Beskrivning av Sangrum f1 zucchini-sorten, funktioner för odling och vård

Hybrid zucchini sorter under lång tid inte en nyfikenhet i landets trädgårdar. Genom att kombinera gener från vanliga sorter får uppfödare sjukdomsresistenta och krävande växter. Avelsarbetet syftar till att eliminera de brister som kännetecknar föräldrasorter. Sangrum f1 squash, uppfödd av ett holländskt avelsföretag, är känt över hela världen.

Beskrivning av sorten

Detta är en tidig mogna sort. De första frukterna skördas 38–40 dagar efter grodd. Den här hybriden är kompakt. Bladen är också små.

Frukten fortsätter under växtsäsongen (juli-augusti). En buske ger ungefär 4-5 kilo zucchini.

Formen på frukten är cylindrisk. Färgen på övre skal är ljusgrön med en karakteristisk fläck, som påminner om zucchini. En väger 350-400 g och är 18-20 cm lång.

Fördelar och nackdelar

Först och främst är Sangrum känd för sin höga avkastning och god smak. Den är lämplig för matlagning av olika värmebehandlade rätter och för betning. Zucchini av denna sort behåller sin smak även efter övermoden.

Sangrum f1 zucchinimassa innehåller 5,6% socker, 7% torrsubstans, karoten och vitaminer i grupperna B och PP. Frön av denna sort är mättade med biologiskt aktiva ämnen, de används som en anthelmintikum.

zucchini bryr sig om honom

De viktiga fördelarna med denna hybrid är:

  • resistens mot svampinfektioner;
  • krävande för tillväxtförhållanden;
  • förmågan att snabbt återhämta sig från ogynnsamma förhållanden i form av en torr period.

Nackdelen med Sangrum f1 zucchini är det faktum att det är omöjligt att samla frön från din skörd för plantering nästa år, eftersom de förlorar sortens egenskaper.

Växande

Med förbehåll för de grundläggande kraven för jordbruksteknik kan du få ett högre utbyte av courgetter. Naturligtvis bör du observera grödrotationen, närma dig noga valet av en plats för plantering av denna gröda. Lök, nattskärmar, rotgrönsaker och baljväxter anses vara de bästa föregångarna för att plantera zucchini.

växande squash

Trädgårdsbädden ska vara belägen i ett område som är väl upplyst hela dagen. Den optimala marken anses vara mark med ett neutralt pH-index, med en lätt struktur och en tillräcklig mängd näringsämnen. Hög surhet kan avlägsnas med slakad kalk eller kalksten och sprider dem jämnt över trädgårdsbädden. Denna procedur bör göras på hösten, och inte på våren innan du planterar växterna.

För att få en tidigare skörd utförs plantering under filmen. Denna hybrid kan odlas både med plantor och utan att använda den.För att få plantor planteras frön i separata torvkrukor runt mitten av april. Vid plantering på öppna bäddar anses mitten av maj vara optimal.

För fri tillväxt och utveckling av squashbuskar, bör de planteras på ett avstånd av minst 60 cm från varandra på ett kvadratisk häckande sätt. Lägg 1-2 frön i varje hål. Inbyggnadsdjupet är 4–6 cm.

zucchini på golvet

Skötselfunktioner

Zucchini svarar bra på utfodring med en lösning av kycklinggödsel, grön gödselmedel eller uppslamning. Som vård kräver squash regelbundet vattning, hilling, ogräs och lossning av jorden.

Skadedjur och sjukdomar

Även om Sangrum squash är en ganska sjukdomsresistent kultur, under ogynnsamma förhållanden, kan den påverkas av bakterios, peronosporos, antraknos och pulveraktig mögel. Trädgårdsskadegörare som spindelkvalster och melon bladlöss kan påverka växternas utveckling negativt. För att bekämpa sådana problem använder de färdiga preparat eller använder traditionella metoder för växtskydd.

zucchini på bordet

När sängarna med squash påverkas av melon bladlöss, lockar bladen som påverkas av insekter och blommorna faller av. I framtiden slutar växten att växa och dör. Du kan klara invasionen av denna bladlöss genom att bespruta bäddarna med Karbofos eller Tychometaphos-3.

Spindelkvalster är utbredda över hela landet. Bladen som påverkas av fästingen får en marmorerad färg med karakteristiska ljusstreck. Då blir växten gul, och om du inte vidtar åtgärder, torkar därefter upp. Använd Keltan, Isophene eller mark svavel för att bli av med skadedjuret.

Antrakos påverkar ofta växter som odlas i växthusförhållanden, men ibland kan zucchini också smittas i öppna bäddar. Denna sjukdom börjar med utseendet på gulbruna fläckar på alla markbundna delar av växten. Detta inträffar vid hög luftfuktighet och höga lufttemperaturer. För antrakos används kolloidalt svavel, Bordeaux-blandning eller kopparsulfat.

Pulveraktig mögel infekterar zucchiniblad. En slags vit blomma bildas på dem. Därefter dör växten från störningar i fotosyntesprocessen. Redan vid de första tecknen på denna sjukdom bör den planterade zucchinin sprutas med kolloidalt svavel eller disubstituerad natriumfosfat. Om sjukdomen endast har drabbat enstaka löv kan du helt enkelt klippa av dem från fältet eller smörja med mark svavel.

Skörd och lagring

Skörden bör utföras minst 2-3 dagar, annars kommer frukterna att förlora den nödvändiga mogenheten och den övre skalen härdar.

Det är bättre att använda unga frukter, eftersom de lätt absorberas av kroppen. De kan läggas till kosten för försvagade människor och barn, liksom de som lider av mag-tarmsjukdomar. Det rekommenderas för användning i dieter med viktminskning.

skörd

Unga squash har en tunn yttre hud och ofullständigt bildade frön. Därför kan de användas för mat utan att ta bort dessa delar.

Massan av dessa zucchini är öm, lätt i färg, förblir saftig under lång tid utan att grova. Frukterna lossas lätt från busken, de behåller sin presentation under en ganska lång tid.

Gardeners recensioner

Valentina V., Kaluga: ”Jag gillar Sangrum zucchini för deras kompakthet av buskar, vilket gör det möjligt att plantera dem på små tomma platser i min sommarstuga. Utbytet av dessa zucchini är ganska högt. Det tog två påsar med frön för att förse min familj med zucchini inte bara under sommarsäsongen utan också för att skörda för vintern. Smaken av inlagd zucchini är inte underlägsen än inlagda gurkor. "

Anatoly Igorevich, Vladimir-regionen: ”Jag planterade Sangrum på hans sommarstuga, eftersom jag hörde positiva recensioner om honom.Det hände så att det inte fanns någon möjlighet att regelbundet ta hand om sängarna, men skörden var utmärkt. "

Anna Moskva-regionen: ”Buskar av Sangrum f1 squash bildar inte långa strängar, vilket är mycket bekvämt för odling i små områden. De växer snabbt och börjar bära frukt tidigt. De har en ganska god smak. Dessutom är de mångsidiga i användning. "

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa