Varför zucchini växer dåligt och blir gula i det öppna fältet, vad man ska göra, behandling

Zucchini anses vara en opretentiös gröda som är ganska lätt att odla hemma. Men trots detta uppstår ibland problem vid odling av denna grönsak. Därför är vissa intresserade av varför zucchini kanske inte växer. Ofta påverkas buskens tillväxthastighet av temperaturen, eftersom de direkt reagerar på dess förändring. Till exempel växer squashbuskar vid höga temperaturer, men frukterna ställer inte in.

8 orsaker till att zucchini inte växer eller bär frukt dåligt

Oerfarna grönsakstillverkare vet inte vad de ska göra när squash växer dåligt. För att förstå detta måste du bekanta dig med de huvudsakliga orsakerna till brott mot tillväxten av squashbuskar. Det finns åtta huvudskäl till att zucchini växer långsamt.

1. Insekter försvann

Ofta förekommer inte frukterna på grund av bristen på insekter som ska pollinera blommorna. Utan snabb pollination kommer äggstockar inte att visas på buskarna och zucchini börjar inte bära frukt.

Vad gör man om frukterna inte växer i zucchini i trädgården? I det här fallet måste du göra pollinering av blommorna själv. För att göra detta måste du plocka flera manliga blommor med stamens från buskarna. Det är med deras hjälp som pollineringen av kvinnliga blommor kommer att genomföras. Men innan detta bör du lära dig att skilja kvinnliga blommor från manliga. Det finns två riktlinjer som hjälper dig att göra detta:

  • Manliga blommor visas mycket tidigare än kvinnliga.
  • De kvinnliga blommorna har en tätning i den nedre delen, och de manliga är belägna på en tunn stam.

zucchini i det öppna fältet

Det är bättre att pollinera en kvinnlig blomma med två manliga, så att pollinering sannolikt kommer att bli framgångsrik. Om processen är framgångsrik kommer frukt att visas på buskarna efter 5-7 dagar. Om de inte är där måste du upprepa proceduren.

Vissa vill inte pollinera växter på egen hand och locka insekter till blommor. För att göra detta sprayar de buskarna med sirap gjord av honung. Under sprutning skjuts bladen isär på växterna så att mer honungsvätska kommer på blommorna.

2. Något saknas

En annan anledning till att zucchinin växer, men frukten inte sätter, är den otillräckliga mängden gödningsmedel i jorden. För att inte ha problem med gödsling bör organisk och mineralisk gödselmedel appliceras regelbundet på jorden.

Toppdressing utförs minst tre gånger per säsong:

  • Den första utförs före blomningen, en vecka efter uppkomsten av de första skotten. Organiska gödningsmedel och läkemedel som Effekton eller Agricol tillsätts i jorden.
  • Den andra utförs vid tidpunkten för blommande växter. Förutom organisk gödningsmedel läggs även mineralgödselmedel till marken.
  • Förra gången gödningsmedel läggs till platsen under fruktbildningsperioden. Webbplatsen behandlas med läkemedel som Bud och Agricol.

krukväxter plantor

3. Dåliga frön

En vanlig orsak till att zucchini inte bär frukt är frö av dålig kvalitet. Om frön för plantering är av dålig kvalitet eller defekt, får du inte en bra skörd. Därför, innan du planterar, måste du lära dig att välja gröda frön för att plantera dem.

När du väljer frön, var uppmärksam på deras förpackning.

Kvalitetsfrön säljs i trånga förpackningar av hållbart papper. Det får inte finnas några skador eller bilder av dålig kvalitet. Information om fröproducenten placeras också på paket av god kvalitet och kontaktinformation lämnas, med hjälp av vilken trädgårdsmästare kan kontakta producenten personligen och fråga varför deras zucchini inte växer. Om inget av detta finns i paketet är det bättre att avstå från att köpa sådana frön.

4. Sur jord

Ökad surhet är en annan anledning till att zucchini växer långsamt. Därför, före plantering av denna grönsak, bestäms surhetsnivån på marken på platsen. För att göra detta, använd det vanliga lakmustestet, som säljs i specialbutiker. För ett prov tas jord från olika delar av platsen för att exakt bestämma jordens surhet. Därefter tillförs jorden i vatten i cirka två timmar, varefter ett lakmuspapper placeras i den. Om det ändrar färg, är jorden inte lämplig för squash.

Det finns flera effektiva metoder för att minska jordens surhet. För att stabilisera surhetsgraden tillsätts slakad kalk, mjöl, slipad krita, trä eller torvaska. Först då växer den planterade zucchinin normalt.

5. Fel plats

Ofta på grund av den felaktigt valda planteringsplatsen för zucchini är det inte möjligt att få en högkvalitativ gröda. Utbytet av en grönsak försämras om den odlas i flera år på samma plats eller om gurkor, pumpor och tomater växte på platsen före den.

Vad gör man om zucchinis utbyte går förlorat och de bär lite frukt? För att förhindra att grönsaksutbytet minskar måste du välja rätt plats att odla det. Det rekommenderas att välja områden där grödor som är lämpliga för zucchini tidigare odlades. Dessa inkluderar morötter, rödbetor, vitlök, bönor och aubergine. Om du inte följer grödrotationen kommer utvecklingen av squashbuskar att avta betydligt. Detta beror på att fröna växer i ett område med utarmad mark, som saknar näringsämnen för normal växttillväxt.

stor zucchini i trädgården

6. Lågt lågvattenbord

Ett upphöjd vattenbord är ofta orsaken till att squash inte växer under odling. På grund av den höga nivån på grundvatten minskas fruktningen av grönsaker flera gånger. Därför är det säkert att säga att mycket vatten för zucchini också är mycket dåligt.

För att på något sätt hantera hög luftfuktighet görs höga sängar. När du skapar höga åsar från trästänger görs en låda i vilken jord hälls för landning. Sedan organisk gödselmedel till squash buskarna växte bättre. Med en stor mängd grundvatten på platsen är höga bäddar nödvändigtvis, eftersom annars inte buskarna kommer att växa.

7. Brist på värme och ljus

Ibland växer inte zucchini, och endast små äggstockar bildas på buskarna. Detta händer om växterna inte har tillräckligt med solljus. Brist på belysning uppstår när grönsaker planteras under träd som skuggar plantorna.Zucchini betraktas som ljusälskande växter och växer därför inte bra i skuggade områden.

För plantering rekommenderas det att välja en plats utan träd eller andra växter som kan skugga squashbuskarna.

8. Dåliga grannar

En vanlig orsak till att zucchini inte växer beror på olämpliga grannar. Zucchini planteras nära alla växter och de kommer att växa. Emellertid varierar deras utbyte beroende på var de planteras. Till exempel, när man planterar zucchini nära en pumpa, kommer mängden av grödan att reduceras avsevärt. Därför, innan du växer, bör du bekanta dig med kompatibla grannar. Zucchini-buskar växer bra runt tomater, rödbetor, majs och lök.

Tips från en erfaren trädgårdsmästare

Innan du planterar squash rekommenderas det att läsa råd från kända trädgårdsmästare som odlar dessa växter:

  • Rätt passform. För att grönsaker ska ha höga utbyten bör de planteras ordentligt i marken. I öppna jordar planteras zucchini rymligt på ett avstånd av minst 90 cm från varandra.
  • Vattning. För att öka avkastningen rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att vattna buskarna regelbundet. Samtidigt konsumeras minst trettio liter vatten per kvadratmeter av en tomt med zucchini.
  • Toppdressing. Regelbunden befruktning påskyndar fruktbildning och ökar utbytet. När man matar buskarna tillsätts organisk gödningsmedel och nitroammofoska i jorden för att öka antalet frukter.

zucchini buskar

Slutsats

Alla trädgårdsmästare som är förtjust i att odla grönsaker i trädgården möter problemen med att odla zucchini. Det rekommenderas att du bekanta dig med orsakerna till dålig tillväxt av squashplantor för att undvika detta problem.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa