Varför zucchini växer oregelbundet, vad de saknar

Zucchini är en av de mest opretentiösa och krävande grödorna som även nybörjare kan växa. Den kan odlas i alla regioner i vårt land både i det öppna fältet och i växthus. Trädgårdsmästare är dock oroliga för frågan varför zucchini växer oregelbundet och hur man fixar det. Detta gäller särskilt för jordbrukare, för vilka inkomstmängden beror på kvaliteten på den skördade grödan.

Ojämna former

Det händer att zucchini inte växer i så attraktiv form som visas på bilderna och visas på fotot. Samtidigt köpte trädgårdsmästare kvalitetsfrön i betrodda butiker, följde instruktionerna och följde alla rekommendationer. Det finns flera orsaker till detta misslyckande. Det är möjligt att etablera dem, först av allt, genom deformation av fostret själv. Zucchini förlorar ofta sin idealform på grund av bristen på ett eller annat spårelement i jorden.

oregelbunden form

kurvor

Unga zucchini-frukter med en felaktig markkomposition växer inte alls lika jämna och släta som deras egenskaper lovar. Deras form förändras beroende på bristen på vilket spårelement busken upplever. Om unga zucchini virkas och slutar växa kan det i första hand vara ett symptom på otillräckliga klimatförhållanden eller brist på ljus.

För att förhindra denna typ av deformation planteras zucchini i ett väl upplyst område, aska och ko-mung införs under varje buske.

jordkomposition

Päronformad

Päronformade zucchinifrukter indikerar att växterna saknar kalium. Att hantera en sådan olycka hjälper behandlingen med Uniflor-Bud, som produceras med en tesked av produkten per hink vatten. Det är tillrådligt att gödsla buskarna med aska. Varje växt förvattnas och hälls under den med 0,5 liter träaska.

tillräckligt med kalium

Fint tips

Vanligtvis är den avsmalnande änden av squashen lättare i färgen än själva frukten. Detta är en direkt indikation på bristen på kväve i jorden. Du kan spara växter med folkrättsmedel:

  • alla organiska gödselmedel;
  • infusion av brännässla;
  • ruttna ogräs.

Det viktigaste är att agera i tid, eftersom växter också tar tid att samla alla spårelement.

indikation på underskott

Vilka är orsakerna till olämpliga frukter

Trädgårdsmästare är allvarliga oroliga om den zucchini som odlas på platsen börjar tappa form och deformeras. Det är ganska enkelt att fastställa orsaken med fostrets form. Saknade mineraler blir den främsta orsaken till försämring av de skördade skördenas kommersiella egenskaper och estetiska utseende.Erfaren trädgårdsmästare tillämpar alla nödvändiga element i form av komplexa gödselmedel i förväg när man förbereder jorden. På grund av oerfarenhet har nybörjare en svårare tid: de måste spendera tid på att studera speciell litteratur eller lyssna på råd från erfarna grannar.

fel frukt

För att varna dig mot problem bör du kontrollera kvaliteten på köpta frön. Det rekommenderas att endast köpa dem i specialbutiker. Först och främst uppmärksamma de kvalitetscertifikatet och tillverkarens garanti. Felaktig förpackning ska omedelbart varna köparen.

Zucchinifrön som köpts på den spontana marknaden kan skördas från sjuka eller genetiskt olämpliga frukter för ytterligare förökning.

Det är bara en specialist eller en långvarig trädgårdsmästare som korrekt kan bestämma vad som exakt saknas i zucchini. Vid första anblicken kan symtomen verka liknande. Om du utför fel växtterapi, kommer du inte att kunna bli av med deformerade frukter, situationen förvärras bara. Det är bättre för nybörjare sommarinvånare att ta råd från mer erfarna kollegor.

Varför zucchini växer oregelbundet, vad de saknar

Hur man matar?

Gödsling zucchini utförs regelbundet, oavsett om det finns oregelbundna frukter på buskarna eller inte. Som regel används kungödsel eller komplex mineralgödselmedel för dessa ändamål.

Om grödan har en oregelbunden form justeras förbandet beroende på bristen på ett eller annat spårelement. Det kommer inte att vara överflödigt att införa träaska, kaliumköttgödsel, kväve. När du matar zucchini rekommenderas det utan tvekan att följa den rekommenderade dosen. Annars får du inte bara ett otillfredsställande resultat: det är ett direkt hot om buskarnas död. Detta gäller särskilt kvävegödselmedel. När allt kommer omkring är det känt att växter med sitt överskott aktivt ökar den gröna massan, och frukten slutar, fruktarna är dåligt formade och utvecklade.

beroende på bristen

Moderna sommarinvånare strävar efter att använda så lite som möjligt kemiska gödselmedel och gödselmedel för zucchini på sina tomter. I det här fallet måste du i förväg se till att det finns ekologiska grödor för skörden (jäsat gräs eller nässlor) i lager på webbplatsen. Sådana förberedelser förbereds inte snabbt, men användningsområdet för sådana medel är stort. Även i frånvaro av deformerade frukter, kommer applicering av organiska gödningsmedel att öka utbytet och förbättra smaken av zucchini.

deformerade frukter

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa