Beskrivning av Amager-kålsorten, egenskaper och odling

De som odlar grönsaker på deras trädgård letar efter sorter med positiva egenskaper - Amager 611 kål är ett utmärkt alternativ. Sorten har odlats på den ryska marknaden sedan 1943. Populär för sin utmärkta smak- och sjukdomsresistens. Därför fick jag många positiva recensioner från agronomer och vanliga sommarinvånare.

Variationsegenskaper

Amager eller Amager 611 är en mogen variation av vitkål som odlas i hela Ryssland, men mogningstiderna skiljer sig åt i olika regioner. Karakteristiken för sorten är sådan att den på grund av sin motståndskraft mot kallt väder planteras under tidig vår. Gafflarnas mognadstid är sent - 150-170 dagar efter plantering av frön för plantor.

Beskrivning av Amager-kålsorten - bildar en halvspridad rosett med ljusgröna löv upp över gaffeln. Stubben når en längd på 27 centimeter.

Bladet är slätt, vågigt längs kanten, starkt konkav i huvudet. Färgen på bladen är grön med en blå och lila nyans och en vaxartad beläggning.

Kålhuvudet är tätt, har en rundad konkav form. Vikten på ett kålhuvud når upp till 4 kg. Variation med hög avkastning.

kål Amager

Funktioner i sorten

Sorten har varit populär och har fått positiva recensioner i många år på grund av sin motståndskraft mot väderförändringar och mycket mer:

 • Håller kvalitet.
 • Sprickmotstånd.
 • Kall tolerans.
 • Torka och värmebeständig.

sprickmotstånd

Fröplantor skadas inte av frost och gafflar som inte skördas i tid tål temperaturer ner till -3 ° C. Samtidigt, i början av lagring, innehåller grönsaken mindre vitaminer och mineraler än kålhuvudet, som har legat i 2-3 månader.

Trots de positiva aspekterna av kål finns det också negativa egenskaper i sorten. Det är mottagligt för fusarium- och kärlbakteriosjukdomar med felaktig växtskötsel. Under lagring kan punkteringsnekros uppstå. Vid långvariga extremt höga temperaturer slutar kålhuvudet att växa och kräver vattning.

aspekter av kål

Odlingsförhållanden

Som nämnts tidigare odlas Amager 611 överallt på två sätt, med undantag av de nordligaste regionerna i Ryssland - där har kålhuvudena inte tid att mogna.

 1. Såning av frön i marken.
 2. Såning av frön för plantor.

frön för plantor

Frön planteras på ett direkt sätt i slutet av april, medan det är lämpligt i regioner med kallt klimat odla kål bara på ett planta sätt. Såttekniken är som följer. Så kålfrön för plantor i slutet av mars - början av april, medan de odlade plantorna transplanteras i öppen mark med början i slutet av april. Odlingstiderna skiljer sig åt i olika regioner.

norra regioner

Vattna växter

För att få en god skörd av Amager-kål är konstant rikligt med vattning viktigt. Vatten uppvärmt till sommartemperatur används. Kallt vatten kommer att försena växternas utveckling och skörd. Vanligtvis vattnas kålplantor vid roten i speciellt förberedda hål - ett hål görs runt odlingsstammen och lyfter marken längs kanterna så att vattnet inte rinner ut. Det rekommenderas inte att hälla vatten på bladen - solbränna kommer att uppstå.

vattna växter

Två månader före skörden reduceras vattningen för att förhindra sprickbildning av mogna kålhuvuden. Under en månad stoppas vattnet helt,

För att minska vattenförbrukningen under bevattning, är jorden böjd runt växterna. Mindre ogräs växer på sådan jord, och vattningen reduceras till 1 gång per vecka.

 vattensnitt

Växtfoder

Gödselmedel appliceras minst en gång i månaden. 2 veckor efter plantering av frön matas plantorna med en blandning av urea och gödselmedel av kalium, superfosfat och vatten i ett förhållande av 10:20:10.

När man planterar plantor läggs organiska gödningsmedel till hålen. Efterföljande gödsling genomförs tidigast 15 dagar efter plantering av plantor i marken. Följande material används som gödselmedel:

gödningsmedel appliceras

 • ruttna gräs
 • kompost,
 • kungsljus,
 • kycklingdroppningar,
 • kaliumklorid,
 • superfosfat,
 • karbamid,
 • borsyra,
 • träaska.

kaliumklorid

Dessa gödningsmedel växlar med varandra eller används i kombination - 2-3 gödningsmedel en gång i månaden.

Sen toppförband i augusti genomförs för att öka längden på vinterlagring och förbättra kvaliteten på sena kålhuvuden. För detta ändamål används kalium, kväve, mullein, borsyra.

ruttna gräs

Sjukdomsprevention

Efter plantering i trädgården måste växterna kontinuerligt övervakas för att identifiera sjukdomen och omedelbart börja slåss mot den.

Som regel övervinner flera infektioner kål - dunkig mögel, svart ben, köl. Sjukdomar är allvarliga, därefter mognar grönsakerna inte eller dör. Det är viktigt att upptäcka infektionen i tid. När du planterar plantor ska du noggrant granska växternas rötter med avseende på utväxt, stjälkarna ska vara gröna utan mörka fläckar, och bladen ska vara utan plack, slö, torkade delar. Om tecken på sjukdom upptäcks förstörs infekterade plantor. Att plantera en sjuk planta i trädgården kommer att förstöra hela platsen.

sjukdomsprevention

Recensioner av sorten Amager 611

Under en lång tid plantering i Ryssland har sorten fått många recensioner från agronomer, trädgårdsmästare och vanliga ägare av den personliga tomten. Låt oss bekanta oss med några av dem:

många recensioner

Marina Vladimirovna från Volgograd skriver: ”Jag har odlat Amager 611 i många år på min webbplats och får alltid en utmärkt skörd av stora kålhuvuden. Kål kräver inte mycket uppmärksamhet under tillväxten, i september-oktober når kålhuvudena cirka 5 kg i vikt. Det lagras perfekt i källaren under vintern, kålhuvudena ruttnar inte. Fram till våren använder vi nästan hela grödan, det räcker med att distribuera till släktingar och behandla grannar.

Dmitry Alexandrovich från Ufa: ”Jag planterade sorten förra året, sena kålhuvuden mognar i slutet av september. Under tillväxten blev de aldrig sjuka, behövde inte behandla med gift, de kräver gödselmedel och vattning, de är rädda för värmen, men de välkomnar inte heller hög luftfuktighet - ett kålhuvud fästas, men vi lägger det omedelbart i kålsoppan. Skörden är utmärkt, vi kommer att använda sorten igen. "

stora kålhuvuden

recensioner
 1. anya
  2.02.2018 00:07

  Skörden är utmärkt, kålen växer ganska stor. Det finns inget behov att skapa speciella förutsättningar för dess utveckling. Jag använder bara BioGrow, produkten är inte giftig, så den orsakar inte någon skada.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa