Använda herbicider för kål efter och före grodd

Användningen av fältskyddsmedel, särskilt de som läggs för grönsaker, har alltid varit mycket relevant.

Kål är en vegetabilisk gröda som älskar att växa på väl tillfört ljus, vattning och gödningsmedel jord. Eftersom grönsaken är mycket lätt och fuktälskande, bör den skyddas mot ogräs, särskilt när man sås direkt i marken.

Ogräsplanter sträcker sig snabbt och täcker kålskott från solens värme och tar också en betydande mängd fukt på sig själva. Samtidigt parasiterar ofta ogräs på ogräs, som gärna flyttar till kålblad och förstör plantor.

Användningen av Trier skyddar endast delvis mot blandningen av ogräsfrön, den största faran som lurar i jorden, där olika örter och växter väntar på att deras tid kommer att dyka upp.

Klassificering av herbicider enligt metod för påverkan på ogräs

För att förhindra en minskning av kålutbytet på grund av överväxt av ogräs appliceras herbicider i fälten. Dom är:

påverkan på ogräs

 • extern åtgärd (postemergence);
 • intern åtgärd (före uppkomst).

Du måste välja dem beroende på när du planerar att lägga dem i jorden: innan du planterar kål eller efter grodd.

extern handling

Olika typer av herbicider fungerar på olika sätt. Aktuella kemikalier attackerar de gröna delarna av ogräs, medan kemikalier inomhus förstör rotsystemet.

intern handling

Herbicider efter källan efter kål

Kemiskt skydd mot ogräs efter uppkomst inkluderar:

Lontrel Clopyralid

DrognamnVerkande

sak

Åtgärd BeskrivningFörpackning och hållbarhetLäkemedlets konsumtionsgrad
Lontrel-300klopyralidkämpar mot dikotyledonous ettåriga och fleråriga ogräs på vitkål.Kolvar innehåller 10 liter. Lagras i 2 år.0,2 -0,5 l / hektar
Miurakvizalofop-P-etylSelektiv herbicid för efterbehandling för bekämpning av årliga ogräs och perenner i fälten av vitkål.I burkar 6 liter. Lagras i 1 år.Konsumtion av arbetslösning - 200-300 l / ha
Fusilade fortefluazifop-

p-butyl

Herbicid efter systemering av systemisk handling. Undertrycker effektivt alla stora ogräs av ettåriga och perennerKolvar innehåller 5 liter. Lagras i 3 år.0,75 - 2,0 l / ha
SemeronUndertrycker effektivt alla huvudsakliga ogräsiga spannmålsår och stauder i kålgrödor1,5. 2 kg / ha

årliga spannmål

Herbicider för uppkomst före kål

Före uppkomst kemiska skyddsmedel mot ogräs inkluderar:

herbicider för kål

HerbicidnamnAktiv substansÅtgärd BeskrivningFörpackning och hållbarhet.Läkemedlets konsumtionsgrad
Tryck, CEpendimetalinutformad för att bekämpa årliga spannmål och dikotyledonösa ogräs i jordbruksgrödorKolvar innehåller 10 liter. Lagras i 3 år.3-6
Stampapendimetalinavsedda för förstörelse av ett brett urval av årliga dikotyledonösa och spannmål ogräsKolvar innehåller 10 liter. Lagras i 2 år.Arbetande vätskekonsumtion - 200-300 l / ha
SULTAN 50metazaklorselektiv herbicid för att kontrollera årliga bredbladiga och gräsgräsarKolvar innehåller 10 liter. Lagras i 3 år.Arbetande vätskekonsumtion - 200-400 l / ha
Butizan 400metazaklordet används för förstörelse av de flesta årliga dikotyledonösa och spannmålsprodukter före deras uppkomst.Kolvar innehåller 10 liter. Lagras i 3 år.
TeridoxDimetachloranvänds för förstörelse av ogräs spannmål växterKolvar innehåller 5 liter. Utgångsdatum - 3 år.Innan kål planteras är läkemedlets konsumtionsgrad 3 l / hektar. Sprutning efter sådd före grodd - 2,5 l / ha.

gäller för förstörelse

Hemligheter och rekommendationer

Frekvent användning av herbicider för kål är nödvändig för att förbättra läget på platsen efter föregångaren i grödrotationen. I sådana fall bekämpar de ogräs.

förbättra tillståndet

 • Glyfosat (Napalm, Tornado, Standard, Typhoon, Fozat, Fakel, etc.) är exakt den kemikalie som borde innehålla herbiciden under höstperioden med fleråriga spannmål, liksom dikotyledonösa ogräs.
 • På våren anses trifluraliner vara mer effektiva (Treflan, Nitran extra, Annons, Triflyurex). Efter introduktionen krävs brådskande plöjning. Överensstämmelse med reglerna för användning av ett kemiskt reagens skyddar kålgrödor under en till två månader.
 • I fall av riklig tillväxt av krypande vetegräs på platsen är det tillåtet att använda läkemedlet Quizalofop-P-tefuril (Bagira) och liknande.

Orkanen Forte

 • Kontinuerliga kemikalier som Hurricane Forte kan effektivt döda olika typer av ogräs på kort tid. De används för att behandla ogräs under aktiv vegetation (4-5 blad och 10-20 cm) och blommande. Efter sådana händelser finns det inte heller behov av bekämpningsmedel.
 • Om det efter plantering av kålplantor blev nödvändigt att behandla jorden med herbicider, sedan 5 dagar efter plantering på marken, skulle jorden behandlas med S-Metolachlor (Dual Gold) - detta är den mest effektiva kemikalien efter uppkomst.

certifikat i handen

tips:

 • För att undvika förfalskning när du köper en herbicid måste du kräva ett intyg från säljaren.
 • Titta noggrant på etiketten, den ska visa tillverkningsdatum för kemikalien och dess utgångsdatum.
 • Herbicid för kål bör appliceras i exakt dos, noggrant läsa instruktionerna för läkemedlet.
 • Du bör alltid följa rekommendationerna för användning av läkemedlet och inte blanda herbicider med varandra.
 • Det är omöjligt att använda ett kemiskt ämne som löpt ut - det är farligt både för grönsaker och jord och för människor.

viktig skörd

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa