Hur ofta och korrekt att vattna zucchini i det öppna fältet

Vid odling av zucchini är det nödvändigt att tillhandahålla full plantering. En av de viktigaste faktorerna som påverkar en växts tillväxt är att vattna squashen. Detta problem är särskilt akut i de regioner där det finns ett torrt eller varmt klimat. Det finns flera typer av grödningsbevattning, var och en har sina egna särdrag.

Krav på markfuktighet vid zucchini

Vatten är en viktig del av en sund växteutveckling och utveckling. Detta beror på det faktum att det är en beståndsdel i cellens sap, plasma. Vatten ansvarar också för distributionen av näringsämnen och reglerar anläggningens temperatur. För att vatten ska kunna utföra dessa funktioner i sin helhet måste du veta hur ofta att vattna zucchini planterade i öppen mark.

vattna squashen

Det är värt att tänka på att zucchini reagerar negativt inte bara på torka, utan också på ett överskott av fukt i jorden, eftersom detta orsakar skada på rotsystemet på grund av brist på syre. Du måste också vara medveten om att zucchini också reagerar negativt på torr luft. Lövningen börjar vissna på grund av den aktiva avdunstningen av fukt. Därför bör metoden för vattning av squashbädden väljas utifrån de omgivande klimatförhållandena.

Påverkan av överdriven och otillräcklig fukt

Zucchini är mycket känsliga för brist på fukt under första hälften av växtsäsongen. Det var vid denna tidpunkt att den aktiva utvecklingen av rotsystemet, tillväxten av fruktmassan observeras. För närvarande kan till och med en kortsiktig torka störa tillväxt- och utvecklingsprocessen.

fuktighetsnivå

Den maximala mängden fukt är nödvändig för full utveckling av frukt i juli och augusti. Genom att regelbundet bevattna under denna period och innan temperatursänkningen börjar öka sannolikheten för en stor skörd av hög kvalitet. Bevattning bör vara måttlig, eftersom inte bara ett underskott, utan också ett överskott av fukt påverkar olika växtsystem negativt:

 1. Med en brist på fuktighet bidrar reproduktionssystemet till bildandet av ett stort antal manliga blommor, där frukter inte kan utvecklas i framtiden. Ett överskott av vatten på detta system har inte mycket effekt.
 2. Med ett fuktunderskott växer rötterna djupt in i jorden.Och med ett överskott av vatten ligger rotsystemet nära jordytans ytskikt. På grund av den otillräckliga mängden syre i marken dör rothår gradvis av.
 3. Ett överskott av fukt försvagar växtens immunitet kraftigt, det börjar påverkas av sjukdomar orsakade av svampar.
 4. Med otillräcklig vattning av marken i värmen, bildar zucchini små frukter. Om du tillhandahåller överdrivet vattning kommer nivån av socker i zucchinin att minska.
 5. Om grödan inte vattnas ordentligt kommer tillväxten att bli långsam. Om du tillhandahåller överdrivet vattning tills rötterna dör av börjar växten att växa aktivt och sedan hämmas den.

önskad volym

Det är därför som det krävs att man optimerar vattningsregimen när man odlar zucchini.

Hur man vattnar zucchini utomhus i landet: 4 metoder

Alla metoder för vattning av zucchini baseras på tre villkor:

 • det måste vara i tid;
 • du måste vattna växten regelbundet;
 • vattning bör väljas utifrån sortens egenskaper.

Innan du förstår hur du vattnar zucchini i det öppna fältet måste du beräkna tomtens storlek.

behöver regelbundet

Metod 1: flaskebaserat doseringsbevattningssystem

Ett av de bästa alternativen för vattning av zucchini utomhus är användningen av uppmätta vattentekniker. Den är försedd med plastflaskor. I den uppsamlade behållaren med stor volym ska botten tas bort och 4–6 hål ska göras i korkarna för att säkerställa att vätskan rinner ut dropp för droppe. Det bästa alternativet är att punktera stickpropparna med en stång.

När flaskorna är helt förberedda är det nödvändigt att bilda ett hål med ett djup på 10-15 centimeter. Du måste göra det efter 15–20 centimeter från plantering. Därefter måste flaskan begravas upp och ner, lutas i en vinkel på 45 grader. Sedan fylls flaskorna med vatten.

Det är värt att tänka på att denna metod för vattning under fruktbildningsperioden inte kommer att fungera, eftersom växten inte har tillräckligt med fukt. För närvarande måste ytterligare vattning tillhandahållas.

flaskbaserad

Metod 2: användning av plastbehållare

Denna metod för vattning av zucchini innefattar också användning av plastbehållare med en skuren botten. Skillnaden är att behållarna inte är begravda utan hänger nära växtkulturen. Samtidigt behöver du inte göra hål i korken, du behöver bara skruva loss den lite.

För att förhindra att jorden eroderar marken efter att vattnet har vattnat på platsen måste detta område täckas med mulch eller film. Under bildandet av frukt, blommande, fruktande är det nödvändigt att se till att vatten droppar under växten och inte på den gröna massan.

plastlådor

Metod 3: flera hål i slangen (spraybevattning)

Det är trendigt att organisera vattning av zucchini med hjälp av en slang, där hål görs längs hela längden. I detta fall bör hålen placeras mittemot den planterade zucchinin. Den tillverkade slangen grävs in och ansluts till vattenförsörjningssystemet. Med hjälp av denna teknik tränger vatten in i plantans rot, avdunstar inte från jorden. Vid korrekt vattning eroderar jorden på ytan inte utan förblir torr.

hål i slangen

Metod 4: vattna med en "veke"

En av de mest ekonomiska vattenteknikerna i zucchini är att använda "viken". Som med växande zucchini i det öppna fältet fukta jorden:

 • behållare fyllda med vatten placeras varannan meter av åsen;
 • en lång turnett är tillverkad av tyg;
 • Turneringen grävs i bredvid kammen till ett djup av 10–15 centimeter, medan dess ändar sjunker till botten av containrarna.

Trädgårdsmästare rekommenderar att använda denna bevattningsmetod på grund av dess ytspänningseffekt: vävnaden är mättad med vatten och rör sig till jorden, vilket ger fukt till rotsystemet.

ekonomiska tekniker

Bevattningsmetoder för industriella planteringar av märg

Andra metoder används för att säkerställa vattning av den kommersiellt odlade squashen. Deras val baseras på följande faktorer:

 • på en överkomlig budget;
 • på befrielse från tomten;
 • om bevattningens mål och mål;
 • om tillgången på vatten.

Det finns fyra sätt att vattna industriella planteringar av zucchini:

 • dropp;
 • regn;
 • allvar;
 • alv.

Var och en av dem har sina egna skillnader och funktioner.

industriella planteringar

Tyngdkraftsmetod

Denna teknik är indelad i två typer: furu, mynning. Den första är att tillföra vätska till grödan mellan raderna. Och den andra - i den fullständiga översvämningen av webbplatsen. Denna metod för bevattning används för full utveckling av zucchini, inte bara för industriella jordbruksmarker, utan också för sommarstugor.

självkörningsmetod

Stänk

Denna bevattningsteknik används främst av stora företag som är involverade i odlingen av squash. Den består av följande: vätskan under påverkan av pumpen skickas genom rören till sprutorna. Vidare bildas stora droppar.

En av typen av sprinkling är aerosol, finfördelad metod. Specialiserade munstycken sprayar vatten för att bilda en dimma. Denna metod är optimal i varmt, varmt väder.

växande zucchini

Alv

Det finns en annan metod för industriell bevattning på webbplatsen: undergrund. Den består av följande: metall- eller polymerrör placeras i gångarna på ett djup av 25 till 40 centimeter. Hål tillverkas i dem under grödan. Sedan startas vatten upp genom rören, vilket tillför fukt till varje anläggning. Denna metod för att vattna är bra eftersom bladen på zucchini förblir torra.

växtkultur

Droppvattna zucchini

Användningen av ett droppbevattningssystem är en högteknologisk och modern metod för att plantera bevattning. För att tillhandahålla det placeras ett polymert dropptejp i gångarna. Därefter programmeras hastigheten för fuktintag och riktas direkt till zucchinin.

droppbevattning

Hur mycket zucchini bör vattnas: vattningshastigheter

Det är värt att tänka på att normerna för vattning av zucchini i olika regioner i landet skiljer sig beroende på klimatförhållanden. Bevattning bör utföras i volymer av 1500-7000 kubikmeter vatten per 1 hektar planteringar. I detta fall divideras vattenvolymen med 11 eller fler bevattningar. Vattenvolymen bör beräknas med hänsyn till följande faktorer:

 • nivån på markfuktighet före införandet av fukt;
 • vattningsmetod;
 • granulometrisk sammansättning av jordunderlaget;
 • djupet på det bevattnade lagret.

vattningshastigheter

Om det finns en låg nederbörd i området är det nödvändigt att lägga till den maximala mängden fukt. I det här fallet är det viktigt att utvärdera naturzonens egenskaper. Den största volymen vatten krävs under blomning och fruktbildning. Det är nödvändigt att bevattna marken så att fukten flyter 15–20 centimeter djup. Vattning av planteringar krävs på eftermiddagen.

Från det ögonblick som äggstockarna bildas på växtkulturen och fram till slutet av skörden måste vattning på platsen göras varje vecka. Minsta: en gång var tionde dag, medan HB-nivån inte bör tillåtas sjunka under 80%, liksom dess ökning över 90%.

I avsaknad av att bibehålla dessa indikatorer finns det en försämring av tillgången på det övre jordlagret med syre, en ökning av risken för grödssjukdom. Vattning bör därför utföras med en medeltemperatur på 15 grader över noll. Växter bör vattnas med sedimenterat vatten på morgonen eller kvällen.

markunderlag

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa