten. Hålning av broccolikål efter god vattning eller nederbörd, och därmed borrar busken fukt längre.

gräva blomkål i grönsaksträdgården

Hur ska man hantera blomkålen ordentligt? Vid odling av denna typ av korsbotten förekommer förstärkningen av stammen genom bildningen av en lantvals tre gånger under hela perioden med mognad av blommorna:

  1. För första gången utförs proceduren exakt en vecka efter plantering av plantor i marken;
  2. Re-hilling utförs 25-30 dagar efter det första, när märkbara äggstockar uppträder;
  3. Den tredje gången inträffar ungefär 45 dagar efter landstigning, när äggstockarna bildar tätt uppsamlade blommor.

Under den efterföljande perioden bör proceduren för att lossa och stärka rotsystemet för den växande buketten åtföljas av riklig vattning. Hillingfrekvensen är högst en gång var sjunde dag.

blomkål växer i trädgården

På frågan om det är möjligt att kombinera dessa manipulationer med andra som gynnar den framtida skörden, är svaret ja.

Vid borrning är det användbart att blanda humus eller annan torr toppförband i lös, syresatt jord, till hackat halm blandat med kompost.

Tillsammans med korrekt lossning och snabb styrking av det framväxande rotsystemet, regelbundet vattningskål bäddar, eftersom en brist på vatten omedelbart påverkar tätheten av kålhuvudet och dess vidare utveckling. Om vi ​​villkorligt delar upp hela växtsäsongen för korsplantor, bör den första delen stå för 20 liter vatten per 1 m2och för den andra delen - upp till 40 liter per 1 m2.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa