Odling, egenskaper och beskrivning av Aggressor kålvariet

År 2003 utvecklade holländska specialister en ny grönsakssort - Aggressorkål. Namnet är mycket hårt och det finns en anledning till detta. Denna hybrid skapades för obehagligt specifikt kallt väder, den kan växa även på dålig jord och hanterar brist på vattning.

Denna kultur ingår i statsregistret för Rysslands centrum. Våra trädgårdsmästare har redan uppskattat denna sort för stabiliteten och rikedomen i resultatet, för möjligheten att odla i stora områden, för lång bevarande och rik smak. Och så har "Aggressor" fast tagit sin plats på landslandet och öppna ytor.

Vi karaktäriserar "Aggressor"

"Aggressor" f1 - en mängd kål som mognar när det kalla vädret kommer. Enligt experter är detta en hybrid av medelstora egenskaper. Det tar cirka fyra månader mellan sådd av frön och huvuden är beredda.

Hundra kvadratmeter kan donera ungefär ett ton av denna gröda. Enligt officiella uppgifter var den maximala avkastningen i Moskva-regionen 800 centner per hektar. Den omsättningsbara avkastningen ligger på nivån för standardvarianter, ungefär 450-650 centner per hektar, och den omsättningsbara avkastningen är cirka 95%. Därför är hybriden optimal för användning i industriella jordbruksområden.

Funktioner av kålgafflar

När det gäller gafflarna är deras egenskaper följande: runda, jämna, täta och plattade, av medelstor storlek, som väger i genomsnitt tre till tre och ett halvt kilo, och ibland ett par kilo mer.

I sektion är kålhuvudena gulaktiga, den inre strukturen kan karakteriseras som medel tunn.

Grönsaksgrödans blad är av täckande typ, färgen är antocyanin med medelhög intensitet. Bladrosetten höjs. Formen på bladen är en konkav, rundad plan. Stubbarna av de inre och yttre typerna har en genomsnittlig storlek på cirka 17 cm. Beskrivningen av sorten ignorerar inte heller bladens höga smak och saftighet. När det gäller planteringstätheten är det 30-40 tusen växter per hektar.

kålaggresor på det öppna fältet

Kålvariant "Aggressor" är bra för färskt bruk i sallader, för huvudvärmiga rätter som borscht och kålrullar, för betning och betning. Gaffelns hållbarhetstid är kort - cirka 6 månader, maximalt fram till mitten av våren. Enligt kompositionen noteras närvaron av torr substans - 9,2% och socker med allmänna egenskaper - 5,6%.

Om reglerna för plantor av den beskrivna kålen

Kål "Aggressor" fick erkännande på grund av dess fantastiska motstånd mot väderkatastrofer. Den här egenskapen gör det möjligt att odla grödor med hjälp av plantor och direkt sådd i marken.

Om det första alternativet väljs, bör frön planteras i krukor, behållare eller tabletter med torv i början av april. Vidare är det viktigt att ta hand om tillgången till en plats med tillräckligt med värme och ljus så att frönna groddar framgångsrikt. Helst placeras de till att börja med på den soliga sidan av fönsterbrädan vid en temperatur på +18 ° C.

När plantorna växer ut tas de ut för dagen i en sval utomhusmiljö vid + 6-8 ° C eller placeras på balkongen. När natten faller måste plantorna tas in. Sådan härdning bör passera utan problem, vilket bekräftar sorts kvalitet. Övningen är viktig för normal utveckling av plantor, annars kommer växterna att vara långsträckta och svaga, vilket kan leda till deras död.

Hur man såar "Aggressor" i öppen mark

För att såga grödan direkt i marken väntar vi på de sista siffrorna i april. En säng förbereds på den soliga sidan, pinnar installeras längs kanterna för att sträcka filmen. En utspädd typ av humus placeras under jordgrävningen för befruktning: detta är en användbar procedur för utfodring av plantor under deras utveckling.

Frön planteras två eller tre i ett hål till ett centimeter djup och täcks med en film för att hålla jorden varm. När plantorna börjar växa väljs de starkaste eller de vanliga plantorna. 60 x 70-schemat fungerar också när du planterar frön och plantor och för sorter av alla typer av mognad.

Det rekommenderas att gödsla brunnen med en blandning:

 • en handfull torv och sand;
 • två handfullar humus;
 • två teskedar nitrofosfat och 50 gram träaska.

Strö den resulterande kompositionen lite med jord och tillsätt en tillräcklig mängd vatten. Denna kudde är ett förråd med mat för plantor.

kålfrö aggressor

Det finns trädgårdsmästare som tycker om att odla kål med plantor utomhus. Detta har sina fördelar jämfört med proceduren hemma. Denna metod hjälper dig att överleva transplantationen utan problem på den valda platsen. Ändå gillar denna grönsak inte transplantationer; frösådd i en direkt lantplott kommer att vara optimal. Fröna blötläggs i 30 minuter i Epin-lösningen med en andel av ett par droppar per 200 gram. Denna procedur kommer att ge ökad vitalitet för plantor och ge bättre rot för framtida växter.

Om viktiga nyanser av vård

 1. Beskrivningen av variationen i denna kultur noterar en sådan kvalitet som hygrophilia. Därför bör vattning organiseras med stor omsorg.
 2. Vattning rekommenderas på kvällen. Vid molnigt väder görs ett intervall på 5-6 dagar mellan vattenprocedurer, och när det är varmt och torrt - ett par eller tre dagar.
 3. Varje vattning innebär att lösgöra jorden, ogräs och gräva Aggressorkålen f1.
 4. Det är inte förbjudet att använda ett ämne med mulkningsegenskaper, till exempel ett torvlager på 5 centimeter: det hjälper till att bibehålla fukt och kommer att vara en värdefull förkålsförband.
 5. För att förhindra sniglar och loppor i unga plantor används ask och tobaksdamm efter någon transplantation.

Användning av giftiga kemikalier är förbjudet med kål. Det finns dock sätt att skydda mot yttre påverkan. Exempel på användbara infusioner ges nedan.

 1. Den första - 5 liter vatten med 2 kg tomatöverdelar med 3-4 timmars infusion, följt av tre timmars kokning. Den kyls, filtreras och späds ut i vatten 1 till 2. Och 30 gram tjärtvål ger infusionen den nödvändiga klibbigheten.
 2. Den andra - en liters burk med lökskal hälls i två liter kokande vatten för infusion under ett par dagar. Lösningen filtreras med tillsats av 2 liter vatten och en matsked flytande tvål.

Undvik sur jord och områden med bakterios för att plantera grödor. Rädisa, rovor, rutabaga, rädisa och kål i sig rekommenderas inte som föregångare.Efter sådana grönsaker räknas en treårsperiod tills det är möjligt att plantera kålen igen.

kålaggresor i trädgården

Om för- och nackdelarna med denna kålsort

När man beskriver kålvariationen "Aggressor" har dess autoritet bland professionella och amatörer länge noterats, och det finns ett skäl:

 • Utmärkt smak;
 • Inget huvudsprickande;
 • Krasiga och saftiga egenskaper hos bladet;
 • Högt C-vitamininnehåll;
 • Bra presentation och optimal transporttolerans;
 • Starkt rotsystem;
 • Maximal frögroning;
 • Motstånd mot extrema temperaturer;
 • Optimal motståndskraft mot näringsbrister;
 • Vänlig mognad av grödan;
 • Hög produktivitet.

Beskrivningen av sorten innehåller också några nyanser som bör noteras:

 • Möjlig närvaro av huvuden med hårda löv;
 • Nederländerna av bladlöss, vitfly och svamp;
 • Kräver ett överflöd av fukt.

Men trots de angivna svårigheterna är positiva recensioner om denna kultur absolut majoritet.

aggressiv kålskörd

Om alternativ för lagring av grönsaker

Kål "Aggressor" föreslår följande lagringsmetoder:

 1. Kålhuvudena är vikta i två eller tre rader i en källare eller källare, men inte på själva golvet, helst i trälådor.
 2. Arrangemang av gafflar på taket med stubbar. Detta ger tillräcklig ventilation.
 3. Packa in grönsaker med papper, placera dem i en plastpåse och hänga sedan upp den.
 4. Lägg kålhuvudet i en hink med sand och fylla det helt med sand.

Skördens stabilitet och rikedom är de främsta orsakerna till trädgårdsmästarnas sympati för denna moderna sort. Grönsaksodlare erkänner att odlingen av "aggresorn" inte kommer att kräva onödiga utgifter och krångel.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa