Användning av borsyra för sprutning av kål

Matning av kål med borsyra är en nödvändig behandling av en så användbar, men väldigt nyckfull sårbar grönsak som kål. Vi vet alla om de många användbara egenskaperna hos en sådan grönsak; kål är en oumbärlig produkt i varje hemmafruks kök. Alla älskar henne: både tunn och fyllig (som en dietprodukt), och vuxna och små. Denna grönsak anses förtjänst vara drottningen i trädgårdsriket. Kål kan också ätas rå: som alla typer av sallader, stuvad och stekt. Men vad är borscht utan kål? Och allas favorit fylld kål kan inte tillagas utan den heller.

Men bara sommarinvånare och trädgårdsmästare som minst en gång i livet har odlat denna grönsak med sina egna händer vet hur nyckfullt och sårbart det är. Användningen av alla slags gödningsmedel är en förutsättning för att odla denna grönsak. Kål kräver regelbunden sprutning under hela odlingen. Detta beror på det faktum att en sådan användbar grönsak är inte bara för människor och djur, utan också av alla slags skadedjur. Och själva frukten är skapad på ett sådant sätt att i sina många många kläder börjar och reproduceras olika insekter, som inte själva är motvilliga för att festa på den.

För bearbetning och för sprutning och utfodring av denna värdefulla grönsak finns det många olika specialkemikalier, vars användning kommer att skydda grönsaken från skadedjur och sjukdomar, men ... användningen av dessa medel, även om den härdar grönsaken själv, visas inte på bästa sätt på människokroppen.

För att skydda dig själv och dina nära och kära från skadliga effekter av kemikalier är det nödvändigt att utfodra och befrukta en så delikat grönsak endast med beprövade och mindre ofarliga ämnen.

För att inte oroa dig för din hälsa och hälsan för dina släktingar kan du bearbeta och mata kål med borslösning. Användningen av borsyra skyddar grönsaken och skadar inte människokroppen.

kål

Gödslar en grön skönhet och använder borsyra för detta, kommer du inte bara att ge henne ett tillförlitligt skydd mot sjukdomar, utan också ge henne en pålitlig utfodring, eftersom borsyra stimulerar aktiv tillväxt och ökar utbytet avsevärt. Användningen av borrlösning kommer att ha en mycket gynnsam effekt på kål.

Dessutom är sådan bearbetning ett mycket ekonomiskt och billigt sätt. När allt kommer omkring är borpulver billigt och säljs inte bara i specialbutiker utan också i alla apotek.

Fördelar med att använda borsyra

Fördelarna med att använda bor är uppenbara. Spraya en grön skönhet med bor lösning, du:

  1. Bidrar till en betydande ökning av äggstocken.
  2. Påskynda den aktiva tillväxten av växten.
  3. Förbättra smaken på grönsaken.Borr befruktad kål har ett högt sockerinnehåll.

kålvård

En sådan gynnsam effekt på äggstocken och på hela grönsaken beror på att syran innehåller speciella ämnen som inte bara främjar utmärkt äggstock och aktiv tillväxt, utan också förbättrar kväveupptagningen i jorden, vilket i sin tur ökar utbytet, och ger frostbeständighet och torkebeständighet för grönsaker.

Det är viktigt att veta! Borsyra samlas inte i grönsaker, så det är oerhört viktigt att spraya och vattna växter med den under hela växtsäsongen.

Viktigt att komma ihåg! Det är nödvändigt att använda ett sådant botemedel som strikt följer doseringen, annars kan växterna bli brända.

Användningsmetoder

Borsyra måste spädas i vatten. Dessutom späds det först ut i varmt vatten, och sedan är det redan nödvändigt att späda det med kallt vatten till önskad mängd.

Om kål odlas med frö, förbehandla frönna med borlösning, för detta blöts de i 24 timmar i en liter vatten med tillsats av 0,2 g bor. Innan man planterar frön eller plantor måste bäddarna själva vattnas med en utspädd borlösning.

Själva växten måste matas i molnigt väder, eller tidigt på morgonen eller på kvällen, du kan inte bearbeta kål under dagen, när solen skiner ljust och det är varmt ute, i det här fallet finns det en stor risk för lövbrännskador. För att göra resultatet mer effektivt kan du spraya växten genom att tillsätta lite kaliumpermanganat till borrlösningen, det viktigaste är att inte överdriva den.

vattna kålen

Viktigt att komma ihåg! Rotfoder rekommenderas inte, själva roten kan befruktas endast vid akut behov. Rotbehandling utförs endast i fall av akut borrbrist, varefter anläggningen vattnas rikligt med vatten.

Men bladfoder är en mycket nödvändig och effektiv åtgärd. Bladförband sprutas på växtens blad på båda sidor.

Är det möjligt att strö kål utan någon synlig orsak? Detta är en mycket viktig fråga. Experter säger att det är möjligt, särskilt under äggstocksperioden. Endast i detta fall används gödningsmedel uteslutande i form av bevattning, utspädd, strikt följer den erforderliga andelen. Förebyggande bladbevattning kommer att öka utbytet av grönsaken betydligt. Men du måste använda sådana gödselmedel strikt enligt instruktionerna och rekommendationerna.

Bortbristtecken

Följande tecken föregår användningen av borsyra:

  1. I vanlig kål uttrycks bristen på bor i bildningen av ett ihåligt kålhuvud.
  2. Blomkålen har en uttalad glaskropp: när blomställningarna blir, liksom transparenta, observeras också deformation av huvudet, blommorna får en rostig nyans, smaken av grönsaken blir bitter.

Om alla ovanstående tecken är på ditt ansikte måste du börja bearbeta anläggningen så snart som möjligt. Vi sprayar grönsaken med borsyra med tillsats av mangan. Du kan också kombinera borlösning med molybden. Sådan bearbetning kommer att påskynda huvudenas mognad avsevärt.

borsyra och kaliumpermanganat

Experter rekommenderar att bevattna kålplantan, under hela dess tillväxt, tre gånger:

  1. Vi sprayar för första gången när knoppen bildas.
  2. Andra gången - under blomningen, då 5 blad redan har dykt upp.
  3. Den tredje gången är under aktiv frukt.

Fördelarna med borbehandling

Om det finns brist på bor i jorden, och i själva växten, har kålen inte tillräckligt med styrka för normal fruktning, som ett resultat kommer frukterna att vara små, vridna. Denna nackdel påverkar också smaken, kålhuvudet får en uttalad vattnig smak, förlorar sin naturliga sötma.Borsyra aktiverar rotsystemet perfekt, skyddar växter från sjukdomar och skadedjur som hjärtrötta och skabb.

Syran hjälper till att öka klorofyll, vilket i sin tur ökar utbytet och förlänger hållbarheten, en sådan grönsak håller längre.

Borsyra för besprutning av kål är ett effektivt mått för att öka utbytet samt skydda grönsaker från sjukdomar och skadedjur. Det är bara viktigt att använda borrlösningen på rätt sätt, då kommer du och dina nära och kära alltid att få läcker kål.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa