Beskrivning av zucchini-sorten Delikat marshmallow, funktioner för odling och skötsel

Alla vet om grönsakernas gynnsamma egenskaper, och bland dem kan man inte undvika att notera zucchini, som dessutom har lyxig smak, tack vare dem till och med de bästa kockarna i världen använder en så enkel grönsak när man skapar rätter, tillsammans med den berömda zucchinin.

Självväxta zucchini kan inte jämföras med köpta, de växer saftiga, mycket mer naturliga och lagras bättre. Den här artikeln beskriver hur man tar hand om Delicate Marshmallow för hälsosam och välsmakande frukt.

delikat marshmallow

Beskrivning av sorten

Zucchini delikat marshmallow producerades som en hybrid specifikt för att skapa delikatesser. Utåt skiljer det sig i en fantastisk tvåfärgad färg: gul med en skarp övergång till grönt.

Sorten är tidigt mognad och högavkastande. Lite mer än en månad efter plantering av frön är det redan möjligt att skörda. För närvarande kommer nya äggstockar att bildas så att det blir möjligt att skörda grödan 2 eller 3 gånger. Under säsongen samlas upp till 8 kg i snitt från busken.

zucchini variation

Växande

Innan plantering, måste trädgårdsbädden noggrant ogräs och befruktas med gödsel, kan du dessutom strö den med ask. Hålen är gjorda cirka 30 cm från varandra, flera frön planteras i vardera och bara den starkaste groddan är kvar. Vattna trädgården omedelbart efter plantering. För att skörda så tidigt som möjligt kan plantor planteras i jorden omedelbart.

Det är bättre att plantera zucchini i öppen mark, denna sort rekommenderas för odling i centrala Ryssland. Frön bör blötläggas i varmt vatten 1-2 dagar före plantering eller lindas in i en våt trasa, så groddarna kommer att spira förr.

producerad som en hybrid

Skötselfunktioner

Delikat marshmallow är opretentiös i vård, så det kräver inte mycket ansträngning. Det bör vattnas med några dagar, täckt med spunbond eller plast på natten och i kallt väder. Överskott av blad som täcker blommor och frukter från solen skärs av utan att misslyckas så att frukterna får tillräckligt med ljus och värme.

Om du avskärar fortfarande unga zucchini, kommer nya äggstockar att bildas, som har tid att mogna.

ogräs noggrant

Fördelar och nackdelar

Idag är sorten ganska utbredd, så det är inte alls sällsynt och omöjligt att få.

Gulgröna frukter ser eleganta ut i trädgården och fortsätter att glädja ögat efter skörd. De används ibland till och med, som pumpor, för att dekorera interiören. Eftersom, tack vare sin glada färg och intressanta form, kan de jubla upp och bara vara en original inredning.

Smakskvaliteten hos denna sort är verkligen hög, du slickar helt enkelt på fingrarna, men dess enda nackdel är att den inte är anpassad för lång lagring. Zucchini kan ätas rå.

sprida mycket

Skadedjur och sjukdomar

Zucchini är inte särskilt mottagliga för sjukdomar, men det finns fortfarande sannolikheten för skador på grund av mögel, vit råtta eller insekter. För att undvika detta bör du följa flera regler:

  • du behöver inte plantera zucchini i jorden där de redan har vuxit tidigare;
  • före plantering är det viktigt att djupt och effektivt lossa och ogräsa marken;
  • sjuka buskar avlägsnas omedelbart utan ånger.

lossa kvalitativt

För att bekämpa insekter, vattna jorden regelbundet med löklösning, karbofoslösning. Vissa skadedjur kan tvättas av med ett starkt vattentryck, och för att förhindra det kan du regelbundet vattna marken med en kaliumlösning.

Skörd och lagring

Milda marshmallows ska skördas när frukterna är 10-15 cm långa ("mjölkmognad") tills den har vuxit ut och massan, dess huvudsakliga kännetecken, inte har börjat härda lite. Dessutom har frukterna en mycket känslig struktur, inklusive huden, vilket gör dem lätta att förstöra. Det är bäst att klippa av dem så snart de börjar mogna så att vått väder inte förstör hela skörden.

mjölkmognad

Zucchini förvaras på en sval plats med medelhög fuktighet, helst låg. Med hög luftfuktighet börjar de ruttna, särskilt sådana känsliga sorter. Om du redan har använt hälften av zucchinin och beslutat att lägga till lite senare i en annan skål, är det bäst att förvara den bara i kylen.

Delikata marshmallows är inte avsedda för långvarig lagring, det används bäst för konservering. Om du vill laga andra rätter från den här sorten, är det bättre att göra det under de första månaderna.

stark luftfuktighet

Trädgårdsmästare recensioner

Zucchini har verkligen en magisk smak, de har en delikat massa och en behagligt söt eftersmak. De flesta trädgårdsmästare nöjer sig med växande milda marshmallows, främst på grund av kvantiteten och kvaliteten på den extraordinära smakskörden.

anbudsmassa

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa