Varför zucchini lämnar gula i öppen mark: vad man ska göra

Grönsaksodlare möter ofta ett sådant fenomen som gulhet och utgjutning av zucchiniblad. Biologiska forskare ger råd om hur man kan bekämpa och eliminera detta problem. Men för att veta vilken metod som ska användas är det nödvändigt att fastställa orsaken till att blad av zucchini blir gula i det öppna fältet.

Gröna på en grönsakskörd är alltid en indikator på dess hälsa. Så om bladen på zucchini lockar, mörknar, blir gula eller faller helt av, signalerar anläggningen att den behöver akut hjälp.

blad blir gula

Felaktig vattning av trädgårdskulturen

Ett av de viktiga stadierna i odlingen av en trädgårdsskörd är vattning. Vid genomförandet av förfarandet bör ett antal regler följas:

  1. För bevattning är det nödvändigt att endast använda sedimenterat vatten.
  2. Bevattning bör göras på morgonen eller kvällen. Det är viktigt att hålla greenerna ur vattnet. Om detta händer, bränner solens strålar bladen, som ett resultat krullar de och faller av i zucchinin.
  3. Bladen torkar ofta ut på grund av brist på fukt i jorden. Bevattning bör ske i rätt tid och regelbundet. Mängden bevattning bör bestämmas av jordens tillstånd. Det är viktigt att undvika sprickor på markytan. Detta skadar hästsystemet i busken. Stagnation av fukt i jorden är också skadligt. Överdriven fukt leder till att bladen täcks med gula fläckar och torkar ut.

växtsignaler

Växtens tillstånd beror på vattning och ogräs, när du vattnar bör du försöka att inte falla på blommorna och inte översvämma buskarna med vatten ovanifrån. Detta är en av de viktigaste förutsättningarna för växande squash... Det är nödvändigt att ogräsa sängarna i tid så att gräset inte tappar marken i trädgården. Trädgårdsmästare mulch hålen med sågspån eller torr halm. Förfarandet gör att du kan hålla jorden i gott skick och förhindra att jorden spricker.

Zucchini plantor lämnar gula

Att odla märgplantor är viktigt. Unga skott är känsliga och kan lätt skadas på grund av felaktig skötsel eller brist på användbara mineraler i jorden.

De främsta orsakerna till att topparna på plantorna visnar eller blir gula:

 toppar på plantor

  1. Om gula löv visas kan orsaken ligga i brist på kväve i jorden. Denna faktor kan bestämmas genom den specifika distorsionen av bladformerna. Bladet blir gult först längs kanterna, sedan deformeras och faller av. Situationen kan korrigeras genom att applicera kvävegödselmedel på jorden. Fonder köps i specialbutiker. För plantor är det bäst att använda vattenlösliga preparat. En lösning framställs av dem och skotten vattnas.
  2. I en ung växt blir bladen ofta gula för tidigt och faller av på grund av brist på näringsämnen i jorden. Du kan köpa näringsjord i butiken eller förbereda den själv. För att göra detta måste du ta torv, grov flodsand och lutmark. Alla ingredienser tas i lika delar och blandas väl. Det rekommenderas att regelbundet mata plantor med komplexa mineralgödselmedel. Detta gör att unga groddar kan bilda ett korrekt rotsystem och stärka immuniteten mot olika svampar.
  3. Trädgårdsmästare vattnar plantorna från en sprayflaska eller genom en sil. Det viktigaste är att rikta vattnet till marken och inte till lövverket. Restfuktighet på bladen kan leda till uppkomsten av olika svampar eller skadedjur.

Mjuka och unga plantor behöver speciell och skonsam vård. Därför är det viktigt i detta skede av jordbrukstekniken att strikt följa reglerna och kraven för växtskötsel.

plantor behöver

Varför blir zucchinifrukter gula?

Ofta står trädgårdsmästare inför ett sådant problem när redan mogna grönsaker har blivit gula. Det kan vara flera faktorer som bidrar till problemet.

Den vanligaste orsaken till detta fenomen är överskottsfuktighet i jorden. Det är värt att vattna ordentligt och övervaka jordens tillstånd. Stora frukter kan på grund av sin tunga vikt ligga på marken. Om de konstant befinner sig i fukt, påverkas de av olika svampar, som ett resultat blir frukterna gula och försämras. Det är viktigt att inte överfukta jorden. Om detta händer kan du korrigera situationen genom att lägga till torr sågspån, sand eller nyklippt gräs i hålet.

zucchini frukt

Utarmad jord kan inte ge nödvändiga näringsämnen till buskarna. Växten, efter att ha utmattat alla sina krafter i skeden av fruktmognad börjar dö. Det första tecknet kan vara vissnande och mörkare frukt. För att förhindra att detta händer måste sängarna befruktas väl före plantering. Zucchini uppfattar perfekt organiskt material, därför introduceras humus eller gödsel i jorden.

Ibland kan orsaken till gula cucchinin vara sen skörd. Om frukterna är överexponerade på växten, kommer deras skal med tiden att ändra färg från ljusgrön till mjölkig gul. Sådana zucchini förlorar sin saftighet. Deras skal blir grov och tuff, och frönna ökar i storlek. Du måste skörda grödan i tid för att behålla sin smak.

gul zucchini

Skador på blad med dunig mögel

Svampar och virus som attackerar växten kan skada grönska på buskarna. En vanlig orsak som leder till detta fenomen är infektion av zucchini med pulveraktig mögel. För att upptäcka denna svamp i tid måste du ta reda på dess huvudtecken.

En karakteristisk manifestation av sjukdomen är förekomsten av gul plack på stjälkarna och insidan av bladen. Infektionen sprider sig snabbt genom sängarna och leder till skador på buskarna.

pulveraktig mögel

När små fläckar och gula fläckar uppträder på blad i zucchinin, är ett akut behov att bearbeta den drabbade växten. Skadade greener tas bort tillsammans med grenarna. Om svampen har spridit sig till hela busken, är det bättre att ta bort den helt från trädgården. I kampen mot dunig mögel används Bordeaux-blandningen. Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att man sprayar med kopparoxiklorid.

Svampen uppstår på grund av stagnation av fukt och fukt i jorden. Ofta smittar infektionen under långvarigt regnväder. För att undvika infektion matar trädgårdsmästare grönsaker i sängarna, mata squashen, om bladen redan är gula, är det också önskvärt. För att göra detta måste du använda kväve- och kaliumköttgödsel. Koppar, järn och fosfor stärker växtens immunitet väl.

svampen har spridit sig

Det är bättre att säga adjö till blad som har blivit gula från olika virus eller svampar. De tas bort från buskarna och bränns. Det är oacceptabelt att använda förorenade greener för kompost. Du kan inte lämna det på webbplatsen.

Växter måste behandlas omedelbart efter rengöring av buskarna. Lösningen bereds precis före användning. Sprutning utförs på morgonen, lugnt väder. Om du inte utför förebyggande behandlingar börjar sjukdomar utvecklas: mjölk, dimmig mögel eller kloros.

anläggning bearbetning

visas pulveraktig mögel i zucchini ofta påverkas plantor först. Svaga groddar kan inte motstå olika infektioner. Därför hålls unga växter i ett separat rum.

Om de växer i samma växthus med vuxna buskar, måste du bearbeta alla växter samtidigt. Kopparsulfat är väl lämpat för både förebyggande åtgärder och för att bekämpa svamp.

unga växter

Varför är zucchini bitter?

Grönsaken har utmärkt smak. Den har tillräckligt med sötma, krydda och saftighet. Mogen zucchini har en karakteristisk doft. Det liknar vagt lukten av melon, gurka eller vattenmelon.

Det händer också att fruktens smak kan försämras, i synnerhet visas bitterhet. Det är värt att omedelbart hantera detta problem, rekommendationer för att lämna är de viktigaste medlen för att korrigera situationen.

Felaktig vattning påverkar snedvridningen av fruktens smak. Brist på fukt i jorden och långvarig torka leder till uppkomsten av en bitter smak i zucchini. Du måste vattna sängarna regelbundet, men samtidigt se till att vattnet inte stagnerar i hålen.

frukten är bitter

Som ett resultat kan en brist på näringsämnen leda till att fruktens smak försämras. Grönsaksgrödan behöver regelbunden befruktning med kväveberedningar och komplexa produkter avsedda för melon, vattenmelon och gurkor.

När du odlar en populär grönsak är det viktigt att ordentligt ta hand om växten. Rätt vattning och utfodring påverkar smaken och kvaliteten på den framtida skörden.

näringsämnen

Metoder för att hantera gulhet

Det är viktigt att inledningsvis fastställa huvudorsaken till problemet och först sedan välja rätt sätt att hantera det.

Yellownessens uppträdande i plantan kan orsakas av brist på solljus eller dålig jord. En erfaren trädgårdsmästare kämpar effektivt i detta skede, detta måste hanteras genom att eliminera de faktorer som leder till problemet: plantorna tas bort från en mörk plats, men tillåter inte direkt solljus att komma in. Jorden matas med mineralgödselmedel en gång i veckan. Innan du planterar plantor på sängarna är jorden befruktad med organiskt material, så humus måste läggas till hålet.

kämpa mot gulhet

Du kan också använda folkrättsmedel: sprutning av unga plantor med mjölk och jod förhindrar gulhet.

Växten behöver utfodring när som helst i sin tillväxt. Zucchini svarar bra på kväve, koppar, kalium och fosfor.

vilket steg som helst

Förebyggande åtgärder

Det är bäst att undvika uppkomsten av gulhet och torrhet i grönska. Förebyggande åtgärder hjälper till att förebygga detta fenomen.

Näringsjord och gödselmedel har olika effekter på tillväxten av grönsaksgrödor. Det är nödvändigt att korrekt välja mineralgödselmedel. Det är bäst att omedelbart köpa en komplex beredning som är väl lämpad för både plantor och buskar för vuxna.

Toppförband av skott bör utföras minst en gång per vecka. I skedet av aktiv tillväxt och bildning av rotsystemet är det bäst att använda kväve- och kaliumpreparat.

torrhet i grönska

Tips från en erfaren trädgårdsmästare

Erfaren trädgårdsmästare ger följande tips för odling av zucchini:

  1. Det är viktigt att vattna växten i tid.
  2. Använd inte kallt vatten för bevattning.
  3. Marken förbereds före plantering. För att göra detta appliceras gödsel på trädgården i jorden, organiska gödningsmedel har en gynnsam effekt på fruktens kvalitet.

erfaren trädgårdsmästare

Squashkulturen är öm och kräver korrekt jordbruksteknik. Om du gör allt kompetent och professionellt kan du samla in en ganska rik skörd. En busk med zucchini ger mer än 10 kg frukt under sommaren.

Vanliga orsaker till bladskador på zucchini är felaktig skötsel, utarmad jord i sängarna, svampens eller skadliga insekts utseende och felaktig befruktning med mineraler. För att avhjälpa denna situation rekommenderas att fastställa grundorsaken. Växten upphör att lida och bladen blir gul.

utarmad jord

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa