Beskrivning av Tsukesha zucchini-sorten, odlings- och lagringsfunktioner

Grönfruktad squash blir mycket populär. Så Tsukesh zucchini väljs för odling eftersom den kännetecknas av tidig frukt och smakrik, delikat massa. Det kommer inte att bli några problem med odlingen av grönsaker. Sorten är opretentiös och krävande att ta hand om. Och den skördade grödan kan användas för att laga till läckra rätter och för konservering på vintern. Och hur stor nytta kommer zucchinin att ge människokroppen!

Beskrivning av sorten

Tsukesha hänvisar till zucchini zucchini, som används i kost och barnmat. Delikata frukter innehåller många vitaminer och spårämnen: kalium, magnesium, kalcium, zink.

För att kunna odla zucchini ordentligt måste du veta allt om strukturen och egenskaperna hos grönsaksgrödan. Växten i Pumpkin-familjen är kompakt, har inte långa fransar. Tsukeshis blad är stora, dissekerade med en intressant färg: det finns silviga fläckar på en grön bakgrund. Ytan på plåtplattan är svår att beröra. Gott om landningsutrymme sorter av zucchini kommer inte att ta. Och skörden från busken är höga. Efter uppträdandet av kvinnliga och manliga blommor i ljus orange färg, binds frukter. Unga zucchini är långa med en delikat, tunn hud med grön färg. När den växer börjar huden att grova och bli gul.

De optimala storleken på zucchinisorter är 30 centimeter långa och 10 i bredd. Massan av en frukt når 1 kg.

Tsukesha-sorten kännetecknas av sin utmärkta presentation och bra transportabilitet. Frukter har få frön när de plockas omogna. Just nu är zucchinin den mest utsökta. De kan förvaras fram till mitten av vintern, men deras hud kommer att bli grov och mycket svår att skala från den.

Växande

Börja plantera zucchini genom att välja en plats. Vanligtvis lämnar sommarinvånarna planteringen av kultur till sist. Där det finns ett tomt utrymme planteras Tsukeshi-frön där. Detta kan vara en plats nära ett staket eller en trädgård i en grönsaksträdgård bevuxen med gräs. Zucchini kommer att slå rot överallt. Du behöver bara gräva upp marken, skapa hål och planta frön. Alternativt väljer de att plantera på en hög med kompost och strö den med jord på toppen.

utseendet på zucchini Tsukesh

Zucchini växer inte bra i skuggan, de gillar inte platser med stillastående fukt. Annars är de picky. Men när du vill få mer frukt, på hösten gräver de upp en tomt för en kultur, tar in 1 kvadratmeter en hink med humus och 0,5 liter träaska. Istället för humus används urea - 50 gram.

Grönsaksprekursorer kan vara kål, bönor, ärtor, lök och vitlök. Du kan inte plantera en grönsak efter pumpor, gurkor, meloner och kalebasser. De majsgardiner som sås i närheten hjälper till att skydda växterna från kalla vindar, värma upp jorden under en period med lägre lufttemperaturer. Rader med baljväxter bredvid squashbäddar kan mätta jorden med kväve.Utan detta ämne kommer Tsukesha faktiskt att utvecklas dåligt.

Zucchini frön kan gro sig innan de planteras. Då visas skott snabbare. Fröet härdas genom att placera det i kylskåp på bottenhyllan och desinficeras med en lösning av kaliumpermanganat. En värmeförsörjande anläggning kan efter en sådan behandling tåla väderkatastrofer utan att det påverkar vegetationen.

Schema för plantering av frön Tsukeshi 50x70 centimeter. I ett hål begravs 3–4 centimeter, 2 frön vardera. När allt kommer omkring så spirar inte alltid alla frön. För att odla zucchini bättre, tillsätt träaska och humus till varje hål när du planterar.

Det rekommenderas att odla värmeförsörjande växter i plantor. I början av april planteras groda frön i plastkoppar med näringsrik och lös jord. På grundval av 4 riktiga blad kan du transplantera dem till sängarna i trädgården. Fröplantor fördjupas till löv med sju flikar. Efter plantering är vegetabiliska groddar fuktade väl.

För att bibehålla fukt i marken kan du klä fast squashbuskarna med ett lager torv eller halm 7-10 centimeter tjockt.

zucchini frön

Skötselfunktioner

Beskrivningen av att ta hand om Tsukesh-zucchini inkluderar det faktum att de:

 • vatten rikligt;
 • utfodra;
 • tunna ut bladen;
 • ogräs.

Zucchini behöver alltid fukt. Vatten krävs i överflöd för saftiga gröna blad av stor storlek, frukt. Om plantorna är klädda med halm eller torrt gräs, förblir jorden fuktig under lång tid. Så snart det torkar är det dags för vattning. Upp till 10 liter vatten hälls under busken. Det är bättre att fukta zucchini vid roten. Men under en varm sommar vägrar anläggningen inte en uppfriskande dusch. Glöm inte vattentemperaturen för Tsukeshi. Det borde inte vara kallt. Vattentemperaturen för zucchini vid 20 grader anses vara optimal. Eftersom bladen täcker fruktens äggstock, kommer överdriven fukt i busken att leda till ruttning av pumpor.

Göra gödningsmedel för grönsakssängarom jorden inte befruktas. Kvävgödsel krävs mer än andra, men ett överskott av ämnet leder till frånvaro av äggstockar eller förfall. Då kan du inte vänta på frukterna. Måttligt matas med organiskt material, inte med färsk gödsel. Och under fruktperioden är det bättre att lägga träaska under buskarna. Ask är utspridd under buskarna och lossnar och inbäddar gödselmedel i marken. Samtidigt bör jorden vara fuktig.

Det bästa gödningsmedlet för att plantera zucchini kommer att vara mullein, utspädd i ett förhållande på 1: 6 eller fågeluttag - 1:12. Sommarbor använder också infusion av gröna ogräs. Ogrässtammar och blad läggs i fat. Efter 1-2 veckor är den naturliga gödningsmedlet klar. Tillsätt 2 liter infusion i en hink med vatten och vattna växtbuskarna.

För att förhindra att zucchini-bladen ruttnar, tar beskärningsaxarna bort de som ligger på marken. För 1 procedur tas 2-3 ark bort. Dessutom är det nödvändigt att trimma bladen som skuggar odlingspunkten uppifrån. Efter gallring kommer tillgången till blommorna att vara öppen för pollineringsbina.

Ogräsgrönsaksbuskar när ogräset växer. Du måste vanligtvis göra detta innan zucchinin är i kraft. Då kommer vuxna växter att klara av ogräset av sig själva och krossa det.

zucchini frön

Fördelar och nackdelar

Plusserna av Tsukesha-sorten inkluderar sådana egenskaper som indikerar att zucchini:

 • mognar tidigt, 45 dagar efter grodd;
 • producerar frukt med delikat massa och behaglig smak;
 • från en kvadratmeter ger upp till 12 kilo frukt;
 • kräver inte pollinering;
 • mångsidig i användning;
 • opretentiös när det gäller klimatförhållanden.

Tsukeshis nackdelar visas bara när zucchinin når mognad. Då kommer frukterna med tomrum inuti, mycket frön. Och det är svårt att skära en sådan frukt på grund av den tjocka huden.

Skadedjur och sjukdomar

Bland skadedjur som attackerar zucchini finns bladlöss och spindelkvalster.När en fästing visas hittas den av spindelnät på bladens nedre del. De vidtar brådskande åtgärder för att förstöra skadedjuret genom att bespruta växtens buskar med en infusion framställd av hackade lökhuvuden, en matsked svartpeppar i en hink med vatten. Du kan lägga till 2-3 matskedar träaska för att förbättra effekten, för bättre vidhäftning av produkten - 1 sked spåntvätt. Zucchini sprayas två gånger med en paus på 7-10 dagar.

Bladlöss bekämpas genom behandling med Karbofos-lösning. Och whitefly förstörs genom att spruta zucchini från Tsukesh med drogen Confidor eller Phosbecid.

För unga plantor av zucchini är en groddfluga farlig och klättrar in i stjälkarna och har en skadlig effekt på tillväxten och utvecklingen av grönsaksgrödor.

utseendet på zucchini Tsukesh

För att förhindra att skadedjuren förstör växterna är det nödvändigt att förbereda platsen noggrant för att plantera zucchini, gräva upp den, applicera gödselmedel. När du planterar behöver du inte plantera frön djupt ned i marken. Fröplantor attackeras av skadedjur, deras larver är mer troligt om frön placeras på ett djup av 6 centimeter.

Även om sjukdomar sällan drabbar en vegetabilisk växt, kan en infektion hittas i zucchini:

 • antraknos;
 • pulveraktig mögel;
 • grå råtta.

Symtom på sjukdomar finns på blad och frukt. Infektionsförloppet slutar med förfall av zucchini.

Korrekt odling av zucchini hjälper till att undvika sjukdomar. En grönsak kan inte planteras på ett ställe varje år. Ogräs är bärare av svampsporer, så du måste bli av med dem genom att regelbundet ogräsa sängarna med zucchini. Om sjukdomen hittas sprayas växterna med en lösning av kolloidalt svavel eller svampdödande preparat.

Skörd och lagring

Zucchini skördas flera gånger per säsong. För konsumtion under sommaren plockar de unga mjuka zucchini, som har nått en massa på 0,5 kg. För skörd för vintern används mer mogna zucchini. Det kommer fortfarande att finnas några frön i dem, och massan förblir saftig och välsmakande. Zucchinikaviar förbereds av den. Hemmafruar använder grönsaken för betning och förbereder olika vintersallad.

För att odla zucchini för lagring, lämna 2-4 äggstockar efter att ha plockat de sista frukterna.

Sedan väntar de på att de mognar. Mogna pumpor kan plockas i mitten av augusti. Samla dem i torrt väder. Skär av frukten med en liten svans. Zucchini torkas med en torr trasa för att ta bort smuts och damm. Grödan förvaras i källaren vid temperaturer upp till 5 grader över noll eller i kylen på bottenhyllan. Frukt bevaras väl i en låda som placeras i en garderob eller under en soffa. Under vintern kan du laga olika rätter från zucchini och få de fulla vitaminer som kroppen behöver.

Zucchini skörd

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa