Beskrivning av de bästa sorterna av gula zucchini för konsumtion och odling

Sorter av gula zucchini, som skiljer sig från de vanliga gröna av fruktens dekorativitet och det ökade innehållet av karoten och vitaminer, har vunnit stor popularitet i ryska trädgårdar. Att ta hand om sådana ovanliga företrädare för grönsakskulturen är standard. Därför orsakar odlingen av gulfrukterad zucchini inte svårigheter för nybörjare. Beroende på de sortsegenskaper som anges nedan är det bekvämt att välja lämplig gul zucchini till din sommarstuga.

För färsk konsumtion

Nedan visas hybrider från utomeuropeisk avel som används i färsk matlagning på grund av deras distinkta smakegenskaper.

konsumtion och odling

Gold Rush F1

Gulfruktad squash, mognar 49 dagar efter grodd. Släta, jämna frukter, vars längd är 18-20 cm, är kända för massan i en krämig nyans, mjukt i strukturen. Huden är tunn, blir inte grov när den är mogen.

Skörden från busken förenklas på grund av dess öppna typ, kompakthet, upprätt skott och blad. Genomsnittligt utbyte - 12 kg / m2... Hybriden utvecklades av holländska uppfödare.

gul zucchini

Goldline F1

En tidig mognande hybrid bär frukt med slät cylindrisk zucchini upp till 30 cm lång. Massan kännetecknas av en söt smak och saftighet. Växtypen är buske. Hybriden är produktiv, högavkastande. Zucchini används också för bearbetning. Genomsnittligt utbyte är 15 kg / m2... Urvalet är tjeckiskt.

tidig sikt

Solljus F1

Tidigt (från det ögonblick som groddarna dyker upp tills skörden tar 40-45 dagar), en hybrid av gul zucchini. Sorten bildar cylindriska frukter upp till 18 cm långa och 5 cm i diameter med sött vitt kött. Frukten förlängs, fortsätter till mycket frost. fördelar:

 • Virusresistens;
 • bevarande av smakegenskaper även med otidig samling av frukter;
 • grödans långsiktiga avkastning upp till 4-6 månader.

Solljusbuskar är så kompakta att de planteras i ett förtjockat mönster: från 4 till 6 växter per 1 m2. Med denna plantering uppnås maximalt utbyte - 12 kg / m2... Den största nackdelen är krävande vård. Urvalet är franska.

gul färg

Högavkastande sorter

När trädgårdsmästare väljer en specifik typ av zucchini, bör du först uppmärksamma att ge. Nedan visas sorter och hybrider av zucchini med ökad produktivitet.

Rysk storlek

En sort, vars beskrivning kännetecknas av en gul-orange färg på skalet och speciell storfrukt: diametern för ett prov är i genomsnitt 20 cm, och vikten är 20 kg eller mer. Mognas sent - 90 dagar passerar från det ögonblick frön spirar till skörden. Massan är icke-fibrös, mjukt. Rysk storlek är lämplig för långvarig lagring. Busken klättrar, så det rekommenderade planteringssystemet ger ett avstånd på 80 × 80 cm.

sorter presenteras

Ankare

En gulfruktad sort som kännetecknas av tidig mognad (38-40 dagar), stressbeständighet, håller kvalitet och sjukdomsresistens. Från 1 m2 samla upp till 12 kg aromatisk zucchini som väger 0,9 kg.

Det främsta kännetecknande för ankaret är det ökade torrmaterialinnehållet i massan. Skörden lagras i upp till 60 dagar. Ankaren odlas även under den korta siberiska sommaren. Planteringsschemat är standard för buskecucini - 60-70 × 60-70 cm.

sjukdomsresistens

Zolotinka

En mitt-tidig sort av märg, dess frukter tas bort 47-50 dagar efter grodd. Fruktens medelvikt är 500 g, längden 15 cm. Massan är söt, krispig, förblir fast när den bevaras, ändrar inte dess konsistens. Smaken påminner om en gurka. Skalet är en ljus orange-gul nyans, slät, glansig. Zolotinka producerar blommor av kvinnlig typ, så frukten binds framgångsrikt.

Minst 15 zucchini skördas från en anläggning. Växtypen är buske. Dessa zucchini skördas i tid, annars smaken går förlorad. Vid utfodring av Zolotinka är det viktigt att kontrollera kvävehalten i jorden - med ett överskott av elementet, hållbarheten för frukterna och deras smakegenskaper försämras kraftigt.

frögroning

Ovanliga sorter av gul zucchini

En intressant dekoration av trädgården kan vara en av följande sorter av zucchini, vars frukter kan förvånas med sina former.

Banan

En ljusgul hybrid. Skillnaden i ökad produktivitet (upp till 8,5 kg / m2, bundet 30 bitar per växt), sjukdomsresistens och positiva smakegenskaper hos massan. Frukterna är cylindriska, väger upp till 700 g och upp till 40 cm. Zuccinin av denna hybrid har ett universellt syfte. Bushväxt med dekorativa bladplattor.

zucchini sorter

Orange

Den sticker ut bland andra gula zucchini-sorter med en ovanlig rundad form, fruktens diameter når 17 cm. Massan är saftig, mjukt, med en nötaktig teckning. Den tidiga mogna sorten bär frukt på 1,5-2 månader efter sådd av frön. Zucchini är lämpliga för bevarande och bearbetning samt för färsk konsumtion. Nackdelarna med Orange är:

 • korta lagringstider;
 • snabb överrypning av frukter med en minskning av sortens kvaliteter;
 • lågt utbyte (upp till 5 kg / buske).

Växten är stark men kompakt.

rund form

Päronformad sort

Zucchini mognar den 38-52: e dagen efter grodd och har en medelvikt av högst 1 kg. Päronformad kännetecknas av att hålla kvalitet, resistens mot sjukdomar, hög smak och försäljningsbarhet. Sorten är motståndskraftig mot extrema temperaturer och bär frukt pålitligt i oförutsägbart väder, vilket är typiskt för Ural-sommaren.

Med minimal vård ger det normala utbyten. Massan är doftande, intressant orange färg, kännetecknad av innehållet i betakaroten. Sorten rekommenderas för användning i baby- och dietmat.

medelvikt

Spaghetti

Zucchini, som producerar frukter med en tät hud med ljusgul nyans, mognar sent (95-130 dagar). Smaksegenskaperna hos denna art avslöjas endast när frukten är helt mogen. En intressant tvärsnittshybrid - dess långfibermassa liknar spagetti. Vikten på ett prov når 1,2 kg, och längden är 30 cm. Klättring, kräver bildning. fördelar:

 • hålla kvaliteten;
 • transporterbarhet;
 • smak;
 • opretentiös vård.

sen mognad

nackdelar:

 • medelavkastning;
 • snabb tillväxt av fransar;
 • sen mognad, varför inte alla regioner i landet har tid att bilda massanudlar.

Det rekommenderade landningsmönstret är 70 × 70 cm.

lyckas formas

Ananas

En annan intressant sort för tidig mogning som ger gulfruktad zucchini. Recensioner om ananas är extremt positiva, det kombinerar utmärkt smak av frukt och högt utbyte (upp till 10 kg / m2).

Frukt är små - väger upp till 900 g, innehåller få frön, är inte benägna att bli övermassa. Massan är ljusare i färgen än den ljusa gul-orange huden. Anläggning av busktyp, produktiv, kallbeständig. Bladbladen har distinkta gulaktiga fläckar.

extremt positivt

marshmallow

En tvåfärgad gulgrön hybrid med söta efterrättfrukter. Dessa smakegenskaper hos zucchini manifesteras med en fruktlängd på 15 cm - de äts till och med råa. Nackdelen med sorten är vårdens exakthet; i frånvaro av lämpliga odlingsförhållanden ger Zephyr genomsnittliga utbyten. Särskilt torktolerant. Produktivitet - 8 kg / buske. Det rekommenderade landningsmönstret är 80 × 70 cm.

efterrätt frukt

Gyllene kammussla

Medium med avseende på mognad (60-65 dagar), gulfruktad zucchini. Beskrivningen av dess form är ganska intressant - den är päronformad, med stora knölar. Vikten på ett prov når 2 kg, smaken är utmärkt, hållbarhet och transportabilitet är god. Fördelarna med sorten inkluderar hög kallbeständighet. Planteringsschema - 70 × 70 cm.

ganska intressant

De bästa sortens busktyp för att odla utomhus

Buskcucchini kännetecknas av kompakta ögonfransar, vilket avsevärt kan spara utrymme på platsen (det vanliga planteringssystemet för busksorter och hybrider är 40 × 50 cm), och breda bladplattor skyddar på ett tillförlitligt sätt frukt från vagarier i väder och skadedjur. Nedan ges en lista över de bästa representanterna av denna typ.

Aeronaut

En sort med en tunn, mörk hud och något söt gulaktig massa. Frukt mognar upp till 1,3 kg, utbyte - 7 kg / m2... När det gäller mogning tillhör Aeronaut den tidiga mognaden - zucchini skördas 46 dagar efter grodd. Aeronautens fördel är dess opretentiöshet gentemot jordkompositionen - den kan producera grödor på leror och jordar med en syra-alkalisk reaktion. Den största nackdelen med denna zucchini är dess dåliga motståndskraft mot mjölk och vissa virussjukdomar.

spara betydligt

Vit

Den tidiga mognaden för denna sort gör att du kan skörda vitt på bara 35-40 dagar efter uppkomsten av groddar. Långsträckta ovala zucchini har ett tätt, smakfullt kött. Medelvikten når 1 kg. Vit lagras under lång tid. Motståndet mot vanliga grödssjukdomar (mjölk, grå råta) är hög. Variationsfördelar:

 • mångsidighet av fruktanvändning;
 • opretentiös vård.

skörda vitt

vattenfall

Frukten har en standardcylindrisk form och medelstor storlek - vikten överstiger sällan 500 g. Köttet är vitt, smakfullt och fast. Zucchini förekommer tidigt och kan skördas 42 dagar efter fröns grodd. Resistensen mot sjukdomar är genomsnittlig, vattenfallet är inte resistent mot mjölk och bakterios. Utbytet är 6-7 kg / m2. Under växtsäsongen behöver den ytterligare befruktning... Fruktarna lagras under lång tid under rumsförhållanden.

överskrider sällan

Odessa

Köttet av denna zucchini är gult med en lätt rosa färg. Den tidiga mogna sorten på en buske bildar upp till 9 cylindriska frukter med en ljusgrön hud, som väger lite mindre än 1 kg och upp till 25 cm lång. Den kännetecknas av ökad motståndskraft mot vanliga sjukdomar, kallmotstånd och buskgren. Växtypen är buske. Resistent mot kortvarig frost.

buske former

Bästa självpollinerade parthenokarpiska arter

Zucchini-parthenocarpics behöver inte pollinering av blommor för att bilda frukt, så de ger stabila utbyten oavsett väder och insektsaktivitet och är lämpliga för odling i växthus- och växthusförhållanden. De bästa bland dem är de sorter som anges nedan.

Kavili

En hybrid som bildar medelstora zucchini som väger upp till 0,5 kg och inte mer än 25 cm lång. Massan är trevlig för smaken, mjuk, kan ätas även rå. Liksom många andra sorter och hybrider försämras smaken om den plockas sent. Kavili börjar bära frukt tidigt, efter 40-45 dagar från det ögonblick de första skotten dyker upp, skördas grödan från den till frosten. Hybriden är motståndskraftig mot mjölksjukdom. Växternas kompakthet gör det möjligt att plantera 4 buskar per 1 m2 och få upp till 9 kg frukt från detta område... Holländskt urval.

parthenocarpic arter

Manet

Den tidiga mogna sorten, av vilken skörden skördas på bara 35 dagar från det ögonblick då frön spirar. Zucchini mognar medium: deras vikt är cirka 800 g, och deras längd är 25 cm, formen på frukten deformeras inte under mognad, hudens färg förändras från grönaktig till vit när den växer. Massan är inte så söt, det finns få frön, skalet är tunt, det härdar inte om det inte plockas i tid.

Frukterna är lämpliga för långvarig lagring. Produktiviteten når 9 kg / m2... Växten tillhör busktypen. Ibland påverkas det av pulverformig mögel. Maneter växer och bär frukt i näringsrika jordar.

moget medium

Parthenon

En pålitlig mediumväxande hybrid som bär frukt under extrema värmeförhållanden eller omvänt kraftigt regn. Det kännetecknas av resistens mot sjukdomar orsakade av svampar. Fruktens smakbarhet är utmärkt: massan är saftig, sötaktig.

Bär frukt outtröttligt, 40-45 dagar efter groddar och till oktober. Samtidigt är hybridutbytet upp till 15 kg / m2... Medelvikten för en squash är 300 g, längden är 20-25 cm. Frukter är lämpliga för frysning. Långvarig lagring av zucchini är möjlig. Det rekommenderas att plantera 3-4 buskar per 1 m2... Hybriden tillhör prestationerna i den nederländska uppfödningen.

hårt regn

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa