Hur man bearbetar, sprutar kål för att bli av med kämpar med folkläkemedel

Hur du kan bearbeta kål från korgar med folkrättsmedel, måste varje trädgårdsmästare veta. Denna gröda älskas av många skadedjur. Det största hotet kommer från kämpar, som stör unga växter under hela växtsäsongen. Om man hittar spetsar på anläggningen är det nödvändigt att ta tillvara medel som tar bort problemet.

I de flesta fall orsakar små svarta buggar skador på kålen tidigt på våren. Hela plantager kan påverkas av mugg. Buskar av plantor vid uppkomststadiet attackeras också. Det vetenskapliga namnet på en sådan skadedjur är korsblå svart kam på kål.

Insektsbeskrivning

Många växtarter påverkas av den svarta flugan, inte bara kålhuvudena. Alla korsplantor är i riskzonen: rädisa, rädisor, daikon, pepparrot. Midge äter dem alla.

Äggarna av muggar överlever vintern i jorden, och med utseendet på den första vårsolen kommer de till ytan. Efter en period av viloläge är de hungriga, maten de får är organisk jordmaterial. När larven blir ett vuxet insekt börjar det att gnaga på plantor av gurkor och kål, medan den senare typen av växt är mer attraktiv för korsbotten.

Först äter midge det första lagret av bladet, så unga växter med mjukare löv är trevligare för dem. Det drabbade kålhuvudet börjar växa långsammare, vilket gör att det blir mer sårbart för sjukdomar och andra skadedjur.

Hur man hanterar kulor

Vad kan du göra för att övervinna den korsformiga migen som äter kålbladet och gör så mycket skada på flera växttyper i trädgården?

Du kan bli av med skadedjuret med olika metoder:

 • användning av kemiska insekticidpreparat;
 • med folkrättsmedel.

kålvård

Trädgårdsmästaren bestämmer vilken metod han ska välja, men när man väljer är det värt att beakta både den totala skadan och skadan på växterna. Om ett stort antal insekter hittades på växten - mer än 15 stycken, är det värt att tänka på att behandla kålen med ett kemiskt preparat.

Det är viktigt att insekticidbehandlingar genomförs senast tre veckor före det förväntade skördesdatumet. Detta beror på att effekten av insekticiden kan vara ganska lång och deras användning i mat är kontraindicerad.

När du undersöker en växt måste du vara uppmärksam på huruvida lopplarver finns i rotsystemet, på jordytan. Detta kommer att avgöra valet av läkemedlet och gör att du kan förstå hur du ska behandla kål från korgar.

Kemikalier

Om lesionen har nått ett kritiskt stadium och kammen äter mycket aktivt kål, är det under bearbetning omöjligt att göra utan kemikalier som vattnas på växterna.

De bekämpar loppen med hjälp av sådana droger:

 • Actellik;
 • ENGIO;
 • Gnista;
 • Decis Profi.

Alla dessa medel är avsedda att förstöra trädgårdsskadegörare. Finns i olika former, men de har en lång varaktighet (upp till 14 dagar) och kan ha en omedelbar effekt. Efter bearbetning äter inte insekter kål.

Folkrättsmedel

Det finns många sätt att hantera en korsbottenloppa. Alla trädgårdsmästare behöver veta om hur kål bearbetas från spetsar med folkläkemedel. En speciell plats är ockuperad av de som inkluderar i deras sammansättning läkemedel tillgängliga i varje hem eller varje trädgård tomt. Dessa metoder kallas folk.

folkrättsmedel

De vanligaste folkliga åtgärderna är följande:

 1. Tobaksaska i kombination med tobaksdamm. Strö med kallt vatten vid det första behandlingssteget och strö sedan över en blandning av ask och tobaksdamm i ett förhållande på 2: 1.
 2. Svalört. För effektiv användning måste du torka växten, slipa den och sedan strö det resulterande pulvret på kål.
 3. Vinäger. Från 70% syra måste du göra en svag lösning av gnat. Med det här verktyget kan du skapa en sur lösning på jordens yta, som korsflödan inte tål bra. Varje sommarinvånare kan använda denna metod för att rädda.
 4. Röd varm peppar. En infusion bör beredas från den: 1 liter vatten tas vid en temperatur av 20-22 HANDLA OMC, lägg till en skida med peppar, som tidigare malts med en kaffekvarn eller mixer. Det är nödvändigt att insistera på kompositionen under fem till sex timmar, varefter bearbetning kan utföras. En växt som påverkas av en korsfärgad lopp måste sprayas och insektet äter inte längre kålbladen.
 5. Granolja. Det kan läggas till vattnet som används för att vattna trädgården. Det är nödvändigt att lösa upp 12 till 15 droppar olja i en hink, varefter du kan vattna kålen.
 6. Kycklingdroppningar. Detta verktyg är inte särskilt trevligt att använda, men det är ganska effektivt. Innan du blir av med svarta insekter måste du förbereda kompositionen. Utspädd i förhållandet 1:50 eller till och med 1: 100, är ​​droppningar ganska effektiva för att förstöra loppbaggar på växter. Som ett resultat ökar sannolikheten för att få en utmärkt skörd flera gånger.

 1. Naftalen. För 10 kvadratmeter mark måste du använda 50 gram medel. Ströbehandlingen måste appliceras på hela grödan, och efter flera dagar måste proceduren upprepas. Så förstörelsen av alla insekter är mer trolig.
 2. Vitlök. En av de främsta fienderna av mugg på kål. Du kan bara plantera den nära kålbäddar, du kan förbereda en infusion med ett krossat huvud av en doftande växt och ett par liter vatten. Efter att ha insisterat i två timmar bör hela trädgården sprayas med lösningen.
 3. Maskrosblad. För att rädda växten kan du använda både blad- och stamstammen. För att förstöra skadedjuret krossas materialet noggrant och hälls sedan med vatten och lämnas i två timmar. Häll den beredda blandningen över de drabbade kålhuvudena flera gånger med intervaller en gång var tredje dag.
 4. Limfällor. Du kan skapa dem själv. Som grund måste du ta vita plywoodblad som smörjas med något lim. Korsflöjan kommer att hålla sig vid ytan och tiden för dess sabotage kommer att stoppa. Det bästa alternativet är att använda en fälla tillsammans med andra droger.

För att striden ska bli framgångsrik och jordkålen och kålhuvudena odlades av en anledning, och chanserna för spridningen av midsommar att bli minimal, är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt ogräs, eftersom de är en av bärarna av insekter.

Djupgrävning av marken på senhösten rekommenderas. Detta förklaras av det faktum att äggen från en korsfärgad lopp som träffar ytan omedelbart fryser vid låga temperaturer.

plantering av kål

Det rekommenderas att plantera kål nära grödor som dill, vitlök, ringblommor, nasturtium och kalendula - deras lukt avvisar skadedjur.

Förebyggande

För att undvika utseendet på korgar i trädgården och inte därefter använda metoder för att förstöra skadedjuret bör följande regler följas:

 1. Plantering av kålplantor bör göras tidigare.
 2. Jorden kan täckas med agrofiber, då kan skadedjuret inte nå framtida kålhuvud.
 3. Spraya kålen med en mild vinägerlösning.
 4. Ogräs måste tas bort.
 5. Efter skörd måste marken grävas upp.

För att öka plantornas resistens mot sjukdomar och påverkan av skadedjur är det nödvändigt att mata plantorna och växtavvisande kulturer regelbundet bredvid kålbäddar.

recensioner
 1. anya
  10.10.2018 21:14

  Alla dessa medel desinficerar marken starkt, och därför måste den berikas med mineraler efter sådana förfaranden. För att göra detta räcker det att använda verktyget "BioGrow».

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa