Beskrivning av olika zucchini Rolik, funktioner för odling och vård

Kulturälskare, på grund av överflödet av valet, kan ofta inte besluta om en art som helt uppfyller kraven. Zucchini Rolik är lämplig för alla, utan undantag, anledningen till detta är en stabil avkastning, opretentiöshet och utmärkt saluföring.

Beskrivning av sorten

Detaljerade egenskaper hjälper sommaren att bättre förstå arten, växa grödor, välja en plats för sängar och mycket mer.

Växt:

 • Buske.
 • Huvudsurr 35 cm.
 • Internoderna är korta.
 • Mognas inom 32-40 dagar.

Zucchini:

 • Form: oval.
 • Hud: medel densitet, slät.
 • Vit färg.
 • Vikt: 0,9-1,3 kg.
 • Transportabilitet: utmärkt.
 • Hållbarhet: hög.
 • Den smak som ingår i kulturen klarar inte.
 • Massan är lös och saftig.

Efter att ha studerat beskrivningen av rullcuccini avslutar sommarinvånaren själv om han uppfyller kraven eller inte.

Växande

Du bör börja med att välja en plats, ett väl upplyst område, skyddat från utkast, Rollcuccini är perfekt. Det är lämpligt att lägga till organiskt material i jorden i förväg. Planteringsmaterial måste noggrant sorteras ut och avvisa frön som inte kommer att gro.

jord och grodd

Odla zucchini två sätt:

 • Plantor metod.
 • Direkt sådd i marken.

Om sommaren har beslutat att odla plantor måste frönna sås i april. I det här fallet krävs det att skapa optimala förutsättningar för full utveckling av växter. Ge belysning, temperatur, luftfuktighet, regelbunden vattning och matning. I stadiet av plantortillväxt används tillväxtstimuleringsmedel eller komplex mineralgödsel.

Starka och starka plantor är en garanti för en framtida rik skörd.

För att odla unga plantor måste du förbereda en näringsblandning. Blanda humusgräs och sand; vissa sommarinvånare lägger till lite träaska. När plantorna växer dras ut svaga och sjuka zucchini, vilket låter resten växa.

Direkt sådd i marken utförs vid en tidpunkt då jorden har värmts upp till optimal temperatur. 2 frön sås i ett hål för att sedan ta bort en svagare växt. Zucchini placeras på ett avstånd av 70 cm från varandra.

Skötselfunktioner

Varje växt älskar vård, vissa nyanser är särdrag. Zucchini kräver uppmärksamhet på vattning och utfodring. Speciellt under blomning, äggstocksbildning och mognad.

Gödselmedel som appliceras under hela växtsäsongen ska inte innehålla klor.

Lossning kommer att minska ogräs och ge syre till växterns rotsystem.Att ta bort ogräs från sängarna kommer att minska antalet attacker från insekter som parasiterar på deras bekostnad. Vattnas med varmt vatten och förhindrar att droppar faller på lövet.

blommande squash

Som uppfyller de enkla kraven på jordbruksteknologi får sommaren bosatt den deklarerade skörden som ett resultat.

Fördelar och nackdelar

Som beskrivningen av sorten visar och de positiva recensionerna av sommarinvånarna har Roller ett betydande antal fördelar, för vilka grönsaksodlare uppskattar det.

Fördelar:

 • Resistent mot temperaturfall. Detta gör det möjligt att så frön tidigt.
 • Opretentiös vård.
 • Zucchini kan, för en stund, göra utan att vattna.
 • Presentationen av frukten är utmärkt. Det kvarstår även efter långa resor.
 • Den odlas i öppen och skyddad mark.
 • Smaken är utmärkt.
 • Möjlighet att äta små zucchini. I färska sallader.

squashavel

Nackdelarna med denna sort har inte identifierats.

Grönsaksutbyte och användning

Om du uppfyller kraven för odling får du upp till 9 kg från 1 m2... Zucchini används för att tillverka vintersallader, konservering och torkning. Dessutom används färsk frukt.

Skadedjur och sjukdomar

Det största hotet mot kultur är melon bladlöss. Sommarbeboare föredrar att bekämpa den med folkliga metoder. Spraya bladen med infusioner av tomat, maskros, träaska, tobak, lök och vitlök.

zucchini i trädgården

Om antalet bladlöss är stort och inte förstörs av infusioner rekommenderas det att använda kemiska preparat för att bekämpa skadedjur.

Kemin avbryts 1 månad före skörden. Efteråt är sådana beredningar lämpliga för användning som inte sätter sig i frukterna.

Videon har god immunitet mot sjukdomar:

 • Grå råtta.
 • Pulveraktig mögel.

Mot andra sjukdomar krävs snabb förebyggande behandling.

Skörd och lagring

När det är dags att plocka grönsaker från trädgården måste du vara försiktig med arbetet. Zucchini kastas inte, rotting börjar därefter på platsen för påverkan. Klippta och skadade grönsaker omedelbart för bearbetning, förvaras inte i något fall tillsammans med resten.

skörd

Squash skördas två gånger inom 7 dagar. Undvik fruktutveckling. Sommarbeboare rekommenderar att courgette konserveras, eftersom fler näringsämnen förvaras i grönsaker.

Det är bättre att lagra färska grönsaker i ett svalt rum och i små mängder, för att förhindra att zucchinin rör vid varandra.

Gardeners recensioner

Oavsett sommarinvånarnas åsikt kommer grönsakstillverkaren att uppskatta det. Inte alla är överens om att växa blint. När han läser kommentarer från likasinnade människor kommer trädgårdsmästaren att göra alla nödvändiga slutsatser för sig själv.

Tamara: ”Alla i min familj älskar zucchini. Vi uppskattar särskilt tidiga sorter som snabbt sätter frukt. Jag använder liten squash som gurkaersättare. Större exemplar går för bevarande. Jag gillar också det höga utbytet och den utmärkta kvaliteten på grönsaken. "

squash roller

Nina: ”Det finns inget sätt att spendera mycket tid på webbplatsen, så jag är särskilt försiktig när jag väljer sorter för odling. Rolik-sorten är opretentiös, dessutom mycket välsmakande. Även om det inte är ordentligt vattnat ger det fortfarande konsekvent. Det finns inga problem med skadedjur, bara bladlöss attackerar ibland. Jag använder kemikalier för bearbetning. "

Elena: ”Hela familjen älskar zucchini. Det mesta av skörden äts färskt, lite kvar för bevarande. Buskarna var skrymmande, det fanns mycket äggstockar och normalt mogna frukter. I år har jag förberett många rätter med hans deltagande. "

Tatiana: "Jag är mycket nöjd med variationen, mångsidigheten hos grönsaken och det stabila utbytet."

Zinaida: ”Det finns ingen tid för trädgården, sorter som är opretentiösa i vård och inte kräver ständig uppmärksamhet och vård hjälper mig. Alla gillar videon, det finns inga problem med den.

Sommar squash är gillade av sommarboende för sin opretentiöshet och en anständig skörd varje år.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa