Beskrivning av olika zucchini Gribovsky, funktioner för odling och avkastning

Varför fick Gribovsky zucchini ett permanent uppehållstillstånd i sommarinvånarnas sängar? På grund av dess mångsidighet är grönsaken inlagd, stuvad, fylld, pannkakor bakas och kaviar tillverkas. Den andra faktorn som bidrar till zucchinis popularitet bland sommarinvånarna är lättskötseln och en imponerande skörd från busken.

Grönsaksodlare väljer sorter av grödor, pratar med likasinnade människor och läser beskrivningen av sorter. Funktionerna i att ta hand om Gribovsky 37 zucchini-sorten, beskrivning, fördelar och nackdelar kommer att diskuteras nedan.

svamp zucchini

Beskrivning av sorten

Det huvudsakliga kännetecknet för Gribovsky är enkel odling och resistens mot sjukdomar.

Gribovsky 37 är en medium tidig sort. Odlas som en årlig gröda. Från att plantera frön i jorden till att samla första frukterna 40-50 dagar. Frukter är långsträckta, ovala, 20–25 cm, vikt 700–1300 g. Ribbade vid botten av stammen, sedan jämn.

Unga zucchini av vit färg, huden är slät. Efter att ha nått ett maximalt i storlek får de en grönaktig nyans, övermoden - har en gulaktig hudfärg. Massan inuti är tät, vit, fast, med medel densitet.

odlade grödor

Med förbehåll för odlingsteknikerna skördas 4 till 8 kg zucchini från en kvadratmeter.

Växer zucchini-sort Gribovsky i form av en buske med ett stort antal skott. Bladen är stora, ljusgröna, formade som en femkant, sitter på långa stjälkar.

Blommorna är manliga och kvinnliga, ljusgula, klockformade.

antalet skott

Växande

Gribovsky zucchini älskar värme, därför rekommenderas det att odla sorten genom plantor. Baserat på klimatförhållandena i regionen, planteras märgfrön för plantor en månad före plantering i sängarna.

För odling av plantor väljs behållare: plastkoppar, keramiska krukor, minidrivhus, torvkrukor.

Så att rotsystemet har tillräckligt med utrymme för utveckling, tas behållare med en volym av 100 ml med en diameter på 8-10 cm.

plastkoppar

Handlingsföljden vid plantering av zucchinifrön Gribovsky:

 • Superfosfat eller träaska läggs till plantningsunderlaget.
 • Frömaterialet desinficeras. För att göra detta hålls zucchini frön i en ljusrosa lösning av kaliumpermanganat i 30 minuter och tvättas sedan med rent vatten. Detta kommer att bli av med groddar på fröytan.
 • Fröna dras i tillväxtstimulatorn Epin eller Heteroauxin, Zircon, placeras på 2-3 lager vått gasväv, lindas, läggs på en tefat. Se till att gasväven inte torkar ut. Placera på en varm plats tills groddar syns.
 • De kläckta frönen begravs 4–5 cm i marken och krukorna täcks med folie eller glas.
 • Efter framväxten av plantor överförs plantorna till fönsterbrädan, skuggade från direkt solljus.
 • En vecka senare matas groddarna för första gången.Tillsätt en matsked superfosfat och karbamid i två liter vatten.
 • Nästa toppförband är efter 10 dagar. Växter vattnas med en lösning av aska eller nitrofoska.
 • Vattna plantorna med sedimenterat vatten vid rumstemperatur två gånger i veckan. Vattendragning av underlaget hotar rotsystemets död.

För omlastning i öppen mark måste zucchinin ha tre riktiga blad.

För den snabbaste acklimatiseringen på gatan är plantorna förhärdade. För att göra detta tas kopparna ut i friluften i 2-3 timmar under de första dagarna, och två timmars härdning tillsätts varje dag.

tillsätt superfosfat

Plantering på sängarna för denna zucchini sker enligt planen 70x70 cm. Ta ut plantorna från behållarna försiktigt, försök att inte störa den jordiska bollen och skadar inte rötter. De planteras i de förberedda hålen och fördjupas till de cotyledonösa bladen.

Skötselfunktioner

Vad du behöver veta för att Gribovsky-sorten ska behaga skörden:

plantor från behållare

 1. Avlägsna snabbt ogräs, detta kommer att bevara näringen i jorden för zucchini och kommer att förhindra sjukdomar.
 2. Lossa. Gör detta noggrant så att inte squashens rötter raggar. Lossning gör att syre kan strömma fritt till rotsystemet.
 3. Vatten när jorden torkar en eller två gånger i veckan.
 4. Kläm vid behov på fransarna för att bilda önskad längd.
 5. Toppförband utförs om zucchinin växer på utarmad mark. Organisk och mineralisk gödselmedel används för detta.
 6. För att ta bort unga frukter stimulerar detta bildandet av nya äggstockar.
 7. Locka insekter för pollinering - knopparna besprutas med vatten, i vilket pollen från de manliga blommorna har skakats av.

Hanblomman har inte en förtjockning på peduncle, till skillnad från den kvinnliga.

hålla mat

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med sorten Gribovsky 37 inkluderar:

 • sjukdomsresistens;
 • tolererar kalla snaps;
 • hög smak av sorten;
 • avkastning;
 • lång lagringsperiod och transportbarhet av zucchini.

Nackdelen med sorten är de kraftfulla grönsaksbuskarna. Det gör det nödvändigt att avsätta ett stort område på territoriet för odling av Gribovsky zucchini.

sjukdomsresistens

Skadedjur och sjukdomar

"Hälsan" för Gribovskys squash är stark. Sjukdomar drabbar sällan denna sort. Situationen med skadedjur är annorlunda. Spindelmåter, groddflugor, melon bladlöss är insekter från vilka squashen måste skyddas.

Spindelmiten visas på platsen under andra halvan av juni. Bor på undersidan av bladen och livnär sig på deras sap. De provocerar fall av äggstockar, blad, blommor. Växter sprayas med infektion med peppar med träaska.

Groddflugan vilar i jorden. Vaknar i början av maj. Skadar frön och skott och stjälkar. För att bekämpa flyglarver införs Fufanon eller Karbofos i jorden tidigt på våren.

viloläge i jord

Melon bladlöss på våren sätter sig på ogräs. Då attackerar kolonierna av insekter som förefaller zucchini, baksidan av bladverket och unga skott. Bladen deformeras, faller av, växten växer upp. Planteringar behandlas med karbofos, pulveriserat svavel, infusion av tobak, ryllik.

Förebyggande sjukdomar och skadedjur av squash Gribovsky kommer att:

 • Presowing bearbetning av frömaterial.
 • Jordberedning på hösten - vattna bäddarna med Fitosporin-M-lösning. Biofungicidmedel förstör svamp- och bakteriepatogener. För att bearbeta en kvadratmeter löses en matsked pulver i en hink med vatten.
 • Djup grävning av sängar efter skörd.
 • Ogräs ogräs och avlägsnande av sjuka växter.
 • Överensstämmelse med grödrotation.
 • Plantera växter som avvisar skadedjur - ringblommor, vitlök, lök, basilika, pepparmynta.

kolonier som dök upp

Skörd och lagring

När och hur man skördar Gribovsky zucchini beror på om grönsakerna kommer att konsumeras omedelbart eller skickas för vinterlagring.

Under fruktperioden avlägsnas unga frukter med mjuk, lätt hud som inte har nått sin maximala tillväxt. Inspektera busken var 7-10 dag så att zucchinin inte är övermogen.

Om zucchini odlas för långvarig lagring gör de det annorlunda. Frukten får uppnå det högsta sorteret i storlek. Huden på sådana zucchini grovar, som i framtiden tillåter dig att lagra skörden fram till februari-mars.

avvisa skadedjur

Zucchini förberedda för lagring torkas i luften, torkas bort smuts med en torr trasa. Placeras i lådor med halm eller sågspån så att de inte rör. Förvara på en sval plats.

Ett annat sätt att förbereda Gribovsky zucchini är frysning. Denna metod bevarar grönsaks smak och näringsämnen. För att frysa behöver du:

 • samla frukt, inspektera för skador;
 • tvätta noggrant, skala bort, ta bort frön;
 • klipp massan;
 • lägg i påsar för frysning, skicka till frysen.

frysväskor

Gardeners recensioner

Sommarbeboare som odlar Gribovsky zucchini-sorten på sina tomter säger att plantorna är vänliga, en anständig skörd från busken, fruktens höga smakegenskaper medan kulturen är krävande att ta hand om.

fröskott

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa