Hur och hur man matar kål för tillväxt med folkrättsmedel

För att få en riklig skörd finns det inget bättre sätt än att mata kålen för tillväxt med folkrättsmedel. Erfarna trädgårdsmästare vet att utfodring med mullein, potatis eller bananskal ger otvivelaktiga fördelar i trädgården.

Hur man matar kål efter plantering i marken

Ytterligare utfodring med kompetent beredning av åsarna krävs tidigast en månad senare. Detta beror på närvaron av alla nödvändiga gödningsmedel, vilket bidrar till en snabb anpassning och utveckling av växter. Om hålen inte förbereddes i förväg, bör kålen befruktas inom en vecka efter transplantation till en permanent plats. Den första utfodringen utförs med kvävehaltiga gödselmedel.

För första gången är följande optimala:

första utfodring

Sura jordar kräver slakad kalk, krita eller träaska. De används med en hastighet av 2 glas lösning per 1 kvadratmeter yta. Sänkning av surhetsgraden stimulerar växttillväxt och förhindrar utveckling av köl.

Toppförband med gödsel

Utfodring med gödsel är den vanligaste typen av befruktning för växter i det öppna fältet. Mullein används på stora och små hushållsgårdar. Dess fördel är tillgänglighet och säkerhet. Mulleinet innehåller stora mängder kalium, kväve, fosfor, kalcium, magnesium, svavel, bor och järn.

droppgödsel

Alla ämnen är i en tillgänglig och snabbt assimilerad form. På hösten läggs humus till åsarna. Under vintern har han tid att överhettas helt. På sommaren används semi-roten gödsel. En mulleinbaserad lösning används för att gödsla kålen. För sin beredning används en del gödsel och 10 delar vatten. Lösningen blandas väl och infunderas under en vecka. Befruktning utförs i tre steg. Den första - i juli under hilling, den andra - 3 veckor efter den första, den tredje - i slutet av augusti, om sena sorter odlas.

bästa gödsel

Kycklinggödsel för utfodring av plantor

Kycklingdroppar för utfodring av kål klassificeras som organiska gödningsmedel. När det gäller kvävehalten är den flera gånger högre än mullein.

Fördelarna med utfodring med droppningar inkluderar:

 • acceleration av mognad;
 • ökad produktivitet;
 • öka växtbeständigheten mot bakteriella och svampsjukdomar

kyckling droppings

 • förebyggande av formning av mögel på jordytan;
 • icke-toxicitet;
 • förbättring av markegenskaper;
 • långsiktig effekt;
 • balanserad växtnäring.

I trädgården används ofta flytande koncentrerat foder från kyckling. En fat används för beredningen. I den blandas kycklinggödsel och vatten i förhållandet 1: 1. Massan blandas noggrant och insisteras under ett tätt stängt lock under 3 dagar. Färdig dressing lagras under hela säsongen. Vid användning späds det ut från ett liter koncentrat till 10 liter vatten.

vattna plantorna

Medlet appliceras under buskarna och mellan åsarna flera gånger per säsong. Denna typ av utfodring är lämplig för kål och andra typer av grönsaker eller blommor.

Äggskal för utfodring

Äggskal är en av de lättillgängliga och vanliga naturliga produkterna för sängbefruktning. Det används när det är nödvändigt att normalisera sur jord. Förfarandet kräver en stor skalvolym. Av denna anledning skördas ägg från och med hösten.

äggskal

Skalarna förvaras på ett torrt ställe helt eller krossas. Pulver används för gödsling av kålplantor efter överföring av plantor till öppen mark. Det läggs till nygrävda brunnar. Närvaron av kalcium ger näring till rötterna och främjar den aktiva utvecklingen av plantor.

Skalet med ägg används som gödningsmedel i kampen mot en björn. Ett slående tecken på brist på kalcium i växter är förekomsten av vita fläckar på kålblad.

löst skal

Väteperoxid för kåltillväxt

Väteperoxid används aktivt inte bara för inomhusväxter, utan också i trädgården. Det används aktivt för vattning och sprutning av kålplantor i olika tillväxtstadier.

Väteperoxid låter dig:

 • avlägsna plantor av skadliga bakterier;
 • påskynda växttillväxt;

väte för tillväxt

 • skydda rotsystemet från förfall;
 • mätt marken med syre;
 • bota sjukdomar.

Fördelen med läkemedlet ligger i likheten hos en vattenlösning med smältvatten. Väteperoxid innehåller atomärt syre, som oxiderar jorden, mättar den med syre och kämpar mot sjukdomsframkallande bakterier.

mätt marken

Lösningen framställs med en mängd av 1 liter vatten och 2 matskedar peroxid. Växter vattnas en gång var 5-6 dag. Väteperoxid har en positiv effekt på jordkvaliteten. Förutom att utfodra odlade växter används väteperoxid för att blöta frön vid plantering.

Positiva egenskaper hos kaliumpermanganat

Kaliumpermanganat används aktivt av trädgårdsmästare för antiseptisk behandling. Det används vid plantering av frön, markberedning. Ämnet har en stark antiseptisk effekt och gör att du effektivt kan bekämpa patogena bakterier och svampar. Inte alla trädgårdsmästare vet om kaliumpermanganat kan användas som gödselmedel. Det visar sig att med rätt dosering kan det stimulera fruktmognad, förbättra syntesen av klorofyll, askorbinsyra och socker i växter.

egenskaper hos kaliumpermanganat

Kaliumpermanganat för matning av kål används mitt på sommaren, när växterna aktivt får grön massa och bildar kålhuvud. Mangan, 3 gram, späds ut i 10 liter vatten. Överdriven dosering leder till brännskador i rotsystemet och växtlöv. Den beredda lösningen appliceras under roten av varje buske. Det är också lämpligt för att spruta växtblad. Förfarandena utförs i lugnt väder på kvällen eller morgonen utan direkt solljus.

vi später ämnet

Alternativa matningsalternativ

Kål har en positiv inställning till olika typer av utfodring. Fler och fler trädgårdsmästare föredrar naturliga metoder. Deras fördel ligger i miljövänlighet, tillgänglighet och låga kostnader. Förutom ovanstående metoder används bakpulver, potatis, bananskal, borsyra och jäst aktivt som toppförband för kål i trädgårdsmarker.

läsk för kål

 1. Bakpulver. Införandet av en läsklösning har en positiv effekt på unga växter. För 5 liter vatten används 10 gram läsk.Blandningen är lämplig för både rotvattning och bladbehandling. På hösten främjar sprutning med läsk längre lagring av huvuden.
 2. Bryggarens jäst. Bryggerjäst är vanligtvis parat med gyllene woody toppdressing. Denna kombination är nödvändig för normalisering av kalcium i jorden. För att bereda en lösning blandas 20 gram jäst med 150 gram grov sand och 5 liter vatten. Blandningen infunderas i 7 dagar. För 10 liter vatten, använd 1 glas jästvatten.
 3. Borsyra. Kål älskar borsyra. Om växterna sprutas med den beredda lösningen under äggstockens period av kålhuvud, visar det sig vara större. Borsyra främjar växttillväxt och intensitet för bildning av avkastning.

Bryggarens jäst

Som en erfaren trädgårdsmästare konstaterar: ”Jag matar växterna med folkläkemedel flera gånger per säsong. De svarar alltid med riklig skörd och frånvaro av sjukdomar och skadedjur. " Det viktigaste är, innan du matar kålen, att bestämma vad den saknar för tillfället.

recensioner
 1. Liza
  1.01.2018 13:33

  Nu säljs en enorm mängd produkter som verkar direkt och som inte innehåller några skadliga ämnen. Jag har köpt i flera år BioGrow, mycket bättre än folkläkemedel.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa