Beskrivning av kålsorten Brigadir f1, funktioner för odling och avkastning

Kål Brigadier f1 idag har blivit extremt populär bland ryska trädgårdsmästare, och den här sorten finns i många hushålls tomter. Vithuvudarten kännetecknas av höga avkastningsgrader och krävande odlingsförhållanden. För att få det önskade resultatet i form av stora huvuden med stor massa, rekommenderas det att lära sig om nyanserna av att odla denna sort.

Beskrivning av sorten

Kålsorten Brigadir tillhör olika vita grödor med mognadstid. I genomsnitt varar växtsäsongen 120 dagar. Växten kan odlas utomhus och i stängda växthuskomplex.

Hybriden ger kompakta, täta kålhuvuden som har en vit nyans i sektionen. Fostrets medelvikt är 4 till 5 kg. Avkastningen på frukter motsvarande marknadsindikatorer är 93%.

Odlings- och vårdfunktioner

En viktig roll för att uppnå höga utbyten spelas genom att följa regeln om växlande plantering av trädgårdsgrödor. De bästa föregångarna för att plantera kålvarianter är gurkor, tomater, potatis, morötter och baljväxter. Det rekommenderas inte att plantera kål på tidigare platser för odling av liknande grödor. Brigaden kan återlämnas till den plats där kål odlas först efter 4 år.

Avkastningsindikatorer beror till stor del på kvaliteten på plantningsmaterialet, i detta avseende bör köp av frön endast göras i specialbutiker. Frön av Brigadierkålen planteras på våren, april anses vara den optimala planteringstiden för ryska regioner.

kålklass brigadier

Trots den krävande variationen i odlingsförhållandena måste marken vara bördig. När man själv förbereder jorden blandas humus, sod och ask. Använd inte jord som tidigare använts för odling av korsgrödor.

Innan plantering upphettas plantningsmaterialet i varmt vatten i 20 minuter, varefter det nedsänks i kallt vatten. Sådana åtgärder hjälper till att skydda växten mot svampsjukdomar. För en mer vänlig spiring av frön rekommenderas att behandla dem med en tillväxtstimulator. Inbyggnadsdjupet bör inte vara mer än 1 cm, efter plantering täcks behållaren med en film och placeras i ett rum med en temperatur av 20 C.

I genomsnitt visas de första skotten på 5 dagar. Anläggningen är krävande för närvaro av frisk luft, men tolererar inte drag. Ljusbelysning bör tillhandahållas i 15 timmar, om det inte är tillräckligt rekommenderas det att använda lysrör.

Plockningen utförs efter 2 veckor efter uppkomsten av de första skotten. 2 veckor före plantering härdas plantorna.

kålföreståndare

Fördelar och nackdelar

Sorten visar höga utbyten när de odlas under svåra odlingsförhållanden. Positiva egenskaper hos trädgårdsgrödor inkluderar:

  • brist på tendens hos kålhuvuden att spricka;
  • motståndskraft mot fusarium;
  • en hög grad av motståndskraft mot stress som ett resultat av exponering för temperaturförändringar;
  • stabila avkastningsindikatorer.

Recensioner av trädgårdsmästare bekräftar att sorten praktiskt taget saknar nackdelar, med förbehåll för korrekta regler för odlingsteknik. Sorten tål invasioner av kålsjukdomar och skadedjur. Plantens opretentiöshet beror till stor del på rotsystemets goda utveckling. Frukterna kan användas både färska och för jäsningsändamål.

Skadedjur och sjukdomar

Föraren tolererar villkoren för otillräcklig vattning väl medan avkastningsindikatorerna minskar något. Har bra motståndskraft mot fusarium. Verkmannen är en av få hybrider som kan överleva de flesta kålsjukdomar.

en man som håller en kål

Hybriden från den berömda franska tillverkaren av företaget är mycket motståndskraftig mot negativa klimatväxtförhållanden. Sorten kan motstå en sänkning av temperaturen och bristen på fukt.

Skörd och lagring

För att bevara smak och utseende på kål, stoppas vattningen 3 veckor innan skörden. Det rekommenderas inte att skjuta upp med skördetiden, eftersom när låga temperaturer kommer förlorar frukterna sina långsiktiga lagringsegenskaper.

Kål tas bort från planteringsplatsen tillsammans med stubben. Skadade frukter och kålhuvud med defekter används först. Det är oacceptabelt att lagra enskilda skadade prover tillsammans med kål utan tecken på skada.

kål i trädgården

Kål för lagring placeras under en tak i 24 timmar, sedan stubben skärs av. I detta fall bör den bearbetade frukten ha minst 3 blad, lämna 3 blad. För lagring måste du använda ett mörkt, svalt rum med en temperaturregime på minst 0 ° C och hög luftfuktighet. Sorten behåller sin smak i 4-5 månader från dagen för fruktplockning.

Trädgårdsmästare recensioner

Anastasia, 63 år:

”I flera år har jag gett valet för att odla Brigadierkålsorten. Kål lagras under vintersäsongen, dess smak går inte förlorad när den konsumeras färskt eller i soppor. Familjemedlemmar gillar det. "

Juliana, 31 år:

”Vi försökte sorten för två år sedan och under det första året uppskattade Brigadiers fördelar. Med ett minimum av ansträngning får vi bra avkastning, vilket är viktigt när det saknas tid. Kål är lämplig att använda i sallader och för betning. Även när den lagras på vintern, glädjer sorten med sin smak. "

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa