Är det möjligt att klippa de nedre bladen av zucchini i det öppna fältet och bör det göras

Trädgårdsmästare beskär och knipar grönsaksgrödor som gurkor, tomater, pumpa, men inte alla vet om det är möjligt att beskära blad av zucchini för att förbättra deras frukt. Denna växts blad är stora. De skapar skugga medan de håller kycklingen sval och fuktig. Därför väcker frågan om det är nödvändigt att beskära löven tvivla.

Behöver jag beskära och varför?

Zucchini lämnar inte bara en viktig funktion - de skyddar frukterna från den brinnande solen. Ett stort antal blad kan få negativa konsekvenser. Om en squashbuske har för mycket blad, förhindrar det att marken värms upp och fukten förångas. Som ett resultat skapas gynnsamma förhållanden för livet för olika skadedjur (sniglar, sniglar).

nedre blad

Överdriven fukt, i kombination med en sänkning av temperaturen, bidrar till utvecklingen av svampsjukdomar. Under dessa förhållanden kan frukten börja ruttna. Därför plockar trädgårdsmästare några blad från zucchini i det öppna fältet. Detta minimerar risken för negativa faktorer.

Beskärning av överskottsvegetation är nödvändig under följande förhållanden:

  1. När en sjukdom finns på en växts blad. I detta fall avlägsnas de infekterade områdena noggrant för att undvika förorening av inte bara den friska delen av busken utan också andra grönsaker som finns i närheten.
  2. Om buskarna har vuxit och stör andra växter.
  3. Gulade och skadade blad kan tas bort.

zucchini i marken

Med korrekt skötsel kan du uppnå en god skörd.

Allt om zucchini, regler för beskärning av stjälkar och blad

Videon visar hur man trimmar. Detta är en viktig process, eftersom korrekt borttagning av överskott av vegetation bidrar till en sund utveckling av alla zucchini sorter.

Att ta bort bladen bidrar till bättre pollinering av växten. Om busken har vuxit mycket, blir det svårt för insekter att komma till blommorna och pollinera. Och genom att klippa av 2-3 blad kan du göra det lättare för bin att få tillgång till blommorna.

regler för beskärning

Vad lämnar och när kan du välja

Hur man avlägsnar överskott av vegetation på rätt sätt:

  1. Växtens gröna massa är inte avskuren utan avskurna.
  2. Proceduren måste utföras med en vass kniv.
  3. Skär skotten så nära stammen som möjligt, eftersom de ihåliga stjälkarna kan ruttna och infektera växten.

Förebyggande beskärning sker i tre steg:

ihåliga stjälkar

  1. Första gången proceduren utförs under blomningen för att få bättre insekter och solljus till blommorna. Lövverket skärs under dagen, i bra väder, så att skivorna har tid att torka på kvällen. De tar bort de delar av busken som döljer blommorna.
  2. Nästa trim är sanitär. Det hålls när som helst. Tidigare är det värt att inspektera alla buskar och bestämma närvaron av grön massa som måste skäras. Torra, skadade, sjuka och gula processer tas bort.
  3. Det tredje steget genomförs när frukt äggstockar börjar bildas. Det här steget är viktigt eftersom den defekta äggstocken tas bort tillsammans med de extra bladen. Det är nödvändigt att noggrant undersöka anläggningen för att identifiera de skadade och starkt skuggande delarna av zucchinibusken. Utbytet beror till stor del på denna procedur.

När man utför manipulation krävs en känsla av proportioner. Jordbrukare som beskärde stora mängder zucchini lämnade senare problem med odling av grönsaker.

procedur utförs

Hemligheter och rekommendationer för odling av zucchini

Rekommendationer för växande squash inte komplicerat. När de genomförs kommer processen att ta hand om en värmeförsörjande gröda glädje och en god skörd.

Många älskar zucchinirätter. Grönsaken konsumeras till och med rå, eftersom den är rik på fördelaktiga spårelement som är nödvändiga för människors hälsa. Agronomer har funnit att för bättre mogning och bildning av användbara ämnen måste frukter vara under solen så länge som möjligt. Därför är det så viktigt att avskära överskott av vegetation ovanför frukterna i tid.

hemligheter och rekommendationer

Vid överföring av plantor till öppen mark rekommenderas att ta hänsyn till möjligheten till grönsakstillväxt. I vissa fall kan buskarna ha en stor diameter - 1,5-2 m. Det rekommenderade avståndet mellan buskarna är minst 70 cm och mellan raderna - minst 80 cm. Det är nödvändigt att välja rätt plats för odling av grödor. Zucchini älskar varm jord, som ligger i ett soligt och vindskyddat område.

För att skydda grönsakssängar mot sjukdomar, rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att plantera lök och vitlök i grannskapet. Zucchini samexisterar perfekt med dem.

Att ändra den växande platsen hjälper till att undvika sjukdomar. Varje ny säsong rekommenderas zucchini att planteras i ett annat område.

 värmeälskande kultur

Vattning är viktigt för att ta hand om en grönsak. Kulturen älskar fukt, men det är bättre att inte väta bladen, annars kommer de att brännas i soligt och varmt väder. Vattnas underifrån och helst kallt vatten. Vattning kombineras med toppförband. Under bildandet av äggstockarna bör vattningen vara riklig.

I processen att ta hand om växten, rekommenderas att uppmärksamma att klippa de nedre bladen. De kan starkt bibehålla fukt, blockera solens strålar och därmed försämra avkastningen och fruktmognaden. Punktskattebehov för 2-3 ark på 2 veckor, men inte oftare och inte mer. Annars finns det risk för att förstöra busken.

Närvara

För att grönsaken ska bära frukt så länge som möjligt täcks bäddarna med folie. Detta är för att hålla varmen. Skyddet börjar under andra halvan av augusti, när nätterna blir svala.

grönsaken bar frukt

Skörden utförs med en kniv eller skarpa sekatörer. Frukten skärs ut med stjälken. Det rekommenderas inte att skörda från en buske mer än en gång i veckan. Prover utan råtta och andra uppenbara fel anses vara lämpliga för konsumtion. Deras storlek är 20-25 cm i längd och 10 cm i diameter.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa