Varför faller zucchini äggstockar och blir gula, vad man ska göra

Växande zucchini nästan varje grönsaksälskare är engagerad i sin sommarstuga. Erfaren sommarinvånare har inga problem med att odla denna gröda. Nybörjare har emellertid ofta problem, och de vet inte varför äggstockarna i zucchini faller av.

Så att zucchinin inte visnar och dess äggstockar inte faller av, bör du i förväg bekanta dig med särdragen i att odla denna växt.

Allt börjar med att följa landningsreglerna

Många trädgårdsmästare undrar vad som måste göras så att zucchinin inte blir gul. Det första du ska göra är att bekanta dig med de grundläggande reglerna för plantering och odling av denna grönsakskörd.

Det rekommenderas att plantera frö i öppen mark under första halvan av maj, så att jorden redan är väl värmd. För plantering väljs en plats med mark som innehåller en ökad nivå av humus och en svag surhet. Innan du fortsätter med plantering, grävs platsen och gödselmedel läggs till jorden.

Sågspån, humus, sodmark och torv tillsätts jordblandningen. Du kan också lägga till lite ask eller krita för att minska surheten. Efter beredningen görs hål på platsen med ett djup på cirka 5–6 cm, i vilka zucchini frön placeras. När allt frö planteras vattnas jorden.

Så att zucchinin inte blir gul och äggstockarna inte faller av, måste de planterade växterna ordnas väl. Vård består i att fukt, lossa och gödsla jorden i rätt tid.

Orsakerna till fallet av äggstockarna i zucchini

Ofta från trädgårdsmästare kan du höra att äggstockarna i zucchini visnar och torrt, på grund av vilket växtens avkastning försämras. Många tror att detta problem uppstår på grund av sjukdom eller exponering för skadliga insekter. Detta är emellertid inte alltid det verkliga skälet till att gula bladen gulnar.

orsaker till sjukdom

Det är ingen hemlighet att växtsäsongen är annorlunda för alla växter. I squashbuskar är denna period flera månader. Under denna tid börjar de första bladen åldras på zucchini-buskarna, varför de blir gula och faller av.

Hälsoproblem för squashbuskar uppträder ofta om en uppsättning agrotekniska åtgärder för växtskötsel inte följdes under blomningen. Detta leder till problem med pollinering, brist eller överskott av näringsämnen, pulveraktig mögelinfektion.

Överskott av fukt och näringsämnen

Fallet av äggstocken i zucchini och ruttningen av buskarna börjar ofta på grund av vattentät jord. Skälen till överskott av fukt i jorden inkluderar för ofta vattning eller regelbundet regn.För att upprätthålla en normal nivå av markfuktighet bör du bekanta dig med funktionerna för att vattna denna grönsakskörd:

överflödigt fukt

 • vattning rekommenderas inte mer än en gång i månaden, eftersom squashbuskar inte gillar fukt;
 • vid vattning konsumeras cirka 15 liter varmt vatten för varje växt;
 • vatten bör hällas inte ovanifrån, utan under roten, så att inte skada stam eller blad;
 • du bör inte vattna buskarna med ett starkt vattentryck, eftersom det kommer att tvätta ut rotsystemet och växten visnar;
 • det är inte nödvändigt att spruta löv eller frukt med jämna mellanrum med vatten, eftersom kulturen inte behöver detta.

För att minska markfuktigheten under kraftigt regn rekommenderas:

 • lossar jorden regelbundet på platsen så att luft bättre kan tränga igenom den;
 • ta inte bort ogräs så att de absorberar överflödigt fukt.

Många är förvånade på grund av vad zucchini buskar torka i jorden med mycket näringsämnen. Detta händer på grund av det faktum att växterna i en sådan jord kontinuerligt ökar sin gröna massa och efter en stark tillväxt visnar de gradvis. Därför är det oönskat att ofta matas med organiska eller mineralgödselmedel.

Men växter vissnar inte alltid från ett överskott av gödselmedel. Ibland torkar zucchini på grund av brist på näringsämnen, nämligen bor. I detta fall rekommenderas det att matas med borlösning framställd av 10 liter vatten och ett gram av ämnet.

Problemet ligger i blomman

När de första äggstockarna dyker upp rekommenderas att bli av med alla blommor på buskarna. Om detta inte görs, faller alla zucchini äggstockar omedelbart av och växten kommer inte att bära frukt. Detta händer på grund av det faktum att fukt samlas i varje blomma, varför processen för förfall börjar.

zucchini blomma

När alla manliga och kvinnliga blommor har plockats, behandlas platsen där blomman växte med aska. Detta görs för att desinficera och förhindra att framtida frukt ruttnar.

Dessutom uppstår problem med squashbuskar på grund av icke pollinerade kvinnliga växter. I det här fallet måste du göra pollinering av buskarna själv. För att göra detta slits en hanblomma med mogen pollen från vilken buske som helst. För att testa hennes mognad, se till att hon är fluffig. När en växt pollineras appliceras den kvinnliga äggstocken försiktigt på hanblomman.

Så att det i framtiden inte finns några problem med pollinering, behandlas alla blommande växter med en lösning för att locka humlar eller bin.

Pulveraktig mögelinfektion

Puddermjöl är ett vanligt skäl till att zucchini äggstockar faller av utomhus. Denna svampsjukdom utvecklas vid en hög luftfuktighet och därför oftast infekteras zucchini med den under perioden med ofta regn.

äggstockarna faller av

Pulveraktig mögel påverkar blad och stjälkar av buskar, varför vita fläckar visas på deras yta. Först uppträder en vit blom på de nedre bladen och sprids så småningom till de övre. De främsta orsakerna till sjukdomens utseende och utveckling inkluderar:

 • en stor mängd kväve i jorden;
 • hög luftfuktighet;
 • för nära arrangemang av buskar till varandra;
 • felaktig vattning av buskarna.

För att bli av med sjukdomen bör du använda en tvål- och läsklösning, som återställer squashbuskarna. För att bereda en medicinsk blandning kan du lösa upp en tesked soda med 5 gram tvål och två liter uppvärmt vatten. Den beredda lösningen används för att spruta växter.

Vad ska man göra?

För att bevara zucchini, bör du ta reda på vad du ska göra när äggstockarna blir gula. För att bevara växter och få en god skörd rekommenderar vi:

zucchini på golvet

 • Mata jorden med oorganiska eller organiska gödningsmedel innan du planterar plantningsmaterialet. För detta är träaska, torv och sodmark lämpliga.
 • Efter plantering av zucchini steg för steg, mata med ett komplex av gödselmedel två gånger.Första gången gödningsmedel läggs till jorden efter bildandet av de första bladen. Nästa utfodring utförs efter uppkomsten av blommaknoppar.
 • Fukt jorden regelbundet så att jorden inte torkar ut för mycket.
 • I torrt väder, bortskaffa jorden i rotzonen för squashbuskarna.

Efter att ha kommit fram till vad de ska göra när de odlar zucchini försvinner inte äggstockarna eller torkar ut.

Slutsats

Grönsaksodlare planterar ofta squash i sina grönsaksträdgårdar. Så när du odlar denna vegetabiliska gröda finns det inga problem med gulnade blad, rekommenderas att du bekanta dig med orsakerna till torkningen av växten och hur du kan eliminera detta problem.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa