Vad gör man om myror äter kål, hur man kan bli av med dem

På varje plats kan du hitta problem, till exempel, myror äter kål, och vad man ska göra är okänt. Lösningar finns nästan alltid: i vissa fall är de så enkla att det var svårt att gissa om deras effektivitet. Det händer också tvärtom: någons lånade erfarenhet visar sig vara förgäves, ineffektivt och problemet blir bara mer brådskande.

Nästan varje rysk familj älskar kål och använder den i olika former: färsk, stekt, surkål, inlagd, stuvad. Detta förklarar det faktum att grönsaken odlas överallt. Problemen som uppstår i processen med att odla ett kålhuvud kan vara olika, du kan hantera dem på olika sätt, men om myror äter kål startar sommarinvånaren en ojämlik kamp i vissa situationer.

Varför myror är skadliga

En myra är ett insekt som äter upp rötter från plantor. Myran vägrar inte frukt av plommon eller aprikos, äpple eller jordgubbe. Allt som är söt, välsmakande och aromatisk är ett verkligt fynd för myror. Detta gör dem till en av de farligaste fienderna i någon grönsaksträdgård. Myrans utseende är ingen slump: den lockas av den viskösa vätskan som bladlöset utsöndrar. Denna dyna (som vätskan kallas) är ett verkligt fynd och en favoritdelikat av myror.

Bladlössen själva får mat från plantan, och torkar dem som sagt ut. Resultatet av ett sådant inflytande är beklagligt: ​​bladen blir torra, döda. Faller gradvis av, växten utsätts och dör. Sådana grannar i alla kulturer är oönskade gäster i trädgården, så de bör kämpas med.

Hur man sparar kål

Du kan spara kålhuvud som lider av en invasion av myror. För detta är både folkrättsmedel och insektsmedel perfekt.

Kemikalier är ett extremt mått på kontrollen som kan orsaka viss skada på anläggningen, men kommer säkert att bli av med oönskade gäster - myror.

många myror

Du kan använda mer radikala metoder för att bli av med myran. Om det finns ett myrstol i närheten kan du gräva upp det och ta det utanför trädgården. Det kommer att bli bättre om myrorna har valt den nya bostaden som visar sig vara ett skogsbälte eller ett fält där insekterna klarar sig bra. När du vet hur du sparar kål kan du använda olika sätt.

Situationen är helt annorlunda om myrorna har bosatt sig direkt i marken på platsens territorium. I en sådan situation leder alla kontrollåtgärder till ett tillfälligt resultat. Myror lämnar det förorenade området, men som regel inte långt borta, och några dagar efter utrotningen kan du se deras nya livsmiljö inte långt från den gamla.

Folkrättsmedel

Du kan spara kålgafflar från myror genom att veta hur man bearbetar kål med hjälp av bekanta folkrättsmedel och växter som finns i valfritt skogsbälte eller i fältet:

kål i jord

 1. Tansy, anis eller malör: aroma som utsänds av växter avvisar inte bara myror utan också andra insekter. Åtgärden är emellertid mer rådgivande. För att skrämma myror är det nödvändigt att sprida tunna grenar på de platser där skadedjur hittades. Du kan förbereda en infusion, som sedan sprayas med kål.
 2. Vitlök med utmärkta avvisande egenskaper. För större effektivitet måste det rengöras, kryddnejlikorna måste skäras och spridas mellan bäddarna. Förfarandet bör upprepas med jämna mellanrum eftersom aromen av vitlök försvinner med tiden och låter myrorna komma närmare kålen.
 3. Tomatöverdelar. Solanina, som finns i grenar och löv, förvisar inte bara myror utan också andra insekter. För arbete måste du förbereda ett avkok, som bör innehålla 2 kg tomatstjälkar, finhackade och fyllda med 5 liter kokande vatten. Lösningen ska infunderas inom två dagar. Myror lämnar kålplåstret om växterna behandlade med infusionen utstrålar en tomatarom.
 4. Senap. Detta botemedel är ganska effektivt mot myror. Det finns ingen anledning att strö pulver på hela sängen, det räcker bara för att markera de platser där insekter samlas. Rörande myror kommer att hjälpa till i denna kamp: myrorna sprider senap över hela sommaren, och dess partiklar kommer att tränga in i kroppen och täppa till andningsorganen.

 1. Borsyra. Pulvret är mycket giftigt för myror. Verktyget fungerar bra, vilket är ett slags bete: borsyra blandas med honung eller en stor mängd socker, varefter det används för att behandla myrorna livsmiljö. Det resulterande ämnet läggs ut mellan gafflarna och i omedelbar närhet av myren.
 2. Potatisskalningar. Efter att ha spridit dem mellan kålhuvudena i samma säng kan odlaren vara säker på att stärkelsen i potatisen kommer att ha en skadlig effekt på myrorna. En stor mängd av detta ämne är oundviklig död för insekten, eftersom myrsmältningsanläggningen inte är anpassad för att smälta stärkelse.
 3. Kokande vatten. Denna metod är både primitivt enkel och extremt effektiv mot myra. Häll kokande vatten direkt i skadedjurboet. Det garanterade bortskaffandet av livmodern är att upprepa proceduren i flera dagar. Innan du tar bort myrorna kan du lägga till olja och fotogen i det kokande vattnet.

myra på ett blad

Du kan ta bort myror med vanlig jäst. Materialet ska vara kvadratiskt, inte torrt, säljas i många kulinariska avdelningar. För att vara effektiv ska en halv bar (cirka 75 gram) blandas med sylt eller honung. Den resulterande "delikatessen" sprids på brödskivor och läggs ut nära myrornas livsmiljö.

För att rädda kålen kan du använda transplantation. Det kan finnas inga myror på den nya platsen. Denna metod är särskilt relevant om området är tillräckligt stort och myrorna inte rör sig inom det. Det är viktigt att när en växt avlägsnas från sitt ursprungliga område, måste myrhabitatet betas för att säkerställa att den nya bädden är så säker som möjligt.

födelsen av bladlöss

Kemikalier

I kampen mot myror kan preparat som innehåller kemiska giftiga ämnen användas. Dessa är de mest effektiva metoderna för att bli av med irriterande insekter. Den kortaste tiden att bli av med myror och användarvänligheten av läkemedlet, den korta exponeringstiden - det är orsakerna till att de flesta grönsakstillverkare föredrar insektsmedel i kampen mot myror.

Den aktiva substansen i läkemedel kan vara annorlunda. Vanligtvis är dessa föreningar av fosfor och organiska element, pyretroidföreningar. Genom att tränga in i en myrs kropp kommer de säkert att provocera dess död, vilket ger verklig frälsning för sommarinvånaren.

De mest effektiva och populära bland trädgårdsmästare är sådana förberedelser för att bekämpa myror som: "Anteater", "Thunder-2", "Delicia", "Muratsid". Att veta vad man ska göra om myror äter kål, kan du bli av med problemet snabbt och under lång tid.

recensioner
 1. Vladimir
  7.07.2018 16:01

  Innan det sänds till hela världen om hur man ska hantera myror, skulle det inte vara dåligt att ta reda på vad som faktiskt är och hur de gör. Det finns böcker för det. Det är tillrådligt att läsa vetenskaplig litteratur om myrdiet i Ryssland och inte dra kunskap från dina egna antaganden och publikationer av samma okunniga människor i denna fråga som författaren till denna artikel.
  Och hur i detta skämt och filmen "Promised Heaven" - slå judarna - rädda Ryssland! Judarna dödades, Ryssland räddades inte.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa