Beskrivning av zucchini-sorten Iskander f1, odlingsegenskaper och avkastning

Populariteten hos en högavkastande grönsak som kallas Iskander f1 squash beror på dess förmåga att sätta frukt i låga temperaturer. F1-hybridformen skapades av holländska uppfödare. Frukten mognar tidigt, så att de kan skördas efter 45-50 dagar. Om du planterar zucchini i växthus kan du få en mycket tidig skörd.

Beskrivning av sorten

Iskander F1-sortens tidiga mognade buske squash mognar inom 40 dagar. Kulturen kan bära frukt under mycket lång tid - innan den första frosten visas.

Detaljerad beskrivning av hybridsorten:

 • cylindrisk form av kompakta kulturfrukter cirka 15–20 cm långa;
 • huden är enhetlig, blekgrön med subtila fläckar;
 • vikten av varje frukt med en vaxbeläggning kan nå 0,5 kg;
 • fruktens massa är tät, har en krämig vit färg;
 • zucchini kan stekas, stuvas, konserveras.

Avkastningsnivån för squash är ganska hög - 17 kg / buske. Iskander hybrid zucchini kan odlas under plast, i växthus, tunnlar och under öppna fält. Frukter med en slät yta och underutvecklad ribb har smalna stjälkar.

Växande

Innan du köper frön av en hybrid Iskander-sort, är det viktigt att känna till tekniken för att odla en squashgröda, vilket har många fördelar. De kan väcka intresse bland erfarna trädgårdsmästare, liksom bland de som har börjat bemästra odlingen av grönsaksgrödor.

växande squash

Det finns ingen fröberedning innan sådd. Den första metoden involverar odling av plantor, följt av plantering i öppen mark i april.

För att få en rik skörd kan du följa följande rekommendationer:

 1. Förbered jorden i förväg, tillsätt organiska och mineraliska ämnen, aska.
 2. Så frön av Iskander F1 zucchini i början av juni eller i slutet av maj till ett djup av 5 cm.
 3. Lägg 2-3 frön i vart och ett av de förberedda hålen.
 4. Ta bort svaga groddar efter att de dyker upp.

Plantering av en kultur i form av frön eller plantor genomförs på ett avstånd av 60 cm från varandra.

Zucchini-hybridkulturen lossnar inte mer än två gånger i veckan, spudas och bevattnas, vattnar växterna en gång var tio dag. Ett område med groddar på 1 kvadratmeter bör ta 10 liter vatten.

zucchini äggstock

För att öka grödans volym kan speciella gödningsmedel appliceras under fruktens mognadstid. Skörden bör göras med 3 dagar. En liten fördröjning av att skörda frukter kommer inte att påverka fruktens tillstånd negativt, vilket bibehåller sina fördelaktiga egenskaper.

Skötselfunktioner

En gröda som inte kräver noggrant underhåll innan frönen kommer ut kan vattnas lite när jorden är mycket torr. Ogräs bör avlägsnas regelbundet så att jorden inte lämnas utan näringsämnen. Du kan observera de växande plantorna omedelbart efter utseendet. Det är bättre att ta bort svaga växter, eftersom du inte behöver förvänta dig hög avkastning från dem.

Sorten Iskander F1 bör väljas beroende på jordkompositionen. Jordtypen ska vara lätt med neutral surhet.

Det är bättre att plantera frön eller plantor av hybrid zucchini efter lök, rädisor eller andra sorter av zucchini-kultur.

Det är bättre att inte landa på samma plats under flera år i rad. Detta kan göras om du inte planerar att gödsla marken innan du planterar frön eller plantor av en hybrid Iskander F1-märg, annars kommer alla användbara element att sträckas ut och jorden blir dålig nästa år. Med den årliga befruktningen av marken bör det inte finnas några problem med odlingen av Iskander hybrid-sorten.

Rengöring av dåliga groddar bör göras försiktigt och noggrant, annars kan rötterna på intilliggande groddar avlägsnas. Efter den första vattningen kan du lossa jorden, lägga till gödsling i den, ta bort ogräs. Växter behöver riklig vattning bara för att äggstockarna ska dyka upp. I andra fall är det nödvändigt att fukta jorden efter periodisk torkning av jorden.

Fördelar och nackdelar

Iskander-sorten har sina egna fördelar och nackdelar som ingår i någon annan hybrid. Fördelarna med sorten inkluderar följande egenskaper:

zucchini iskander

 • fruktningsperiodens varaktighet;
 • hög produktivitetsnivå;
 • resistens mot vissa typer av sjukdomar;
 • fruktningsperiodens varaktighet;
 • långvarig lagring av skörden av Iskander F1 zucchini;
 • motstånd mot låga temperaturer.

Frukterna kan inte växa ut, du kan äta zucchini som är övermogna eller inte mogna, eftersom de inte tappar smaken. Du kan laga barnmat från dem. Frukten fortsätter även i kallt väder.

Den opretentiösa kännetecknen av Iskander-hybridsorten är viktig för stora grönsaksodlingar. Det överträffar alla typer av zucchini av den tjockhåriga sorten i sin smak.

Skadedjur och sjukdomar

Periodisk sprutning av hybrid squashskörden hjälper mot insekter, sjukdomar och skadedjur. För det första stadiet i utvecklingen av sjukdomen är folkläkemedel bäst lämpade. I svåra situationer med ett försummat kulturtillstånd kommer föreningar av kemiskt eller biologiskt ursprung att hjälpa.

zucchini på golvet

Huvudkaraktäristiken för hybrid Iskander-sorten är resistens mot många typer av sjukdomar och skadedjur av grönsaksgrödor. Myrkross och pulveraktig mögel är de vanligaste squashsjukdomarna.

Skörd och lagring

Skörden bör göras en gång varannan vecka eller oftare tills frukterna når mogenhet. Att skörda zucchini oftare gör att nya äggstockar kan dyka upp. Dessutom måste vädret vara torrt just nu. Det är viktigt att inte överexponera frukterna på buskarna, de bör inte vara våta efter regn eller dagg.

Den skördade frukten ska förvaras i kylen så att olika rätter kan förberedas. Hybriden Iskander är också avsedd för vidare bearbetning, konservering, torkning eller frysning.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa