Beskrivning av brons-708 kalkoner, underhåll och vård hemma

Brons-708 kalkoner är mycket populära bland bönder. Det här korset används ofta på grund av dess anbudskött och höga produktionsparametrar. Dessutom har fåglarna ett vackert utseende. Kombinationen av estetiska egenskaper, opretentiös vård och en snabb ökning av kroppsvikt gör dessa kalkoner mycket populära.

Beskrivning och ursprung

Ett särdrag hos fåglar är förmågan att föda upp på stora gårdar. Ursprungligen är fåglar uppfödda för slakt. Samtidigt bör du inte försöka använda dem för långvarig avel. Detta beror på närvaron av recessiva gener. Som en konsekvens kommer poults och den första generationen att skilja sig i nyckelparametrar.


Ursprungligen utvecklades bronskalkoner, som kännetecknades av ett brett bröst, av amerikanska forskare. Utgångspunkten för hybriden var vilda fåglar och den svarta engelska rasen. Som ett resultat lyckades vi få en premiumras. Ytterligare utveckling började genomföras av briterna. För att förbättra nyckelprestanda utvecklade de en ras som heter orloppbronsen.

Nästa steg av arbetet utfördes av Frankrike. Forskare från detta land lyckades få ett medelstort kors på grundval av orloppbronsrasen, som fick namnet bronze-708. Dessa kalkoner är stora i storlek och har ett brett bröst. Detta gör dem till en utmärkt bas för att skapa hybrider.

Särskilda egenskaper hos rasen är:

 • kroppsstyrka;
 • bronsskugga av fjäderdräkt;
 • kroppstäthet;
 • benen breda isär;
 • hals med måttlig längd;
 • grå hud på huvudet och nacken.

kalkonbrons 708

Kalkonens svans liknar en fläkt i utseende. I detta fall är längsgående svarta ränder belägna på baksidan.

Rasproduktivitet

Denna hybridras har stark immunitet och kan snabbt öka kroppsvikten. Slakten av unga djur utförs efter 5-6 månader. I detta fall kan fåglar väga 10-17 kilogram.

Den dagliga vikttabellen visar dynamiken i dess tillväxt:

ÅlderKvinnlig vikt, gramHanvikt, gram
3 dagar5056
7 dagar140160
2 veckor340390
1 månad11001400
2 månader37004800
3 månader73009800
5 månader1100016900

Egenskaperna hos fåglar inkluderar ganska höga äggproduktionsparametrar. En kvinna kan producera 70-150 ägg under året. En stabil samling kan förväntas inom 9-10 månader. Med tillkomsten av kallt väder fortsätter kalkoner att lägga ägg.

För- och nackdelar med kalkoner brons-708

För-och nackdelar
stora storlekar;
snabb viktökning;
vacker bronsskugga av fjädrar;
läckert dietkött;
snabbt växer upp;
behovet av små mängder foder.
behovet av att skapa voljärer;
risken för att utveckla benpatologier - för att undvika detta problem måste fåglar matas korrekt;
intolerans mot utkast.

Nyanser av underhåll och vård

För att odla fåglar hemma, måste de verkligen göra en voljär. Det ska finnas minst 1 kvadratmeter yta per fågel. Temperaturregimen i fjäderfähuset bör inte vara mer än +20 grader på sommaren och inte mindre än +5 grader på vintern. Det är också värt att utesluta utkast. Det är viktigt att hålla cellerna rena.

Halm, sågspån, hö ska läggas på golvet. Det rekommenderas att systematiskt byta strö. Det är viktigt att sätta sittpinnar på det varmaste stället i huset. De ska placeras 40-50 centimeter från golvet. Det rekommenderas att hitta bon på det mörkaste stället.

För att förebygga parasiter i fjäderfähuset är det värt att sätta behållare fyllda med sand och ask. Där kan kalkonerna bada genom att rengöra fjädrarna. Fåglar behöver promenader under den varma säsongen. De kan utföra dem på gården eller i voljären. I det här fallet rekommenderas att man såar området för promenader med gräs och gör en tak.

kalkonbrons 708

Med vårens ankomst rekommenderas att desinficera platserna där fåglar hålls. Rummet ska behandlas med varmt vatten med tillsats av kaustisk soda. Två kvinnor och en hane kan bo i en inhägnad. Samtidigt är det omöjligt att bosätta flera män samtidigt. De kan komma in i allvarliga slagsmål, vilket kommer att leda till allvarliga trauma.

Hur man matar fågeln?

För att kalkoner ska gå upp i vikt snabbt behöver de en kalorifattig diet. Vanligtvis används färdigt foderblandning för detta. Spannmål används som bas för sådana blandningar. Erfarena uppfödare kan förbereda sina egna blandningar. I menyn med kalkoner bör du definitivt inkludera benmjöl, kaka, fiskolja. Sedan sommaren rekommenderas att följande produkter förbereds för fåglar:

 • hö;
 • växtbaserade mjöl;
 • surkål;
 • en blandning av örter - det ska bestå av våldtäkt, nässlor, lucerna.

Fåglar behöver krita, skal och grus för att förbättra absorptionen av mat. För att öka äggproduktionen rekommenderas kalkoner att ge mer grönsaker och örter. Av liten vikt är intaget av en tillräcklig mängd kalcium i kroppen. Annars blir äggen spröda.

Avelsfunktioner

Kalkoner har utmärkt moderinstinkt. Det kommer dock inte att vara möjligt att få ett stort antal fåglar på ett naturligt sätt. Därför måste fåglarna kläckas i en inkubator. För detta rekommenderas det att välja rätt ägg. De bör vara perfekt formade och av medelstor. Skalet måste vara fritt från uppbyggnader eller andra oegentligheter.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
Utvecklingen av embryon tar i genomsnitt 28 dagar - med kompetent inkubation av ägg kommer huvuddelen av kycklingarna att föds efter denna tidsperiod.

Möjliga sjukdomar och metoder för deras behandling

Vuxna fåglar av denna ras anses vara mycket härdiga. De kännetecknas av hög motståndskraft mot patologier. Samtidigt möter kycklingar ofta sjukdomar. Vanliga störningar som förekommer i kalkoner inkluderar följande:

 1. Mycoplasmos i andningsorganen. Denna infektion är vanligast på vintern och i höga luftfuktighetsförhållanden. Hos vuxna fåglar observeras skador på ögonen och näsutflödet. Turkiets kycklingar kan dessutom drabbas av andnöd.
 2. Tuberkulos. Denna patologi påverkar många organ. Symtom inkluderar diarré och hudskador. Oftast inträffar infektion genom kontakt med kycklingar eller gäss.
 3. Smittkoppor. Otillräcklig desinfektion av behållare anses vara det viktigaste tecknet på infektion. Insekter kan också sprida sjukdomen. När störningen utvecklas blir fågelskroppen täckt med fläckar. Det är omöjligt att eliminera patologin. Kalkoner måste avslutas och kasseras.
 4. Maskar.När de är infekterade med sådana parasiter är symtomen nästan helt frånvarande, men fågelns produktivitet minskar. För att undvika problem är det viktigt att följa reglerna för förebyggande.
 5. Härdad struma. Detta problem uppstår när det inte finns några skal och grus i maten. I detta fall observeras svullnad och inflammation i struma. Fågeln kan inte dricka och äta mat, vilket provocerar sin död.
 6. Hypovitaminosis. Kycklingar är benägna att lösa detta problem. Störningen är oftast förknippad med undernäring. I detta fall observeras inflammation i slemhinnorna i näsa och ögon, raket utvecklas.

För att undvika utvecklingen av patologier är det värt att följa följande regler:

 • ge fåglar en balanserad diet;
 • lägg till vitaminer och mineraler i fodret;
 • bearbeta lokalerna och inventeringen i tid;
 • inspektera systematiskt fåglar;
 • vaccineras i tid.

Brons-708 kalkoner kännetecknas av höga produktivitetsparametrar och ökar snabbt kroppsvikt. För att kunna växa dem framgångsrikt är det viktigt att välja en balanserad kost.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa