Beskrivning och egenskaper hos holländsk kål

Holländska uppfödare glädjer sommarboende med hybridsorter av grönsaker som kan odlas i alla klimatområden. Bland dem är Bronco F1-kål och andra gillar det, som inte är rädda för sjukdomar, vilket ger höga grönsaker.

Fördelarna med en holländsk grönsak

Både jordbrukare och hobbyproducenter föredrar att köpa kålhybridfrön från Holland. Och valet här är inte av misstag, eftersom grönsaksfrön kännetecknas av:

 • efterlevnad av den deklarerade sorten;
 • hög smak av kål;

deklarerad betyg

 • utmärkt utbyte av hybrid;
 • olika villkor för att skörda kålhuvuden;
 • opretentiöshet av kål i vård;
 • växtresistens mot sjukdom;
 • brist på genetisk modifiering.

Fördelarna med hybrider inkluderar det faktum att gafflarna i de holländska sorterna har en utmärkt presentation, de lagras under lång tid och de tolererar transporten väl.

De viktigaste sorterna av kål F1, deras funktioner

Alla typer av kål finns inte i våra fält. De skiljer sig både i smak, mognadstid och deras användning i mat.

klass bronco

Bästa tidigt mogna hybrid

Ingen har sett en kortare växtsäsong än Parel F1 kål. Inom femtio dagar bildas ljusgröna kålhuvuden. Och de är alla som på urval - med mjuka runda huv som mognar samtidigt. Deras vikt är i genomsnitt - från åtta hundra gram till ett och ett halvt kilo. Gafflarnas täta struktur med korta stjälkar gör att du kan förbereda olika grönsaksrätter med ett minimum av avfall. Och smaken av kål är saftig och söt. Bladen är lämpliga för sommarsallader och för bearbetning.

Parel klass

Spegel F1-kål, avsedd för färskt bruk, tillhör också det ultra-tidiga. Mörkgröna gafflar, gulaktiga i tvärsnitt, når en vikt från ett kilo till en och en halv. Huvuden med medel densitet kan erhållas efter 45-50 dagar.

stora blad

Kålen Kevin F1 bär frukt med gröna huvuden med medel densitet och väger upp till ett och ett halvt kilo. Grönsakens utmärkta smak gör det möjligt att använda den färskt från och med slutet av juni.

huvudet skär

Grönsaksgrödor kännetecknas av ökat skydd mot sjukdomar. Kål växer bra både i öppen mark och i växthus. Även efter att gafflarna är mogna kan de lämnas i sängarna - de kommer inte att spricka, inte ruttna inom två veckor. Grönsaksodlarnas recensioner av tidiga sorter är bara positiva. Den utmärkta presentationen av kål gör att du snabbt kan sälja grönsaken, och utmärkt smak prioriterar tidiga hybrider bland andra trädgårdsväxter.

Produktiv variation av kål

De ultratida sorterna inkluderar också en sådan grönsak som Tiara F1-kål. Dessutom är trädgårdskulturens egenskaper bara de högsta:

ultra tidig kål

 1. Saftiga blad av sorten bildar kålhuvud 59 dagar efter plantering.
 2. Mörkgröna gafflar är lämpliga att använda färska, stuvade, saltade för vintern.
 3. Massan på ett kålhuvud kan nå två kilo.
 4. Jämnheten hos kålhuvudena, frånvaron av hängare, gör att du snabbt kan sälja vegetabiliska produkter.
 5. Hybriden är avsedd för plantering i växthus, växthus, i de södra regionerna - i öppen mark.

mycket grönsaker

Stora kålgafflar, enligt trädgårdsmästare, uppskattas för sin behagliga smak, utan närvaron av bitterhet. De används för att förbereda sommarrätter och sallader. Fylld kål och bigus är särskilt välsmakande från växten.

Den bästa sorten från Holland

Farao F1-kål mognar också snabbt - 63 dagar efter transplantation. Ljusgröna täta gafflar växer upp till tre kilogram i vikt. Detta innebär att en frukt kan mata en stor familj. Du kan få höga utbyten av grönsaker i ett växthus eller under ett ovävt täckmaterial. Växtens opretentiöshet gentemot odlingsförhållandena noteras. Den är inte rädd för torka, tolererar lätt plötsliga temperaturförändringar. Att snabbt bevattna och utfodra är viktigt för en grönsakskörd. Även om de formas till huvuden kan en grönsak behålla sin presentation på sängarna i tio dagar utan att spricka.

plantor har vuxit

Mest populära hybrid

Många sommarinbor känner till Bronco F1-kål. Sorten har odlats i mer än tjugo år på platser i olika regioner. Han vann popularitet av en anledning. Beskrivningen av grönsaken inkluderar det faktum att det:

 • hänvisar till midsäsongs hybrider;
 • tolererar lätt värme;
 • bär frukt med täta huvuden med en snövit struktur;
 • har rundade kålhuvuden som väger upp till ett kilogram och högre;
 • ger inte efter för sjukdomar, väderkatastrofer.

vått holland

Ett särdrag i sorten är dess höga utbyte i alla klimatregioner.

Medium sent grönsakssorter

Kål Hurricane F1 avser hybrider med hög avkastning. Gafflar som väger från två till tre kilogram skördas från en kvadratmeter 140-170 dagar efter det att de första skotten dyker upp. Upp till 330-635 kvintals grönsaker kan skördas från en hektar. Sorten har utmärkt hållkvalitet, utmärkt smak. Växten är opretentiös i vård, ger täta, rundade kålhuvuden, täckta med gröna vaxartade löv, vitaktiga vid snittet.

högavkastande hybrid

Ammon F1-kål når full mognad efter 125-135 dagar efter plantering. Det tas vanligtvis bort för lagring i oktober. Stora kålhuvuden som väger från fyra till sex kilo lagras färskt under lång tid. De kan användas för jäsning, de är lätta att rengöra efter förvaring, inte spricka. Sorten är resistent mot fusarium och thrips.

stor mört

Medium sent kål Larsia F1 ger små huvuden som väger från två kilo 120-140 dagar efter grodd. Det är bäst att odla hybrid genom plantor genom att plantera frön i mars. Grönsaken bär frukt på det öppna fältet och ger täta, rundade kålhuvuden med en kort stubbe. Ovanifrån är bladen på huvuden grågröna, på snittet - vitt. Grönsaken är avsedd för färsk konsumtion och bearbetning för vintern.

tung vikt

Kåladapter F1 har en god smak och marknadsförbart utbyte. Hon har ett medelstort blad, något vågigt i kanten, med en vaxartad blom av medelstark intensitet. Toppen är grågrön, vitaktig på snittet. Täta huvuden på en grönsak, som når mogenhet, väger från 1,8 kilogram till två. Hybriden bevaras perfekt, spricker inte. Smaken är saftig, sötaktig.

mognad nådd

Ankoma F1-kål har en teknisk mognadstid på 120 till 135 dagar. Grönsaksfrön som sås i mars-april ger minnbara skott och är redo för plantering i öppen mark på 35-45 dagar. Hela sommaren kan du skörda mörkgröna rundformade kålhuvuden som väger från två till fyra kilo. Grönsaken är avsedd för färsk konsumtion, frysning, betning.

handtaget på grönsaken

Sommarbeboare har känt till Krautman-kål länge.De uppskattar mellansäsongsorten för sin höga avkastning, från 300 till 900 centner per hektar, utmärkt smak. Saftiga söta gafflar är lämpliga för jäsning. Och färska huvuden kan förvaras fram till mars i ett svalt rum.

sommarboendes dröm

Kåljubileum F1 når full mognad efter 120-140 dagar från fröens plantering. Perfekt inriktade kålhuvuden med utmärkt inre struktur är motståndskraftiga mot sprickbildning. Vikten av täta grågröna huvuden är mer än två kilo. Grönsaksutbytet är stort - det kan ge från en kvadratmeter - nio kilo läckra saftiga gafflar.

man i fältet

Det holländska valet av kål uppskattades av dem som odlar grönsaken i deras trädgård för personliga behov, i fältet som säljs via detaljhandlar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa