Beskrivning av blå skifferkalkoner och rasens egenskaper, avel

Blå kalkoner är en intressant och distinkt ras. De kallas ofta skiffer. Dessa fåglar uppföddes relativt nyligen. Oftast föds de upp för dekorativa ändamål. Därför finns sådana fåglar sällan på gårdar. För att lyckas med att uppfostra dessa fåglar måste de tillhandahålla komplett och kvalitetsvård. En balanserad kost är också viktigt.

Ursprung

Denna ras avlades av amerikanska uppfödare, och den hände av misstag. Forskare forskade på 2 genotyper av fåglar med svarta och vita fjädrar. Som ett resultat hade kycklingarna en aska fjäderdräkt. Skiffer asp har en liknande färg. Stenarna finns i olika nyanser - från svart till blågrå. Därför kallas kalkoner med blå fjädrar ofta skiffer.

Rasen beskrevs 1874. Det var då fågeln introducerades för allmänheten. Det har erkänts av American Poultry Association och Europeiska gemenskapen. Officiellt kallades fåglarna blå, lavendel eller blå skiffer.

Tyvärr har den ekonomiska krisen lett till att få jordbrukare har valt att avla fåglar med färgglada fjädrar. Entreprenörer förlitade sig på att få ägg och kött, snarare än dekorativt fjäderfäuppfödning.

Därför glömdes skifferkalkoner utan förtjänst. Idag är antalet av dessa djur litet. Fåglar finns främst i djurparker eller i små privata gårdar där rasens renhet övervakas.

Egenskaper och beskrivning av rasen

En detaljerad beskrivning av fåglarna registreras i dokumentationen av American Quality Standard. Den ger information om alla typer av kalkoner som föds upp i Europa och USA.

blå kalkon

För blå kalkoner är följande egenskaper karakteristiska:

 1. Fjädrade har blå, lavendel eller askblå fjädrar. Sådana individer kan delta i tävlingar. Ibland kännetecknas fåglar av svarta eller vita accenter i kombination med en blå bakgrund.
 2. Fåglar har ett litet huvud. Dessutom finns det en sällsynt fluff på huden. Omslaget kännetecknas av färgnyanser - vitt, blått, rött. Det finns ett rosa horn på huvudet. Ögonen är bruna och näbben är ljus.
 3. Halsen är inte täckt med fjädrar. Det finns ljusröda veck i detta område. De bildar koraller.
 4. Metatarsus är täckt med rosa skalor.
 5. Fjädrarna är tjocka och frodiga. De får överkroppen att se större ut. Rygg och bröst är blå. Dessutom är det lättare på magen och svansen. Svansfjädrar innehåller ofta ljusa eller mörka element.
 6. Kvinnor väger 6,3 kg, män 10,5.Individer tillhör det ljusa korset.
 7. Sexuell mognad hos dessa fåglar inträffar vid 8-9 månader.
 8. För att få avkommor skapas familjer av unga fåglar. Dessutom bör det finnas maximalt 8 kvinnor per 1 hane.
 9. Äggen täcks med ett krämigt skal. Dessutom är deras vikt 75 gram.
 10. Inkubationsperioden är 28-30 dagar.
 11. Turkiets kycklingar kännetecknas av grå fjädrar. Deras vikt är 50 gram. Ungar kännetecknas av snabb viktökning.
 12. Den produktiva massan av fåglar ökar med 8 månader.

Amerikanska jordbrukare hävdar att fåglar anses vara mycket krävande att hålla förhållandena. Denna typ av kalkon kännetecknas av en hög grad av motstånd mot påverkan av stressfaktorer. De visar liten eller ingen aggression. Känslomässighet är mer karakteristiskt för män. Samtidigt visar de aggression eller ångest endast i fall av fara.

Blå kalkonkött har utmärkt smak, men slaktkroppen ser inte alltid attraktiv ut eftersom den är täckt med grå hud.

För- och nackdelar med blå kalkoner

För-och nackdelar
höga tillväxtnivåer;
utmärkta parametrar för köttproduktivitet;
utmärkt uthållighet;
starkt immunsystem;
vitalitet;
enkel anpassning till klimatförhållanden.

Samtidigt har blå kalkoner också vissa nackdelar. De anses vara mycket picky om villkoren för kvarhållande och behöver en balanserad kost.

Hur man underhåller och tar hand om en fågel korrekt

Slapy kalkoner tål lätt kyla. Men de mår mycket bättre i värmen. Det är viktigt att huset är torrt. Därför bör fukt inte komma in i kalkonhuset. Det är värt att lägga ett kull på golvet, vilket rekommenderas att systematiskt ändras.

Att observera kycklingarna som just har kläckts är också viktigt. Den första dagen bör de vara varma och torra. För detta ändamål är det tillåtet att använda en kartong. Temperaturregimen i lådan bör vara +36 grader.

Det rekommenderas att utrusta rummet för skifferkalkoner i enlighet med vissa regler. Det är tillåtet att placera högst 2 personer på en kvadratmeter yta. Temperaturförhållandena är av stor betydelse. På vintern bör det vara minst +5 grader, på sommaren - +20.

blå kalkon

Utarbeta en diet

Blå kalkoner behöver en balanserad meny. Det är bäst att köpa specialmat till dem. Men om det är nödvändigt är det tillåtet att mata fåglarna med spannmål, gräs och vissa typer av grönsaker. På våren och sommaren är kalkoner värda att gå. Detta hjälper dem att hitta mat till sig själva.

Avelsregler

För att få blå kalkoner måste du köpa en föräldraflock. Det är inte värt att köpa befruktade ägg, eftersom det inte alltid är möjligt att få önskat resultat. Kvinnor av denna ras kännetecknas av en uttalad moderinstinkt. Hönan kan inkubera 20 ägg. Men oftast lägger de inte mer än 17.

Sjukdomar i skifferkalkoner

Blå kalkoner blir ofta sjuka av kontakt med andra djur. De lider av sådana patologier:

 • respiratorisk mykoplasmos - förknippad med hög luftfuktighet i huset;
 • tuberkulos - anses vara en farlig patologi som sprids genom förorenat foder och vatten;
 • histomonos - åtföljt av svaghet och aptitlöshet och orsakas av otillräcklig kvalitetsdesinfektion av rummet.

Blå kalkoner kännetecknas av en intressant fjäderfärg. De har många fördelar, men de behöver särskilda villkor för internering. För att fåglar ska växa framgångsrikt behöver de kvalitetsvård.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa