Hur man matar och gödslar zucchini under blommande och fruktande för att påskynda mogningen

Alla vet om fördelarna med zucchini för människokroppen. För att odla en grönsak i trädgården och få en rik skörd måste du följa reglerna för jordbruksteknik. De anger hur man matar zucchinin under blomning och frukt, så att frukterna får en god smak.

Grönsakskultur behöver näring organiska och mineraliska gödselmedel.

gödslar zucchini

Grundläggande förband för grönsaksmärg

Zucchini anses anspråkslös att ta hand om, men ganska krävande för jordens kvalitet. Du måste plantera växter i förbefruktad jord. För detta är det bäst att använda ekologiska produkter - gödsel eller humus.

Gödningstypen beror på jordens tillstånd. Om jorden är tillräckligt lös och lätt, införs gödsel i den, och den täta och tunga jorden späds ut med humus och sand. När unga växter redan finns i sängarna, och inte i lådor i form av plantor, måste du mata dem korrekt och i rätt tid.

Matning av zucchini äger rum i flera steg. Den första gödningsmedlet appliceras på plantan. För dessa ändamål används en vattenlöslig komplex mineralberedning. Verktyget förbereds i förväg och unga plantor vattnas med det en gång i veckan. Detta kommer att stimulera tillväxten av skott och bilda rotsystemet ordentligt.

grönsakskörd

Beredningen innehåller sådana spårämnen som kväve, kalium, fosfor, järn, koppar, arginin, tryptofan och fytohormoner. Du kan gödsla plantorna med en lösning tills de planteras på öppna bäddar.

Den andra gången matas kulturen vid stadiet för blomstrande bildning. Ofta i detta skede använder trädgårdsmästare en jästblandning. Det berikar jorden med näringsämnen och vitaminer.

Jäst innehåller vitaminer i grupp B, E och H. De innehåller också föreningar av koppar, järn, kalcium och fosfor. Jästtoppförberedning framställs på följande sätt: 200 g färsk jäst löses i 1 liter vatten och ytterligare 10 liter varmt vatten tillsättes. Alla grönsaksgrödor kan vattnas med denna lösning. Vissa trädgårdsmästare lägger också träaska till blandningen. För 10 liter vatten räcker det med 0,5 kg torrmaterial.

läkemedlets sammansättning

Jästbaserad toppförband ska appliceras försiktigt och försök att inte komma på blad och blommor. Grönsaker växer efter sådan befruktning ganska aktivt. Men denna metod har också sina nackdelar - bevarande av zucchini som matas med jäst kommer inte alltid av hög kvalitet. Att överdriva det med denna typ av utfodring är definitivt inte värt det. Det räcker med att lägga till det en gång under blomsterbildningsperioden.

Tredje gången utfodring utförs under huvudblomstringsperioden.Du kan använda organiska gödningsmedel eller komplexa mineralprodukter designade för squash, melon och vattenmelon.

Ibland används mediciner för dessa ändamål. I synnerhet befruktas den med hjälp av ammoniak och ammoniak; ammoniak kan användas för att befrukta inte bara grönsaker, utan också blommor. Lax späds ut i vatten i följande proportion: 50 ml alkohol per 5 liter vatten.

gör snyggt

Vissa odlare föredrar att använda en svagare ammoniaklösning. Det bereds av 10 liter vatten och 1 msk. l. ammoniak. Principen för att använda produkten är att detta läkemedel är en kväveförening, det behandlas lätt av växter utan att locka till sig bakterier. Typiska tecken på att zucchini saknar kväve är följande indikatorer:

  1. De gulnade bladen på den nedre raden.
  2. Gröna är små och deformerade.
  3. Stammar och blad blir spröda och spröda.
  4. En stor mängd grönska i frånvaro av blommor.
  5. Buskens nederlag av svampar.
  6. Få frukter. Visning av zucchini och utseendet på gula fläckar på dem.
  7. Lövverket blir gult och lockar runt kanterna.

gulnade blad

Ammoniaklösning främjar aktiv tillväxt av plantmaterial. Vid användning ökar och accelererar fröutspirningen och bildandet av rotsystemet sker utan störningar.

Borsyrabehandling utförs redan på odlade plantor. Läkemedlet påskyndar produktion och bearbetning av kvävehaltiga ämnen av växter, ökar syntesen av klorofyll i grönska. Borsyra förbättrar fruktens smak. Mängden socker i dem ökar, nivån av aminosyror och vitaminer stiger.

planteringsmaterial

Tack vare utfodring med boralkohol växer buskarna bra. De bildar ett stort antal äggstockar och stärker rotsystemet. Växten har ökat immuniteten mot olika svampar och skadedjur.

Det finns ett brett utbud av gödselmedel som kan och bör användas i grönsaksmarmodling. Kulturen reagerar bra på kvävehaltiga och kaliumämnen. De växter som befruktas av dem ger en rik och högkvalitativ skörd. Det viktigaste är att göra rätt och snabb introduktion av läkemedlen. Ett överutbud av gödningsmedel kan leda till motsatt effekt. En ökning av toppdressing provoserar aktiv lövtillväxt och en fullständig brist på frukt.

kvalitetsskörd

Hur man matar zucchini efter plantering i marken?

Efter plantering av plantor i sängarna måste du ordna ordentlig vård för det. Först och främst är det kompetent vattning, som har sina egna detaljer. Och inte mindre viktigt är utfodring av zucchini i det öppna fältet. Det har också flera steg.

Den första appliceringen av gödselmedel sker 7-10 dagar efter plantering av plantor. Vid denna tid kommer plantornas rötter att anpassa sig till jorden och börjar aktivt absorbera näringsämnen från jorden.

Det är bättre att använda komplexa gödselmedel. Under denna period behöver en ung växt ytterligare näring och en uppsättning näringsämnen. I detta skede är det säkraste att använda oorganiska matningar.

efter landstigning

När du ser blommor på buskarna kan du utföra en andra utfodring. Oftast används organiska ämnen eller folkmetoder här. Naturliga, organiska preparat är mest effektiva i komplementär växtnäring. Dessa inkluderar: humus eller kompost, gödsel, kycklinggropar, träaska, torv, slam, sågspån och bark, grön gödsel.

Beroende på terräng och markförhållanden väljer trädgårdsmästare typen av organiska gödningsmedel. Oftast används träaska för squash. Det berikar jorden med näringsämnen som kalium, bor, magnesium, järn, kisel, svavel, mangan och kalcium. Ask kan erhållas i processen att bränna olika trä, men även här måste du tillämpa grundläggande färdigheter och kunskap.

Så den ask som finns kvar från förbränningen av unga grenar innehåller en stor mängd kalium. Främst kvarstår kalcium från gamla grenar. Ask som finns kvar från olika gräs, bladverk och växterötter är rik på kalium och järn.

berikar jorden

Trädgårdsmästaren bör veta att det är strängt förbjudet att använda aska från att bränna hushållsavfall.

Ask förs in i marken med en hastighet av 4-5 kg ​​per 10 m². Du kan förbereda en lösning av träaska, som vattnas eller sprayas med zucchini-buskar. För detta, 2 msk. l. asken upplöses i 1 liter varmt vatten, blandas väl och får svalna till rumstemperatur.

Efter plantering behöver unga plantor alltid mineralberikning och ytterligare näring, eftersom de genomgår en period av anpassning till en ny plats.

trädgårdsmästaren måste

Hur man matar zucchini under blomningen?

Under blomningen är det viktigt att välja rätt gödningsmedel för squashen. Erfaren grönsaksodlare rekommenderar att man endast använder organiska tillsatser, men ofta är kombinerad befruktning mer effektiv.

Till exempel kan en lösning av träaska användas tillsammans med superfosfat. Asklösningen framställs från 2 msk. l. aska och 5 liter varmt vatten. Tillsätt 1-2 msk. l. fosfat och blanda väl.

Bladmatning av zucchini är populär bland trädgårdsmästare. Det består i att vattna med en näringslösning runt bäddarna och spruta växterna själva. Lösningen framställs från 0,5 1 mullein och 1 1 Nitroammofoska.

behöver alltid

Den mest populära toppdressingen bland trädgårdsmästare är Nitroammofoska. Den innehåller tre huvudkomponenter: kväve, kalium och fosfor. För bevattning runt sängarna kan du också använda borsyra med tillägg av fågeluttag.

Användningen av gödsel under växter av blomster är ganska effektiv, men här är det viktigt att följa säkerhetsreglerna. Faktum är att gödsel, som faller på blad eller blommor, kan leda till brännskador på växten. Det rekommenderas att späda det med vatten och applicera försiktigt under roten och försök att inte skada buskens stjälkar och gröna.

populär toppdressing

Hur man matar zucchini under fruktan?

Befruktning av zucchini under mognadstiden bör endast utföras med säkra eller organiska ämnen. Grönsaker i detta skede absorberar aktivt alla spårämnen och mineraler som har en direkt inverkan på deras smak och kvalitet.

Under fruktperioden är det bäst att använda ämnen som:

fruktningstid

  • superfosfat;
  • potashberedningar;
  • urea.

Från organiska ämnen, träaska, fågeluttap och kompost är väl lämpade för matning av zucchini.

Det är viktigt att berika marken, eftersom växten spenderar mycket energi under denna period. Så att busken inte visnar utan ger en rik skörd är det nödvändigt att ge zucchinin införandet av nödvändiga mineraler.

potashberedningar

Hur man matar zucchini för tillväxt också?

För att öka tillväxten av en grönsakskörd används färdiga lösningar oftast, som fungerar som växtstimulatorer. Dessa läkemedel kan köpas i specialbutiker.

Borsyra eller urea är populärt för tillväxt av zucchini, användningen av borsyra i samband med jod ger också utmärkta resultat. Växter svarar bra på denna typ av näring och ökar deras tillväxt.

öka tillväxten

Du kan förbereda en lösning i följande proportioner: ta 0,5 tsk i 10 liter varmt vatten. borsyra och tillsätt 10 droppar jod. Alla är blandade. Låt vätskan svalna till rumstemperatur.

Jod fungerar som ett slags antiseptiskt medel. För förebyggande utförs jodsprutning flera gånger under växtsäsongen. Detta undviker uppkomsten av svampar och skadliga insekter.

förbereda lösningen

Jod blandas med mjölk. Effekten av denna lösning varar länge. Växter får immunitet mot infektioner och skadedjur.

När zucchini matas, hjälper de växten att utvecklas från ett litet frö till en stor och bördig buske, vars grönsaker innehåller näringsämnen och vitaminer.

blandad med mjölk

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa