Varför zucchini smakar bittert i trädgården och vad man ska göra

Ibland, efter skörd, märker vissa sommarinvånare att zucchinin har en obehaglig bitter smak. Det finns flera skäl som kan svara på frågan varför zucchini är bitter, men de är inte alltid uppenbara. För att förstå de faktorer som påverkar smaken av en grönsak måste du bekanta dig med eventuella misstag som gjordes när du odlade den. Trädgårdsmästare kommer inte att skada att bekanta sig med metoderna för att rädda grödan i händelse av en sådan oförutsedd situation.

Vad gör zucchini bitter?

Det främsta skälet till att zucchini smakar bittert är att cucurbitacins samlas i dem. Dessa ämnen samlas i alla grödor som tillhör pumpa familjen.... I grund och botten börjar en växtkultur aktivt ackumulera sådana ämnen när extrema förhållanden bildas, till exempel: med brist eller alltför mycket vatten och näringsämnen. Även en förändring i kvaliteten på zucchini, utseendet på en bitter smak kan bero på skador på växten av olika patologier, tillväxt i svagt ljus.

bitter zucchini

Kukurbitaciner är inte giftiga ämnen. Intressant nog är de till och med användbara. Dessa ämnen har en riktad effekt mot tumörer och parasiter. På grund av dessa egenskaper används cucurbitacins i traditionell indisk och kinesisk medicin.

Trots detta, om zucchinin är bitter, har många sommarbor inte bråttom att äta och servera dem, i detta fall måste du i förväg veta om de faktorer som påverkar förändringen i smaken av grönsaken för att undvika att de ser ut.

Omgivningar av kulturer

I de flesta fall växer bitter zucchini i trädgården när fel angränsande växtgrödor finns nära dem. Bitterhet manifesteras till följd av korsbestörelsen av relaterade växter. Så smakar zucchini bittert om den odlades nära en prydnadspumpa. Trots sitt vackra attraktiva utseende bär det frukt med oätliga pumpor som påverkar zucchinismaken. Skörden kan också vara bitter om den odlades nära följande växter:

kulturområde

 • persilja;
 • rädisa;
 • tomater;
 • gurkor;
 • potatisar;
 • rädisa;
 • pumpor.

För att undvika att ändra smaken på en grönsak, bör den planteras i sängar belägna nära ärter, lök, spenat och buskbönor.

smak

Vattningsläge

Förutom fel grannar kan andra odlingsförhållanden påverka smaken av zucchini. Bland dem skiljs tillhandahållandet av felaktig vattning. Om sommarinvånaren fuktar marken utan att följa en viss regim börjar kvävehaltiga föreningar ansamlas i grönsaksblad och frukt, vilket ger dem en bitter smak.Dessutom kan bitter zucchini squash växa vid långvarigt regn, som började efter en torka.

Det är möjligt att bevara smaken av grönsaken, såväl som dess fördelaktiga egenskaper, genom att säkerställa vattningen av växtkulturen. För att göra detta måste du följa reglerna:

vattningsläge

 • vattning bör göras regelbundet;
 • för bevattning är det nödvändigt att använda vatten som har sänkt sig i solen, medan det inte ska vara förorenat;
 • vattning ung zucchiniså att de inte smakar bittert, varje dag tills bladen stängs, och efter att de har täckt marken reduceras mängden fukt som införs.

Om vädret är varmt bör skörden vattnas efter 2-3 dagar. Om det är molnigt ute, behöver du en vattning var 5-6 dag. Vätskan måste hällas under roten, medan bevattning av bladverket rekommenderas inte. Om greenerna börjar vissna måste de vattnas med en vattenkanna. Du kan byta ut den med en slang genom att sätta på ett fint nätmunstycke.

hålls regelbundet

Belysning och regler för utfodring av zucchini

En annan anledning till att zucchini är bitter är felaktig matning av växten, liksom bristen på optimala ljusförhållanden. Zucchini är mycket ljuskänsliga, därför måste du välja en plats i landet, som ligger på den soliga sidan, för att odla dem. Samtidigt bör det inte finnas några drag och starka vindar i det valda området. Dessutom kan frukter reagera kraftigt på en minskning av dagsljuset.

utfodring av zucchini

Förutom belysning måste zucchini tillhandahålla korrekt gödsling med gödselmedel. I detta fall bör gödselmedel appliceras under hela växtsäsongen. Växtkulturen svarar bäst av införandet av organiska ämnen. Tillhandahåller sådan utfodring av zucchini, de bildar stora frukter och utvecklas aktivt.

Som gödselmedel rekommenderas det att använda mullein utspädd med vatten samt en tre-dagars jästväxtinfusion. När växten börjar bilda äggstockar rekommenderas det att lägga superfosfat och träaska till gödningsmedlet. Man måste också vara försiktig under befruktningen. Detta beror på att ett överskott av fosfor och kalium också kan orsaka förändringar i grönsakens smak.

applicera mullein

Lagringsvillkor för zucchini

Ibland förändras smaken av zucchini efter skörden. För att undvika detta måste du veta hur du lagrar den skördade grödan på rätt sätt. Förvaring av zucchini med mjölkmognad bör utföras vid en temperatur på 0-2 grader. I detta fall är grönsakets hållbarhet 12-15 dagar. Om du lagrar grödan längre, måste du vara beredd på att köttet visnar, det ser ut som råtta.

Fullt mogna frukter kan förvaras i 4-5 månader. De måste läggas i ett svalt, ventilerat rum. Det bästa alternativet är att lokalisera grödan på verandan eller vinden. För att utesluta risken för en bitter smak såväl som spridningen av råtta är det omöjligt att lagra grödan i källaren.

förvaringsförhållanden

Om sommaren bor i en lägenhet kan du lägga grödan på en varm balkong eller på en mörkare plats. Bäst av allt är att zucchini behåller sin smak under sängen, i garderoben.

Under förvaring bör man uppmärksamma omgivningstemperaturen. Detta beror på det faktumet att när frön växer, fröer de sig i frukten tidigare, vilket provocerar utseendet på en otäck bitter smak.

zucchini spara

Sjukdomar i squash

Sjukdomar och skadedjur påverkar också smaken av zucchini. Därför, när man odlar grödor, är det nödvändigt att förhindra deras utseende. Oftast förekommer bitterhet under påverkan av svampinfektioner. Myrkros anses vara en av de vanligaste patologierna.Närvaron av denna sjukdom kan erkännas genom utseendet på rundade fläckar med en gulaktig brun nyans. Dessa fläckar finns på bladen.

Gradvis bleknar bladplattan, torkar upp och blir täckt med hål. Sjukdomen sprider sig i varmt väder med ofta regn.

En annan patologi som orsakar uppkomsten av bitterhet är fusarium. Sjukdomen kan bestämmas av närvaron av gulning, uttorkning av nedre blad. Ett annat symptom på fusarium är förvärvet av en rosa färgton på basstammen.

påverkas av sjukdom

Hur blir man av med bitterhet?

Vad gör man om bitter zucchini har vuxit i trädgården? Det finns flera beprövade metoder för att förbättra situationen och förbättra smaken på grönsaken. Så att bli av med bitterhet kommer att hjälpa:

 • blötlägga zucchini i kallt vatten innan konservering;
 • koka grönsaken i kokande vatten i flera minuter;
 • blötlägg den skivade grönsaken i saltat vatten.

bli av med bitterhet

Under påverkan av dessa faktorer förstörs alla bittera ämnen, varför smaken av zucchini förbättras. Om värdinnan vill laga stekt eller kokt zucchini är det bäst att bli av med bitterheten genom att blötlägga massan i saltvatten. Grönsaken skärs i flera skivor och placeras i en behållare med vätska i 3 timmar. Skivorna avlägsnas sedan och används för att förbereda skålen.

Många hemmafruar rekommenderar rätter från upprepad saltning, eftersom massan av grönsaken absorberar salt väl från vätskan där den har blötläggts.

När du odlar zucchini bör du noggrant övervaka kulturens tillväxt och utveckling. Detta kommer att hjälpa till att identifiera de faktorer varför zucchini är bitter. Genom att eliminera dem i rätt tid kan du hantera smakförsämringen även innan problemet uppstår och bevara en god skörd. Om problemen fortfarande inträffar, bör sommarinvånaren inte bli upprörd eftersom det finns en möjlighet att rädda skörden. För att göra detta måste du använda någon av ovanstående metoder.

bittera ämnen

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa