Instruktioner för användning och sammansättning av Zemlin, lagringsförhållanden och analoger

"Zemlin" är en insektsmedel, som enligt bruksanvisningen förstör jordbostadskryp. Läkemedlet har en tarm- och kontakteffekt, det vill säga att det kommer till skadedjur genom mat och genom direktkontakt. I växter eller mark kvarstår det i 20 dagar. Den här tiden räcker för att förstöra insekter som kan förstöra unga plantor. Det appliceras en gång, på våren, vid plantering av grödor.

Sammansättning och handlingsprincip

"Zemlin" är en organofosfatinsekticid som är bekant för många sommarinvånare. Det är ett nervgift som används för att kontrollera markburna skadedjur. Läkemedlet finns i form av granuler. "Zemlin" förpackas i plastpåsar som väger 30 gram. Granulaten appliceras på jorden i torr form, blandad med sand, sågspån eller löst i vatten.

Läkemedlets aktiva substans är diazinon (50 gram per 1 kg). Det verkar på insekter genom att komma in i kroppen med mat och genom huden. Det är en kemikalie som har insekticidala egenskaper. Diazinon verkar på kolinesteras, det vill säga ett enzym som överför nervimpulser. Det giftiga ämnet har en neuroparalytisk effekt och leder till att skadedjur dör. Varaktigheten av dess aktivitet är 2-3 veckor. Diazinon är helt avgiftat efter 20 dagar. Dess giftiga rester ackumuleras inte i växter.

"Zemlin" införs i jorden eller sprids på jordytan. Läkemedlet förstör markskador. Den aktiva substansen "Zemlin", som kommer in i jorden, absorberas av rotsystemet och kommer in i plantorna från växter. I kulturer varar det inte mer än 20 dagar. Den här tiden räcker för att skydda växterna, för att ge dem möjlighet att växa, samtidigt som de befintliga skadegörandegifterna förstörs.

Utnämning

Zemlin används mot att gnaga och suga skadedjur. Läkemedlet förstör insekter som trådmaskar, vivlar, loppor. Med sin hjälp kan du bli av med bladlöss, skopor, slipade skalbaggar, kål- och lökflugor, björnflugor, myror. Läkemedlet skyddar även inomhusväxter från jordflugor och myggor.

Instruktioner för användning och sammansättning av Zemlin, lagringsförhållanden och analoger

Fördelar och nackdelar

Fördelar med läkemedlet "Zemlin":

  • lätt att använda;
  • ansamlas inte i växter;
  • sönderfaller i jorden efter 2-3 veckor;
  • förstör samtidigt sugande och gnagande skadedjur;
  • verkar genom direktkontakt med insekter och genom växter.

Nackdelar med att använda:

  • frö- och rotbehandling kan leda till avskräckt växttillväxt;
  • farligt för bin (vid sprutning);
  • granulerna eller lösningen orsakar förgiftning hos människor om de förtärs.

Kompatibilitet med andra produkter

Insekticiden "Zemlin" får användas tillsammans med herbicider och fungicider. Alla läkemedel för skadedjursbekämpning bör inte användas mer än den rekommenderade dosen i instruktionerna.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
Det är förbjudet att använda andra insektsmedel under markodling med Zemlyan.

Användningsinstruktioner

Zemlin konsumtabell för olika grödor:

FörbrukningsgradVäxtens namnSkadedjur

 

AnvändningslägeAntal behandlingar (intervall)
30 g för 10-20 kvm mlöklökflugajordbearbetning samtidigt som lökar planteras1 gång, men

med ett stort antal insekter 2 gånger med ett intervall på 60 dagar

30 g för 10-30 kvm. mkålkålflugaintroduktion i marken samtidigt som man planterar plantor1-2 gånger

(intervall 60 dagar)

30 g för 10-20 kvm mpotatisarknäpparlarvapplicering på jorden vid plantering av potatis1-2 gånger

(intervall 60 dagar)

30 g per 20 kvm mblommormark skadedjurapplicering på marken före planteringEn gång

 

"Zemlin" införs i jorden på våren, före eller under plantering. Läkemedlet blandas med torr sand eller sågspån (0,5 liter sand och 1 paket "Zemlin") och sprids på marken. Granulat kan användas i ren form, det vill säga spridd över jordens yta.

zemlin läkemedel

Om det finns många insekter utförs en andra behandling under sommaren. "Zemlin" kan spädas med vatten (10 g per hink med vätska) och vattna marken nära växterna. Det utspädda läkemedlet får bevattna grödor, men senast 60 dagar före skörden. För profylax kan insekticiden i form av granulat användas på hösten, efter skörd.

Försiktighetsåtgärder

Det är nödvändigt att arbeta med "Zemlyan" i en skyddsmask, glasögon, gummihandskar. Läkemedlets toxiska egenskaper kvarstår i 20 dagar efter jordbehandling. "Zemlin" tillhör den 3: e faroklassen. Om växterna sprutas med en vattenhaltig lösning av läkemedlet, kan den aktiva substansen inom 3-4 dagar orsaka död av bin. Granuler som appliceras på marken är inte skadliga för gynnsamma insekter.

Första hjälpen för förgiftning

Det är förbjudet att ta en vattenhaltig lösning av läkemedlet inuti. Denna giftiga substans i form av granuler bör inte heller konsumeras. Om den kommer in i människokroppen kan "Zemlin" orsaka förgiftning.

När du arbetar med det måste du följa säkerhetsreglerna (bär andningsskydd, arbeta i skyddsglasögon, gummihandskar).

Vid förgiftning måste du dricka några glas varmt vatten eller en svag lösning av läsk och framkalla kräkning. Det rekommenderas att ta aktiva koltabletter och några laxerande medel. I svåra fall är det lämpligt att söka läkare eller injektioner med atropin och liknande läkemedel.

zemlin läkemedel

Villkor för lagring

Läkemedlet måste användas inom två år från tillverkningsdatumet. Utgångsdatumet anges vanligtvis på förpackningen. Det är nödvändigt att förvara Zemlin tillsammans med andra kemiska växtskyddsmedel, borta från livsmedel, utom räckhåll för barn.

analoger

Förutom Zemlin kan du köpa andra preparat som innehåller diazinon. I personliga dotterbolag använder de sådana sätt att hantera skadedjur som bor i marken: "Medvetoks", "åska", "Barguzin", "Medvegon", "Vallar", "Grizzly", "Provotox", "Muravyin", "Terradox".

recensioner

Trädgårdsmästare har länge använt droger med diazinon i sin sammansättning. Insektsmedel "Zemlin" har fått bra recensioner, eftersom det effektivt hanterar insekter som bor i marken.

Anna Viktorovna, 52 år: ”Jag använder Zemlin två gånger om året: på våren, före plantering och på hösten, efter skörden. Ett utmärkt verktyg. "

Viktor Semenovich, sommarboende: ”De bearbetar potatis med Zemlyan före plantering. Sparar från wirewormen och Colorado potatisbaggen. "

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa