Beskrivning av Kavili zucchini-sorten, odlingsegenskaper och avkastning

Cavili f1 squash uppföddes av holländska uppfödare. Det anses vara en av de bästa hybriderna på marknaden idag. Dess fördel, till skillnad från många sorter, består i tidig mognad, självbestövning och utbyte - på grund av dessa kvaliteter är denna busk squash mycket efterfrågad.

Beskrivning av sorten

Zucchini Cavili är en växt med mörkgröna bladblad med vita lappar. Denna grönsak är mycket kompakt i storlek, med små internoder - den växer i form av en buske. Till skillnad från andra sorter "kryper" den inte på sidorna.

Denna hybrid känns bra både i det öppna fältet och under filmomslag. Tillverkar blommor främst kvinnliga. Eftersom den är självpollinerad kommer frånvaron av bin inte att störa tillväxten av ett stort antal grönsaker på den.

Kulturen börjar bära frukt tidigt - redan 40 dagar efter utseendet på unga växter. Dess frukter är ljusgröna, jämna, cylinderformade. Huden på unga zucchini är tunn och köttet är mycket saftigt och mjukt.

Frukt växer tillsammans och under lång tid - mer än 60 dagar från början av frukt. Växtutbyte från 1 m2 når upp till 9 kg. Varje enskild grönsak växer upp till 22 cm, och de väger i genomsnitt 300 g vardera. Denna hybrid har en ökad motståndskraft mot överrypning. Även de grönsaker som inte har plockats på flera dagar kommer att smaka lika bra som bara de som har nått medelstor storlek.

Kavili zucchini utseende

Växande

Kavili zucchini-hybrid kännetecknas av sin opretentiöshet och lättskötsel.

Så denna grönsakskörd i lätt, näringsrik jord med neutral surhet. Det är önskvärt att föregångarna till denna representant för pumpan var:

 • potatisar;
 • lök;
 • ärtor, bönor eller bönor;
 • kål.

Innan du sådd en gröda måste du berika marken med kompost eller humus. Gröngödsel, en blandning av ask och superfosfatgödsel, ger också goda resultat.

Odla squashväxter två metoder. En av dem med hjälp av plantor, och den andra - genom direkt sådd i marken.

I det första fallet sås plantor i mitten av våren. För att göra detta, lägg ett frö i hålet i varje kruka, och helst 2-3. Efter utseendet på unga växter dras svaga prover ut och fullfjädrade kvar. Efter 30 dagar överförs plantorna till hålen till en permanent utvecklingsplats.

Var och en av alternativen innebär att en grupp växter på trädgårdsbädden kommer att ligga på ett avstånd av 70x140 cm. Ett sådant avstånd mellan zucchini gör det möjligt att ha full utveckling.

Du måste veta att köpta frön behandlas med tyramin (ett näringsämne), därför bör sådant frö inte blötläggas.

kavili zucchini buskar

Unga växter kräver mycket ljus, värme och fukt. Underlåtenhet att uppfylla dessa villkor minskar kraftigt utbytet av Kavili zucchini, och även smaken går förlorad i de frukt som har vuxit. Temperaturen för aktiv utveckling av kulturen bör vara från 20 ° C och högre. Om mängden värme är otillräcklig, är en tillväxtstopp möjlig.

Vattenvolymen bör vara upp till 10 liter per m32... För att växten ska utvecklas säkert och få tillräckligt med ljus är det nödvändigt att utföra periodisk ogräs, lossa jordens översta skikt och vid behov göra ytterligare gödsling.

Skötselfunktioner

Zucchini Kavili f1 gillar att växa i lätta jordar, men om du planterar växten i tung, lerjord kommer den att utvecklas, kommer bara dess utbyte att minska. För att förbättra parametrarna för jordens vatten- och luftpermeabilitet måste du därför lägga till flodsand och torv.

Aciditet för växten spelar också en viktig roll. Helst är det neutralt. För att minska jordens surhet läggs dolomitmjöl eller kalk till.

Experter rekommenderar att om kulturen planteras i ett skuggat område är det nödvändigt att tunna ut växterna under blomningen och bildandet av äggstockarna.

Om du tar bort ett par blad kommer du att få mer ljus.

Du bör också försöka skörda i tid. Även om fruktens höga kvalitet bevaras när deras samling försenas, bromsar bildningen av ny zucchini. Detta påverkar avkastningen negativt.

öppet fält Cavili zucchini

Fördelar och nackdelar

I zucchini av denna sort uppskattar trädgårdsmästare följande egenskaper:

 • tidigt utseende av frukter;
 • utmärkt produktivitet;
 • självbestörande av hybrid;
 • lång fruktperiod;
 • god resistens mot sjukdom;
 • frukt av hög kvalitet.

Om vården för dem är otillräcklig, och i synnerhet det inte finns tillräckligt med fukt i området där de växer, kommer avkastningen att vara låg. Växter lider också av frost både på våren och hösten.

kavili zucchini frön

Skadedjur och sjukdomar

I allmänhet är Cavili resistent mot sjukdom, men förebyggande åtgärder ökar bara trädgårdsmästarnas chanser att njuta av sina underbara frukter:

 1. Med en bladlössinvasion sprayas kulturen med ett av följande läkemedel: Confidor, Iskra eller Phosbecid.
 2. Spindelmåter kämpas med infusion av lök. Det är tillverkat av skal, tvätt tvål och röd paprika pulver. Ta en hink med vatten och insistera i det lökens övre skal. I slutet ges riven tvål och ett varmt krydda.
 3. Puddermjölk hjälps av bearbetning av zucchini med malt svavel.
 4. Med antraknos är en Bordeaux-blandning effektiv.

Omväxlande växter i trädgården kommer bara att öka chansen att få friska växter.

Skörd och lagring

Mognadstiden för början av skörden är 45 dagar efter uppkomsten av unga växter. Väntar på de första frukterna - juli-början av augusti. Det beror på klimatzonen. Kulturen bär frukt under en lång tid fram till frosten.

Du måste ta bort frukterna i tid, eftersom de hindrar buskarna från att växa och utvecklas. Om deras långsiktiga lagring är planerad, är det nödvändigt att klippa zucchini tillsammans med "svansen", och vid snabb användning av frukten - utan den.

Mjölkgrönsaker lagras i högst två veckor vid 2 ° C. I slutet av denna tid får de grovhet, rynkor och börjar försämras. För att zucchini ska förvaras längre ska mogen frukt skäras av, där huden blir tjockare.

kavili zucchini i trädgården

Frukterna läggs i kassar, täckta med sugrör på botten. Courgetterna bör inte röra varandra. Platsen måste vara torr och mörk. För långvarig lagring kan du frysa zucchini. För att göra detta tvättas, skärs, packas de och placeras i en kammare.

Egenskaperna hos dessa frukter är att de är idealiska för konservering. De betas, varefter de, när de används, får en aptitretande knas och förlorar inte smaken. De är också stekt, stuvad och kaviar.

Våra trädgårdsmästare är så förtjust i Cavili hybrid zucchini att de inte längre representerar sin frånvaro. När allt kommer omkring är denna grönsak känd för sin tidiga mognad, den är lätt att ta hand om och ger en mängd delikata ljusgröna frukter som är mycket populära bland alla familjemedlemmar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa