Hur man matar kål och behandlar skadedjur med aska

Om du är en god trädgårdsmästare är du förmodligen medveten om att aska är en universell gödningsmedel och att utfodring av kål med aska är en utmärkt metod för att uppnå en utmärkt skörd. För dem som inte gillar att använda gödsel av industrityp är det produkten av träförbränning som används perfekt. Det innehåller många ämnen som är användbara för växter på en gång, till exempel kalium, kalcium, fosfor, mangan, och alla dem kan lätt assimileras. Den bästa asken anses vara den som erhålls från halm, men ofta används och tillgänglig för alla är trä, till exempel björk. Nu kommer vi att överväga frågan hur man gödslar med aska. Det är mycket fördelaktigt att använda ask för kål.

Förbereda asklösningen

Om du lagar den felaktigt kommer du i slutändan bara att skada växten. Det är faktiskt väldigt enkelt. Ta en hink med vatten, se till 10 liter och häll ett glas rester från det brända träet i det. Dessutom bör allt detta blandas noggrant och vattna kålen under roten till den resulterande lösningen.

Hur görs askainfusion

Du kan göra ett mycket hälsosamt vitamintillskott. För att göra detta, ta bara en vanlig hink och fyll den 1/3 full med aska. Fyll därefter på det med varmt vatten till randen och låt det brygga i cirka 2-3 dagar. Därefter måste vätskan filtreras och matas till kålen eller sprayas.

askinfusion

Askavkok

Plocka upp exakt 300 gram gödselmedel som erhållits från det brända trädet separat. Därefter tar du kokande vatten och fyller det med det. Sedan måste du laga den i ungefär en halvtimme. Efter det får du en färdig buljong, men den måste naturligtvis kylas, sila och spädas med 10 liter vatten.

Försök att lägga till lite tvätt tvål i buljongen - cirka 50 gram. Då klistrar det mycket bättre på bladen.

Denna underbara buljong kommer att försäkra dina planteringar mot olyckan med trådmaskar, bladlöss, korsröda loppor, sniglar, nematoder och sniglar. Som ni ser är detta verkligen ett mångsidigt verktyg. Det viktigaste är att laga det korrekt.

varm hälla

Användningen av aska i trädgården

Dess tillämpning i trädgården sker. Innan utfodring, se till att fastställa nivån på jordens surhet. Om det visar sig vara alkaliskt behöver du inte använda gödselmedel, annars blir det bara värre.Om jorden är sur, kommer träaska att vara praktiskt eftersom du får en neutral reaktion. Det är inte nödvändigt att bearbeta jorden, du kan strö aska på växternas löv.

dammig grönsaksträdgård

Vi matar plantorna

Om du pollinerar plantorna med denna rest från trädets förbränning, eller snarare med ett tunt lager var åtta till nio dagar kommer det att växa mycket snabbare. Anläggningen skadas inte heller av skadedjur. Därefter bör du vänta tills flera blad slutligen formas, bokstavligen två eller tre, och bearbeta med en blandning av tobaksdamm och ask. Efter det kommer de inte att vara rädda för kålflugan och andra liknande insekter.

utfodring plantor

Gödsling av växter i växthuset

Lösningen är utmärkt för vattning av växthusgrönsaker. Om marken är skyddad appliceras rotförband. Cirka en halv liter eller en liter gödningsmedel används per växt.

händer i aska

Top dressing av kål

Grönsaksförädling är en enkel process. Under grävningen bör ett eller två glas av vår huvudgödsel tillsättas under kålen per kvadratmeter. Om plantor planteras räcker en handfull, men i varje hål. Förresten, träaska är utmärkt för att skydda denna grönsakskörd från alla slags skadedjur.

Det räcker med att bearbeta bladen med den beredda buljongen. Hur ofta att bearbeta, detta påverkas redan av vädret, om ofta regn inte stannar, bör du pollinera löven så ofta som möjligt. Nu vet du hur man bearbetar kål.

grönsaksförädling

Hur man använder ask för matning av gurkor

Dessa grönsaker, under perioden när äggstockar bildas, saknar vanligtvis mycket två typer av näringsämnen - kalcium och kalium. Därför, erfarna trädgårdsmästare, även när växten börjar blomma, vattna den med en infusion tillverkad av aska. Detta är ungefär en halv liter för varje buske. Och en liknande procedur måste genomföras var tio dagar.

Om odlingen av gurkor sker i öppen mark används nödvändigtvis ytterligare utfodring, enligt bladmetoden. För att göra detta förbereds en avkok och lövverk sprayas med det så att en grå blom bildas på den. När gurkor börjar växa aktivt utförs utfodring mindre ofta, cirka 3 eller 4 gånger på en månad.

hink och spade

Hur man matar tomater och paprika

När dessa grönsaker odlas bör du lägga till cirka tre glas gödningsmedel per 1 kvadratmeter medan du gräver marken. När det är plantorna som planteras är det absolut nödvändigt att hälla en handfull gödning i vart och ett av hålen. Applicera aska medan växtsäsongen är över. Strö marken under buskarna med vår gödsel innan du börjar vattna. Lossa jorden när den är klar.

toppförband på marken

Vi matar rödbetor och morötter

Innan sådd bör aska läggas till jorden - 1 kopp per kvadratmeter. Strö bäddarna innan du vattnar när skott börjar dyka upp. Förresten, det hjälper också mot skadedjur.

mogen rödbeta

Topplöklökar samt vitlök

Dessa grönsaker kan plocka upp en sjukdom som leder till bildning av råtta. Men om du lägger till träaska i marken kommer det att förhindra denna sjukdom. På hösten, när du gräver, bör du lägga till två glas av den produkt som erhålls från förbränning av trä per kvadratmeter, och på våren räcker en.

Det är också tillåtet att mata lök, såväl som vitlök med askinfusion. Men detta kan ofta inte göras, tre gånger per säsong räcker.

plantering av lök

Hur potatis matas med aska

När du bara planterar potatis är det tillrådligt att lägga cirka två matskedar ask i vart och ett av hålen.När grävningen utförs räcker det att hälla ett glas gödningsmedel per kvadratmeter. Sedan börjar växtsäsongen och när hilling utförs bör cirka två matskedar läggas under varje buske. Vid återborrning används redan ett halvt glas under en buske. Observera att det kommer att vara användbart att spraya potatis, det vill säga bladen med en infusion av aska. Detta sparar dig från skadedjur, särskilt utomhus.

potatis torg

Vi matar zucchini

Allt är detsamma här som på andra håll. Det är nödvändigt att lägga till ett glas ask per kvadratmeter under grävningsperioden. Och när plantorna planteras räcker det att lägga till en eller två skedar i alla hålen.

blommande squash

Hur kan aska användas i trädgården

Genom att använda den (nämligen woody) kan du skydda olika träd samt buskar från många sjukdomar. Det räcker med att förbereda ett avkok och spraya växterna med det. Det är lämpligt att utföra denna procedur på kvällen, när det är tyst. Du kan också använda den som gödningsmedel. Det påskyndar tillväxten och utvecklingen av träd och buskar.

utgrävad trädgård

Hur jordgubbar matas med aska

Du bör börja strö den så snart den blommar. Detta kräver 10-15 gram ask per buske. Tack vare detta kommer grå råta inte att spridas, vilket är mycket bra. När denna procedur upprepas används ännu mindre gödningsmedel, ungefär två gånger.

jordgubbe växer

Topdressing av druvor med aska

Gödsling av druvor borde ofta inte vara... Det är tillräckligt med tre eller fyra gånger under en säsong: i det här fallet måste du bearbeta bladen med en avkok som är beredd från vår ingrediens så snart solen går ner, men gör det jämnt.

Förresten, vinstockarna är också utmärkt utfodring. När frukten slutar klipps de på hösten och bränns sedan för att få ask.

En kilo hälls i tre hinkar med vatten och infunderas. Vidare bör detta verktyg förvaras någonstans i källaren så att det är svalt, men inte mer än en månad, annars försämras det. Tänk förresten på att innan du börjar använda den beredda lösningen, måste den spädas med vatten, i ett förhållande av cirka fem till en, och lägg också spån av tvätt tvål där, så att lösningen fastnar bättre på bladen.

druva bete

Bearbetning av träd och buskar

När buskar eller träd planteras måste 100 gram av resterna av det brända trädet per kvadratmeter läggas till jorden. Detta gör att anläggningen snabbt kan bosätta sig på en ny plats och börja utvecklas snabbt.

Om träden eller buskarna är mogna, måste de matas med vår gödningsmedel ungefär en gång var fjärde år, och lägga till cirka två kilogram av den produkt som erhålls från förbränningen av trädet till varje cirkel runt stammen.

träkol

Slutsats

Nu vet du om du kan använda aska för utfodring och hur man matar kål med aska. Det visar sig att denna förbränningsprodukt är mångsidig och kan vara till stor fördel för trädgårdsmästare. Dessutom är det tillgängligt för alla, bara bränna det ved du inte behöver och få mycket användbar gödningsmedel.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa