Hur man blir av och hanterar bladlöss i zucchini, hur man bearbetar dem

Trädgårdsmästare som först upptäckte bladlöss på zucchini vet inte hur de ska bearbeta växterna. För att skydda dem används kemikalier, folkrättsmedel och manuell insamling av skadedjur. Resultatet av dessa åtgärder kan förbättras om förebyggande åtgärder mot insektsinfektioner genomförs i tid. När allt kommer omkring kan de lugnt överleva vintertiden, äta på ogräs och på sommaren flytta till bladen av zucchini och suga juicen ur dem.

Anledningar till utseendet

Zucchini påverkas oftast av melon bladlöss. Larverna tillbringar vintern bland ogräs, och när våren börjar vid temperaturer över +12 ° C börjar de aktivt reproducera sig. Först matar skadedjuren på ogräs och byter sedan till grönsakskördar. Bladlöss utvecklas väl med början av varmt och fuktigt väder.

slåss bladlöss

Följande tecken hjälper till att känna igen en attack av dessa insekter:

 • vridet bladverk;
 • torkade knoppar;
 • lätt kasserade bladlössskal och klibbig ooze;
 • många larver på bladets baksida;
 • utseendet på ett stort antal myror i växthuset.

Skadegörare förorenar bladens yta på squash och stör deras utveckling och näring.

orsaker till utseendet

Hur ser bladlöss ut på zucchini

Bladlöss fyller buskarna från juli-augusti. Utåt är den mörkgrön, även svart finns. Skadornas längd är 1,5 till 2 mm. De matar på juice från bladen, som omedelbart börjar krullas, och blommorna och äggstockarna faller av. Insekter lever på zucchiniblad i kolonier som kan växa mycket snabbt och pricka allt bladverk.

fyller buskar

Bearbetningsmetoder

Hur man strö courgette, beslutar trädgårdsmästare efter att ha upptäckt många skadedjur. Men det är bättre att förhindra deras utveckling länge innan man planterar plantorna. På hösten bränns resterna av skörden, eldar i bäddarna där bladlösset hittades.

Du bör inte plantera samma grödor på samma plats varje år. Mellan dem är det värt att plantera växter vars lukt skrämmer bort skadedjur. Det rekommenderas att gräva upp jorden två gånger - på hösten och våren.

trädgårdsmästare beslutar

I det öppna fältet

Inte vidtagits i rätt tid för att förstöra insekter leder till upphörande av tillväxten av grönsaker. Bladlus innehåller patogena mikrober som påverkar hela kulturen. Det finns flera metoder för att hantera bladlöss:

 1. Larverna samlas upp för hand, sjuka blad och blommor tas bort och brännas, limfällor placeras, skadedjur tvättas av med vatten.
 2. Växter planteras i närheten, som är förtjust i svävar, öronpinnar, spetsar. Fågelmatare placeras på trädgårdsplanen.
 3. Komplexgödsel appliceras, växterna vattnas regelbundet och ogräs.
 4. Zucchini behandlas med kemikalier.
 5. Grönsakskulturen besprutas med växtbaserade infusioner, lösningar med aska, tvål eller läsk.

snabba åtgärder

Uppmärksamhet! För plantering bör du välja sorter av zucchini som är mer resistenta mot invasionen av bladlöss (Aeronaut, Parthenon, Gribovsky). Deras täta, mörkgröna blad är mindre sårbara för skadedjur.

I växthuset

Växthus squash kräver profylaxskydd. Dess metoder inkluderar överensstämmelse med normerna för applicering av toppförband, bibehållande optimal fuktighet upp till 80% och temperatur upp till 25 ° C, noggrann ogräsbekämpning.

zucchini sorter

I växthuset måste du ta bort ett jordlager på 5 cm. Experter rekommenderar att växthusjord ändras helt vart femte år. Glasdelarna måste tvättas med kopparsulfat, trädelarna måste vitkalkas. Inuti måste du tända en svavelkontroll.

Uppmärksamhet! Innan du försöker döda bladlöss i ett växthus måste du bli av med myror.

Läkemedel

Många bra rättsmedel erbjuds idag. Deras korrekta tillämpning kommer att skydda webbplatsen och döda insekter på 24 timmar. Förfarandet utförs när det inte finns regn eller vind, eftersom giftet kan tvättas bort eller blåsa bort.

zucchini sorter

Kemisk

Du kan bearbeta zucchini med kemikalier. När växter växer aktivt är det tillåtet att spruta dem med en 1% -ig lösning av kopparsulfat.

Hur man bearbetar växter är det upp till trädgårdsmästarna att bestämma. Men om grönsaksgrödan är mycket översvämmad med bladlöss är det effektivt att använda Karbofos, Aktara, Tanrek, Kinmiks. Lösningen bereds före användning. Samtidigt är det viktigt att observera tidsintervallet på 20 dagar mellan bearbetning och skörd.

använd karbofos

Folkrättsmedel

Bland erfarna trädgårdsmästare är följande infusioner vanligast för att bli av med insekter:

 1. Träaska (2 glas), tvätt tvål (70-100 gram), vatten (10 liter).
 2. Tobak (50 gram), tvål (10 gram), varmt vatten (1 liter).
 3. Lök (70–90 gram) eller vitlök (40–60 gram), varmt vatten (10 liter).
 4. Celandine (1 kilogram), kokande vatten (2-3 liter) - senare varmt vatten (7-9 liter).
 5. Yarrow (800-900 gram), kokande vatten (2 liter), varmt vatten (8 liter).
 6. Gröna maskrosblad (400-500 gram), varmt vatten (10 liter).
 7. Tomatöverdelar (1 kilogram), vatten (10 liter). Det är nödvändigt att koka. Späd sedan upp till 3 gånger.
 8. Potatis toppar (färska - 1200 gram, torra - 60-80 gram), vatten (10 liter).

tvättmedel

Kommer gödning att hjälpa bladlöss

Zucchini med fjädrande, starka och täta löv är väl resistenta mot skadedjur. För att växter ska få styrka krävs regelbunden vattning och fosfor-kaliumgödsel. Följande komplexa förband hjälper till att öka motståndet hos en grönsakskörd:

 1. Agricola-5 ökar resistensen mot sjukdomar och dåligt väder. Produkten kan sprayas på rötter och bladverk 5 gånger per år. Fördelen med gödselmedel i en miljövänlig sammansättning.
 2. Health Turbo hjälper till att absorbera näringsämnen perfekt. Vattning av rötterna varannan vecka används. Produkten innehåller många användbara ämnen.
 3. Ett rent ark påskyndar växternas utveckling och motståndskraft mot infektioner, insekter Gödselmedel kan appliceras torrt, liksom i form av en lösning under roten eller lövverket. Fördelen med denna gödningsmedel är förenlighet med organiska preparat.
 4. Multiflor bygger upp kulturens immunitet, ökar tillväxten, ger näring till rötterna. Det används som rot- och bladförband. Fördelen med att använda är låg konsumtion och fullständig assimilering av alla element.

ökar motståndet

Försiktighetsåtgärder

För säker användning av folkrättsmedel och kemikalier måste du följa följande rekommendationer:

 • använd personlig skyddsutrustning - handskar, slutna kläder, andningsskydd;
 • inte överskrida den angivna dosen;
 • ät inte grönsaker under 10 dagar efter sprutning.

skyddsmedel

De viktigaste misstagen när vi bekämpar bladlöss

För att effektivt bekämpa insekter måste du följa dessa regler:

 1. Onödiga växter måste tas bort från växthus.När allt kommer omkring, bladlöss gillar särskilt att använda ogräs för vintring.
 2. När du köper plantor bör du först kontrollera det för skadedjur. Annars finns det risk för att bladlöss kommer in i området med din egen hand.
 3. Kvävegödselmedel, som är gynnsamma för tillväxten av den gröna delen, behöver inte appliceras i stora mängder. Lövverk som är för kraftfullt kan locka andra otäcka parasiter.
 4. Det är inte nödvändigt att plantera zucchini nära fågelkörsbär, viburnum och lind. Bladlöss väljer också dessa grödor för övervintring.

köpa plantor

Bladlöss på zucchini är inte lätt att besegra. Kombinationen av alla tillgängliga metoder kan skydda växter från reproduktion av skadedjur. Om du utför förebyggande på hösten och våren och följer kampens regler, kanske du inte ens möter dessa insekter i din trädgård.

utföra förebyggande

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa