Beskrivning av olika vitryska kål, funktioner för odling och vård

Kål är en av de viktigaste trädgårdsgrödorna: den används för att tillverka sallader, varma rätter och betning. Bland de olika odlade växterna förtjänar vitryska kål särskild uppmärksamhet. Vilka är dess fördelar?

Beskrivning

En senmogen sort som skiljer sig från sin kategori med höga utbyten och resistens mot sjukdomar som köl och bakterios. Från uppkomsten av groddar till början av mognad av kålhuvudena går 120–130 dagar. Ett kålhuvud formar sig bättre vid måttlig temperatur och tillräcklig luftfuktighet. Den höga temperaturen är dålig för kulturen under skapandet av gafflar.

trädgårdskultur

Specifikationer:

 • Diametern för den upphöjda bladgrön rosetten är 70–90 cm.
 • Bladbladen är rundade, plana.
 • Det finns praktiskt taget inga vener på den släta ytan på bladen.
 • Kålhuvudet är grågrönt.
 • Kålhuvudet är runt, tätt.
 • Grönsakens täckblad är färgade dämpade gröna, och kärnan är vit.
 • Längden på stubben som kålhuvudet vilar på är cirka 10 cm.
 • Ett moget huvud väger 3-4 kg.

Beskrivningen av kulturen innehåller information om att frukt med god vård och goda väderförhållanden kan växa upp till 5 kg. Oavsett vikt, alla kålhuvud är motståndskraftiga mot sprickbildning. Från 1 kvm m. sängar samlar 8 kg kål. Liksom de flesta sorter tolererar denna sort låga temperaturer väl.

lövträd rosett

Växter kan tolerera en kortvarig sänkning av temperaturen till -4 ° C utan skada. Groddarna tar sig till ytan redan vid en temperatur på +5 C.

Kålhuvud är lämpliga för färsk konsumtion och beredning av jäsningar. Grönsaken förvaras fram till mitten av vintern.

Funktioner av växande och vård

Vitryssisk kål 455 kräver emellertid, liksom alla grönsaksorter, fukt och utfodring. Beroende på klimatförhållandena i den växande regionen sås frön till plantor i slutet av mars - början av maj.

kålhuvud

De trädgårdsmästare som använder plantor för att odla grödor försäkrar det växtkål bättre i ett underlag, som innehåller 75% torv, 20% sodmark, 5% flodsand. Frön sås i spår 1 cm djupa. I plantan behållaren är avståndet mellan raderna 3 cm, i trädgårdsbädden - 10 cm. Överskott av skott transplanteras eller dras ut.

För förebyggande syften, några dagar före plantering av frön, behandlas jorden med svampdödande läkemedel. Sådan manipulation kommer att minska sannolikheten för svampinfektion hos unga växter, vilket ofta leder till deras plötsliga död. Planteringslådan lämnas vid rumstemperatur, och så snart plantorna har gått igenom sänks temperaturen med 6-7 grader. På grund av denna temperaturregimet ströks inte plantorna.

kulturbeskrivning

I framtiden transplanteras buskarna i separata behållare, och så snart 6 löv bildar växterna planteras de i öppen mark. I beskrivningen av vitryska kål är den optimala åldern för plantering av plantor 50–55 dagar. Som ett resultat av dubbelplockningen bildas ett kraftfullt rotsystem, och växterna rotar snabbt i det öppna fältet. Fröplantor vattnas med vatten vid rumstemperatur, och själva rummet ventileras då och då.

Några dagar före avstigning tas behållaren med plantor i delvis skugga ut i frisk luft vars temperatur är över + 8 ° C. Exponeringstiden ökas gradvis med början från en halvtimme.

plantor metod

Om temperaturen faller kraftigt, täck med polyeten över natten. På eftermiddagen, när temperaturen är över noll, tas skyddet bort. Vitryssisk kål kräver regelbunden vattning: marken i trädgården ska vara våt, men i inga fall träsk. Bevattningen stoppas 14 dagar före det förväntade skördesdatumet.

Det är bättre att mata en grönsakskörd med organisk gödningsmedel: infusion av kycklinggödsel eller mullein, kompost. Bra för växten och dammsugas med aska. Mot bakgrund av alla dessa manipulationer är det inte så svårt att växa en ekologiskt ren grönsak på din webbplats som det verkar vid första anblicken.

integumentära blad

Förebyggande av sjukdomar och skadedjur

Enligt beskrivningen av kålsorten är den vitryska vegetabiliska grödan benägen att köl. För att förhindra utvecklingen av sjukdomen måste grödrotation observeras. Ingen kompost bör läggas till stubbar: organiskt avfall som är kvar från kål bränns. Växter med tecken på vaskulär bakterios förstörs.

Kålhuvudena hos sjuka växter är inte lämpliga för lång lagring.

stjälk längd

skörd

Kålen, som planterades tidigt på våren, mognar i slutet av september - början av oktober. Kålhuvudena skärs i klart väder på eftermiddagen. Huvudena, som är avsedda för förvaring för vintern, skärs av tillsammans med en lång stubbe. I framtiden avbryts grönsaken genom processen. I kål för betning, stubben stängs helt av.

Uttalningarna på forumen är tvetydiga: vissa trädgårdsmästare är inte mycket nöjda med höga utbyten och utmärkt smak, och den andra delen noterar dåligt motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur, varför växter ofta behöver behandlas med naturliga blandningar och bekämpningsmedel.

sjukdomsprevention

Har någon av er planterat denna sort av kål? Lämna recensioner så att de som fortfarande tvivlar kan uppskatta fördelarna med sorten och eventuellt inkludera den före listan över årliga grödor i trädgården. För större tydlighet bifogar du ett foto.

mognar i slutet

recensioner
 1. Olya
  4.04.2018 14:29

  Jag gillar den här sortens kål, den växer medelstor, bladen är saftiga och krispiga. Det finns inga problem med odling, du bör inte använda speciella gödningsmedel, jag använder bara BioGrow.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa