Beskrivning av varianterna av squash UFO, Gosha, Disk, Solnyshko, Sunny Bunny och deras utbyte

Patissons är favoritgrönsaker från Pumpkin-familjen. De kan ätas stekt eller stuvad, samt skördas för vintern. Läkare rekommenderar att squash ingår i kosten för personer som lider av högt blodtryck, kärlsjukdomar eller njurproblem. Tidigare var squashen bara vit. Som ett resultat av uppfödarnas ansträngningar odlas denna grönsak i olika färger, former och storlekar. Till exempel är UFO-squash vit och orange, Gosha kännetecknas av en mörkgrön, nästan svart färg. Det finns frukt med ränder eller fläckar.

Beroende på tidpunkten för mognad delas squash upp i tidiga, mitten och sena mogna sorter. Alla sorter av squash har användbara och läkande egenskaper. En av dem är den gynnsamma effekten på människans syn på grund av det höga innehållet av lutein.

Hur väljer du rätt sort?

Beroende på behov, odlingsförhållanden och smakpreferenser väljer sommarinvånarna en lämplig sort. Vegetabiliska sorter skiljer sig inte bara när det gäller mognad, utan också i storlek, smak, färg och form. För att få färsk squash hela sommaren och få en skörd för konservering på hösten planterar erfarna trädgårdsmästare flera olika sorter samtidigt.

Följande sorter är de mest populära bland sommarinvånarna:

 1. UFO orange squashvariant. Avser ultra-tidiga grödor. De första frukterna visas 40–45 dagar efter plantering. Plana och runda grönsaker är orange eller ljusgul. Ett särdrag i sorten är möjligheten att plantera i marken utan att först odla plantor. Sortsutbytet är högt - upp till 15 kg från en buske. Användningen av dessa grönsaker är universell. De används för stekning, stewing, fyllning, konservering.
 2. UFO är vit. Detta är en mångsäsongsort. Dess frukter är vita i färg, har små tänder i kanterna, väger upp till 500 g. Det finns nästan inga frön i frukterna. Färsk frukt är lämplig för konsumtion. Mogna människor förlorar sin smak. Men tack vare den täta huden lagras de länge på vintern.
 3. Sol. Tillhör små sorter, dess frukter överstiger vanligtvis inte 300 g. Ljusgul färg motsvarar namnet. Trädgårdsmästare uppskattar växten som en prydnadskultur. Dess skålformade frukter kommer att försköna alla platser. Vid matlagning används dessa vackra "koppar" som redskap för bakning av rätter.

vit squash

Högt utbyte, motståndskraft mot olika sjukdomar och kallt motstånd gör solen till en av dachafavoriterna bland alla typer av squash. Det rekommenderas att plocka sina frukter omogna. Som sådan kommer de att vara särskilt goda efter matlagning.

 1. Solkanin. En sort uppskattad för sin höga avkastning.Perfekt för konservering. Det skiljer sig i den lilla storleken på ljusgula frukter, som har en mycket saftig och välsmakande massa.
 2. Oj. Den här sorten sticker ut från resten med en ovanlig färg - mörkgrön och förvandlas till svart. En tidig mogen sort, efter en och en halv månad förekommer de första frukterna redan. Gosha är känd för sin goda smak, produktivitet och sjukdomsresistens. Det har frukt med en maximal vikt på 300 g. Små frukter är fortfarande väldigt läckra, köttet är mjukt och saftigt.
 3. Disk. En tidig sort med antingen vita eller ljusgröna frukter som väger upp till 400 g. De är runda, kanterna är nästan jämna, utan tänder. Deras täta hud gör att de kan hållas fräscha i upp till flera månader. Köttet är vitt och krispigt men smakfullt.mycket squash
 4. Cheburashka. De säger om honom att han mognar extremt tidigt, eftersom de första frukterna förekommer redan 35-40 dagar efter plantering. Cheburashka bär frukt under lång tid. Dess släta plattformade frukter når en vikt på 400 g, deras färg är vit. Sorten uppskattas för sin saftiga och mjuka massa. Ett annat plus av denna art är motståndskraft mot kallt väder, och därför känns det bra i de norra regionerna.
 5. Paraply. Halvbusk tidigt mogna variation. Skillnaden i sötaktig smak på grund av det höga sockerinnehållet i frukt. Paraplyet har stora klockformade frukter, av vilka några når 1,4 kg. Fruktfärgen är vit eller ljusgrön. Minus - de lagras inte färska länge.
 6. Nasse. Också en tidig mogen buske. Dess plus är att den klarar långvariga torka. Frukterna är små, det maximala växer upp till 300 g, men massan är saftig. Sorten passar både för färsk konsumtion och betning.
 7. Malakit. Beskrivningen av sorten motsvarar namnet. Frukterna är mörkgröna till en början, men lyser när de är mogna. Sorten är praktiskt taget inte mottaglig för sjukdomar och är torrbeständig.

Det finns också små sorter av squash. Mini squash är välsmakande, har universell applikation, är väl lagrade, enkla att bevara och förbereda. Dessa sorter inkluderar Sunny Delight squash, Chartreuse, Solar Blast, Mini Crumb och andra.

Squash odlas i en öppen trädgård, de är opretentiösa, behöver inte särskild vård. Alla sorter är lämpliga för odling i Ryssland.

De bästa föregångarna till squash är potatis, ärtor, lök, morötter, rädisor, tomater.

Hur man planterar och odlar squash korrekt?

Patissoner odlas från frön, du kan plantera dem direkt i marken eller efter att du planterar plantorna. Före sådd lindas frönna i gasväv och blötläggs under en dag i en lösning av borsyra. Efter den tilldelade tiden tvättas och torkas de.

squash ufo vit

För att öka groddningen härdas fröna. Efter att ha lindat dem i ostduken bör de hållas växelvis varma och kalla i tre dagar.

För sådd måste marken förberedas i förväg. Webbplatsen ska vara väl upplyst och värmas upp av solen. Det grävs upp på hösten och befruktas med humus, träaska, gödsel, torv. Grönsaken planteras i hål med en halv meter från varandra. Men om trädgårdsområdet tillåter det kan avståndet mellan hålen ökas till 70 cm. Detta hjälper till att skörda en stor gröda och förhindra att buskarna ruttnar.

Den bästa tiden för sådd av frön i öppen mark är de sista dagarna av maj eller början av juni. Om de planterats tidigare kan frön ruttna på grund av otillräcklig markvärme.

ufo orange

Med växande plantor kan du odla en stor skörd. Fröplantor hålls vid en temperatur som inte är lägre än 18 och inte högre än 25 grader. Annars kommer det att vara svagt och växterna kommer inte att slå rot. Fröplantor vattnas måttligt, vattning av marken bör inte tillåtas. Om det odlas under skyddsrum bör de öppnas och ventileras oftare.

Efter uppkomsten av flera starka blad transplanteras squashen i förberedda hål.Plantorna med squash behöver aktivt vattnas första gången efter plantering och under utseendet av äggstockarna. Vattna unga buskar med squash bör på kvällen med varmt vatten.

Ytterligare vård består i att lossa jorden, ogräs, applicera mineralgödsel. De nedre bladen och frukterna bör kontrolleras regelbundet för att ta bort ruttna.

Sjukdomar i squash

Patissoner är resistenta mot förekomsten av vissa sjukdomar. Men under vissa förhållanden kan de utsättas för dem. Oftast blir denna grönsak sjuk av sjukdomar som:

squash ufo

 • Vit rutt - ljusa fläckar förekommer på blad och stjälkar och förvandlas gradvis till sår.
 • Svart mögel - bruna fläckar visas på växten, de förvandlas till hål. Om du inte blir av med problemet i tid övergår svart mögel gradvis till frukten. De torkar upp.
 • Pulveraktig mögel - busken täcks gradvis med en vit blom, slutar att bära frukt och torkar upp.
 • Anthracnose - utvecklas vid hög luftfuktighet. I avsaknad av specialbehandlingar förstör den äntligen växten.

Skörd och lagring

Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att skörda squash även om de är mjuka och inte helt mogna. I det här fallet är de smakligare. Om frukten är övermogen och huden har blivit hård är det bättre att lämna den för frön. Skär frukten från busken tillsammans med stjälken.

Ung och färsk squash förvaras på en sval plats under högst 2 veckor. Mogna frukter lagras i källaren tillsammans med andra grönsaker.

Squash rekommenderas av läkare som en terapeutisk mat och en dietmat. Näringsläkare säger att denna produkt, beredd i någon form, absorberas helt av människokroppen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa