Beskrivning och egenskaper hos kvalitetskalkon, avel

Kalkon med god tillverkare är ett köttkors som kombinerar de bästa egenskaperna hos fjäderfä. Denna ras anses vara en av de mest populära - den odlas ofta på små gårdar. För att få högpresterande parametrar är det viktigt att följa de grundläggande rekommendationerna för fågelvård. Balanserad näring och förebyggande av patologier är av stor vikt.

Utseendet och kännetecknen för kvalitetskalkoner

Turkey Great Marker är ett hybridkors som tillhör medelhöga sorter. Det kännetecknas av en massiv kropp, som är täckt med fluffiga vita fjädrar. Fåglarna har ett jämnt och brett bröst. De kännetecknas av en lång krökt gulaktig näbb. Hos män är den dekorerad med röda ränder.

Huvudet är litet. Den har en rosa eller rödaktig nyans. Örhängen är långa och röda. I vissa individer har ansiktet nära ögonen en blå färg. Fåglar kännetecknas av snabb tillväxt. Efter fyra månader når han 19-20 kilogram och kalkoner - 9-11.

Under reproduktionsperioden producerar kvinnor 80-100 ägg. I genomsnitt producerar de 12 ägg per månad. Deras vikt är 85 gram. Parametrarna för kläckbarhet är 87%.

Positiva och negativa sidor

För-och nackdelar
god utveckling och snabb viktökning - medan intensiv odlingsteknik inte krävs;
bra smak och användbara egenskaper hos kött;
gott utseende på slaktkroppar;
stark immunitet och utmärkt motståndskraft mot patologier;
opretentiöshet i näring;
hög motståndskraft mot stressfaktorer;
snabb avkastning på kostnader.

Den största nackdelen är korsets höga känslighet för temperatursvängningar. Kalkoner utvecklas helt och hållet bara i värme.

Underhåll av underhåll och vård

Eftersom fåglar av denna ras anses vara mycket termofila måste de ge ett torrt och varmt rum. Det är viktigt att upprätthålla tillräckliga ljusnivåer. Det bör dock inte finnas några fönster i huset. Organiseringen av städplatsen är också viktig.

För att förhindra att kalkoner möter parasiterna, rekommenderas att du installerar en låda fylld med sand och aska i huset.

Kalkoner föredrar rostning. De kännetecknas av sin höga kroppsvikt, så virket bör vara ganska tjockt. Varje fågel bör ha minst 40 centimeter utrymme. I höjd bör abborren vara 80 centimeter hög och bredden mellan platserna ska vara minst 60.

För att undvika övervikt behöver fåglar långa promenader. Deras varaktighet bör vara minst 1 timme. Därför bör fåglar utrusta ett promenadområde. Det rekommenderas verkligen att skydda det med ett staket, eftersom företrädarna för rasen kan flyga högt. Det är också tillåtet att trimma vingarna på unga fåglar.

kvalitet tillverkare kalkoner

Kalkoner av denna ras kännetecknas av en mycket krånglig karaktär. Under slagsmål är de kapabla att svåra varandra. Därför är det tillåtet att hålla maximalt 5 kalkoner och 40 kalkoner på ett ställe. För hög äggproduktion krävs det att fåglarna utrustas med en plats. Reden bör vara 15 centimeter höga och 60 centimeter breda. Dessa storlekar är lämpliga för 4-6 kalkoner. Hönor är väldigt omtänksam. De kan ta hand om många ungar.

Utarbeta en diet

Kalkoner av denna ras bör matas rikligt. Samtidigt är det nödvändigt att ge dem mat 3 gånger om dagen. Under parningssäsongen ökas utfodringsfrekvensen upp till 5 gånger om dagen. Ibland används färdiga fodertyper eller hembakade blandningar för detta. De bör väljas med hänsyn till åldersgrupp och säsong. Konstant tillgång till rent vatten är också viktigt. På vintern och sommaren är det värt att lägga vitaminer till maten. För detta används färska örter eller hö. Kycklingar behöver en mer komplex diet. Under den första månaden bör de matas upp till 8 gånger om dagen. Samtidigt påverkar åldern kosten:

  1. Från 1 till 6 dagar ges kalkonerna hackade kokta ägg. De bör användas i kombination med vetekorn.
  2. På dagarna 7-21 är det tillåtet att börja ge keso, fisk, kaka.
  3. Från den 20: e dagen kan du lägga till andra spannmål - hirs och majs.
  4. Vid 5 veckors ålder kan du ge fåglarna nytt gräs. För detta är kål, klöver, lucerna lämpliga.

Vuxna kalkoner kräver spannmål. Den kan vara torr och grodd. För att förhindra att fåglarna upplever en brist på vitaminer och mineraler krävs en kombination av olika typer av spannmål. På sommaren introduceras färska örter i maten. Maten bör ständigt bytas för att undvika stagnation av gammal mat i matarna.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
Typ av mat väljs med hänsyn till tiden på dagen. Kalkoner bör få våtmos på morgonen och eftermiddagen. Det är bättre att använda torr mat på kvällen.

Uppfödning av rasen

Kalkoner producerar sina första ägg efter 9 månader. Under reproduktionsperioden producerar de 100 ägg. Kvinnor producerar stora ägg som väger 80-85 gram. Parametrarna för kläckbarhet anses vara ganska höga och uppgår till 87%. Ägg används främst för avel. Det är tillåtet att lämna dem för inkubering av kvinnor. Det är dock bättre att lägga den i en inkubator direkt. Där har alla nödvändiga förutsättningar för uppfödning av ungar skapats.

Ofta fågelsjukdomar

Fåglarna i denna ras kännetecknas av god immunitet. Fåglar kan dock inte tåla effekterna av drag. Kalkoner är resistenta mot de flesta infektioner. Samtidigt är det viktigt att vaccinera mot sådana patologier:

  • kycklingcoccidios;
  • rinotrakeit;
  • atypisk pest.

Vaccination bör endast utföras av en veterinär, och endast friska fåglar rekommenderas att vaccineras. Om det finns symtom på patologier är det bättre att vägra förfarandet. Efter vaccination måste fåglar isoleras ett tag. Kvalitetstillverkare kalkoner anses vara populära fåglar, som är mycket produktiva. För att fåglar ska växa och utvecklas snabbt måste de ge omfattande vård.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa