Beskrivning av de mest produktiva sorterna zucchini för öppen mark

Zucchini börjar mogna en av de första på sajten. Aral F1-märg är en utmärkt sort som är lämplig för odling i öppen och stängd mark. Att välja sorter av zucchini för plantering kan vara svårt. För att hitta det bästa bland olika hybrider måste du prova mer än en sort.

Klassificering av sorter

För närvarande har uppfödare avlat ett stort antal sorter av zucchini av olika former av frukt och olika typer. Om invånare tidigare sommar var tvungna att välja de största och vackraste frukterna, samla sedan frön från dem och plantera dem nästa år för att bevara egenskaperna hos den tidigare skörden. Detta är inte nödvändigt nu. Det finns tillräckligt med frön på marknaden, varifrån alla sommarinvånare kommer att hitta det mest lämpliga för sig själv.

Sorter av olika typer av zucchini med en beskrivning och fruktens egenskaper klassificeras enligt ett antal egenskaper:

  • Enligt mognadstiden för grönsaker skiljer man tidigt mogna, mitten av mogna och sena sorter.
  • Efter typ av buskar är växter buskar och klättrar.
  • Beroende på typen av pollinering av blommor, skiljer parthenokarpisk eller insekt pollinerad.
  • I utseende och fruktskugga.
  • Beroende på avkastning.

Genom att studera dessa funktioner i varje utsäde före plantering kan du välja det mest lämpliga för odling i en specifik bostadsområde och med vissa klimatförhållanden. Det låter dig också få maximal avkastning från att växa.

Landstegsmetoder

Växande grön zucchini för öppet fält utförs under två perioder. Den första planteringsperioden börjar den 20 april och slutar den 16 maj.

plantera zucchini

Efter att ha planterat frön under denna period erhålls en tidig skörd. Det andra steget med plantering av frön börjar 15-30 juli. Samtidigt mognar skörden på hösten och är lämplig för att förbereda ämnen och långvarig lagring. Zucchini-sorter planteras beroende på typen av mognad.

Det är lämpligt att odla plantor av kultur endast i engångs torvkoppar. Denna regel beror på att plantorna inte gillar att transplantera till en ny plats och kan börja dö.

Om plantorna finns på de norra fönstren, behöver de ytterligare belysning i flera timmar om dagen. När du växer på södra fönster finns det inget behov av ytterligare belysning.

För plantering av frön, använd fruktbar jord som måste köpas i en specialaffär. Dränering hälls i botten av kopparna och sedan sås plantmaterial.

zucchini i en låda

En vecka efter att groddarna dyker upp, vattnas de med en lösning av superfosfat och urea, utspädd i 1 liter vatten. Använd ofta en färdigt toppförband för att aktivera knopptillväxt. Det andra fodret introduceras 10 dagar efter det första.50 g träaska och nitrofoska löses i 1 liter vatten.

Det är nödvändigt att plantera plantor efter att varmt väder har lagt sig på gatan och det finns ingen frost på natten. Frön sås direkt i öppen mark. De gör detta på försommaren. Sängarna grävs, ogräs tas bort och frön planteras på ett avstånd av 20 cm från varandra.

Chaklun

En av de populära zucchinisorterna är Chaklun. Fruktperioden är lång, avkastningen hög. De första frukterna visas 40–45 dagar efter sådd av frön i jorden. Du måste plocka grönsaker tills deras vikt är 500 g. Då blir huden på grönsakerna hård och massan är smaklös. Bevuxna grönsaker blir ribbiga och päronformade.

zucchini på marken

Beskrivningen av zucchini-sorten och dess fördel är det relativa immunskyddet mot de flesta sjukdomar i jordbruksgrödor. Använd frukterna för matlagning, konservering och förberedelser för vintern.

F1 Aral

Denna hybrid har många fördelaktiga egenskaper. Frukten mognar snabbt, 45 dagar efter grodd. Anläggningen lider inte av råtta och mögel. Buskarna tolererar regnigt väder och frost normalt. Grönsakernas form är päronformad, hudtonen och massan är ljusgrön. När zucchini är fullvuxen blir huden mörkgrön. Recensioner om den mest läckra variationen av zucchini är bara positiva. Kulturen behöver fruktbar jord.

zucchini aral

Karisma F1

Egenskapen och beskrivningen av Karisma F1 zucchini-sorten är att växten tillhör den första generationens hybrider. Zucchini-sorten har högt utbyte. Hybriden är tidigt mognad. Formen på frukten är långsträckt, huden är vitkalk. Massan är öm, saftig. Massan av grönsaker är från 600 till 700 g.

Skvorshuk

Beskrivning av zucchini-sorten Skvorushka kännetecknas av det faktum att buskornas blommor är övervägande kvinnliga. Det kännetecknas av hög frukt set. Hybriden tillhör de tidiga. Frukten är formad som en cylinder. Huden är grön, med starka ribbor nära stjälken. Maximal längd på en grönsak är 25 cm. Massen av mogna frukter sträcker sig från 500 g till 1 kg 200 g. Användningen i matlagning är universell.

zucchini i krukor

Farao

Bland de tidiga mogna sorterna av zucchini finns det Farao-sorten. Avser sorter av zucchini. Buskarna är kompakta, medelgröna. Frukter är cylindrisk, smaragdhud. När den mognar tar den en svartgrön färg. Bland odlingsfunktionerna skiljer sig behovet av toppförband. Grönsaker växer i längd upp till 65 cm. Grönsakets maximala vikt är 850 g.

Vit frukter

En ultra tidig sort relaterad till vit zucchini. Du kan skörda grödan 30–40 dagar efter sådd av frön i jorden. Huden och massan är vit, fruktens form är oval. Bra smak. Massan är fast vid beröring. Lämplig för långvarig lagring. Planteringsdatum för zucchini börjar i slutet av maj.

zucchini iskander

Mognadstakten och vård

Tidiga zucchini-sorter börjar mogna i mitten av juli. Busksorter av squash och klättringsorter behöver mycket solljus. Därför är det lämpligt att plantera plantor i öppna soliga områden och inte i skuggan.

Tack vare det kraftfulla rotsystemet behöver växterna lite vatten. Bevattning kan vara sällsynt, även om vädret är torrt. Bristen på fukt påverkar emellertid fruktens tillväxt och utveckling. En riklig vattning var tionde dag räcker.

squash roller

För de mest produktiva sorterna planteras i öppen mark zucchini... Men det kommer att vara möjligt att uppnå höga avkastningar endast med ständig vård av sängarna. Jorden i början av säsongen på zucchinin lossnar varje vecka. Under denna period är det viktigt att göra toppdressing. Det bästa alternativet som gödselmedel är en mullein-lösning. Mullein introduceras två gånger - under blomning och frukt. Under denna tid behöver växter mest gödningsmedel.

För att förbättra pollinering av blommor av bin, squash vattnas med honung utspädd med vatten. 30 g honung späds ut i ett glas vatten och blommor sprutas tidigt på morgonen. Denna enkla metod kommer att kunna fördubbla antalet pollinerade blommor.

Iskander

De börjar odla zucchini när det blir varmt ute. Utbytet är stabilt under hela fruktperioden. Grönsakslängden är 17 cm, grödan måste skördas när zucchinis längd är exakt. Bevuxna frukter är inte lämpliga för konsumtion.

Cavili F1

Under odlingen bör nedre löv och svaga skott tas bort. För snabb växning av växter appliceras mineralgödselmedel på bäddarna. Massa utan bitterhet. Huden blir inte tjock. Inga insekter krävs för pollinering. Buskarna odlas i öppen och stängd mark.

Kuand

Efter sådd förekommer plantorna på 45-50 dagar. Färgen på frukten är kamouflage. Buskar behöver regelbunden befruktning av jorden. Skiljer sig åt hög immunitet mot sjukdomar. De tolererar torka, regniga somrar och kallt väder normalt. Bevuxna zucchini har en tjock hud och en obehaglig smak.

zucchini skörd

Vilka sorter är bättre

Det är ofta svårt att välja det bästa bland olika zucchini-sorter. Ibland, efter att ha provat ett stort antal sorter, hittar du din perfekta zucchini-hybrid.

De bästa sorterna av zucchini för att plantera utomhus:

  • Aeronaut är en högavkastande sort med 1 kvm. m skördas under rätt odlingsförhållanden upp till 7,5 kg zucchini. Fruktens skal är grön, en mogen zucchinis längd är 14–17 cm. Smaken är trevlig, syftet med grönsaker i matlagningen är universellt. Lämplig för långvarig lagring och transport.
  • Odessa är en tidig mogna sort som tillhör busken av växter. Resistens mot sjukdomar i jordbruksgrödor anses vara fördelarna med Odessa. Formen på frukten är långsträckt, cylindrisk. Skuggan på huden är ljusgrön eller gul. Det används oftare för konservering på vintern.
  • Maneter - avser ultra-tidiga hybrider. Fruktmognadstiden är 35-40 dagar. Lämplig för odling i växthus. Kan tolera plötsliga temperaturförändringar. Zucchini i ljusgrön färg med delikat hud. Massan är tät, frökammaren är liten i storlek. Squashens längd är 25 cm, medelvikten når 800 g.
  • Parthenon är en hybrid uppfödd av holländska uppfödare. Buskarna är kompakta, utbytet är högt. Cirka 15 kg av grödan skördas från 3-4 buskar. Inga insekter krävs för pollinering, så hybriden är lämplig för växthusodling. Formen på frukten är långsträckt, cylindrisk. Huden är mörkgrön. Massan är ljusgrön. Zucchini hybrid Parthenon används för matlagning, konservering. Den äts också rå.

Innan du väljer en viss variation av zucchini måste du noggrant studera dess beskrivning och egenskaper hos frukten.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa