Fördelarna och skadorna av ingefära under graviditeten, kan det konsumeras, möjliga kontraindikationer

Under graviditeten måste kvinnor noggrant granska sin meny, eftersom många kända produkter är förbjudna. Du kan använda ingefära under graviditeten, men endast med tillstånd från en läkare, i begränsade mängder och inte i alla trimestrar.

Användbara egenskaper hos ingefära

Ingefära sammansättningen är så rik att de östliga visarna rekommenderade att alltid hålla roten till växten i huset. Det kännetecknas av ett högt innehåll av vitaminer (A, B1, B2, E, C, PP, K), mineraler (järn, magnesium, zink, kalcium, fosfor), aminosyror (treonin, valin, fenylanin, leysin, tryptofan), kolhydrater, proteiner och eteriska oljor.

Fördelarna med ingefära rot under graviditeten:

ingefära under graviditeten

 • en positiv effekt på mag-tarmkanalen (lindrar halsbränna, förbättrar aptiten, lindrar tyngden i magsäcken och gasbildning);
 • effektivitet för förkylningar och akuta luftvägsinfektioner (värmer, lindrar inflammation och irritation, ont i halsen, lindrar hosta);
 • effektivitet för toxikos (lindrar yrsel, illamående och kräkningar, saliv);
 • en lugnande effekt på nervsystemet (ingefära lindrar ångest, irritation, rädsla, apati, förbättrar humöret, normaliserar sömnen).

Växten sänker blodtrycket, tunnar blodet, tar bort kolesterol och toxiner från kroppen, har smärtstillande, antibakteriella och antiinflammatoriska effekter.

ingefära egenskaper

Är det okej att konsumera ingefära i tidig och sen graviditet?

Den doftande roten i små mängder är helt säker för mor och foster, om det inte finns några kontraindikationer. Om en kvinna inte har använt den tidigare, bör du inte under risken ta risker och prova nya produkter. I fallet när hon har varit bekant med smaksättningen länge, kan du gradvis inkludera växten i kosten och lägga till den i drycker och rätter.

Läkarna rekommenderar ingefära under tidig graviditet för att lindra symptom på toxicos och svaghet. De använder det i form av infusion eller te, avkok, tabletter. Drycken bereds från den färska roten, eftersom torkat ingefärapulver kan öka kvinnans nervositet. Du kan brygga färdig ingefära te (säljs i påsar), tillsätt honung, citron, apelsin. Drycken konsumeras varm, inte varm och gör den inte stark, brinnande.

förkylningar

I den andra fasen (2: a trimestern) hos kvinnor minskar eller försvinner toxikosen, den förväntade modern mår bra. Därför är det bättre under denna period att begränsa användningen av ingefära.Det är värt att ge upp roten även vid tredje graviditeten (tredje trimestern), eftersom det kan:

 • orsaka blödningar under förlossningen på grund av blodförtunnning;
 • provokera för tidig födsel;
 • påverka den hormonella bakgrunden och tillståndet i fostrets kärl;
 • provocera missfall, särskilt om detta har hänt tidigare.

för tidig födsel

När rekommenderas ingefära för gravida kvinnor?

Det rekommenderas att du begränsar ditt matlagningskryddor lite under graviditeten (tips om hur du använder det finns nedan). Med tanke på möjliga fördelar och skador kan gynekologen förskriva en kvinna att använda ingefära för att lindra tillståndet med svår toxikos, sömnstörningar och deprimerad stämning.

Svagt te tillverkat av färsk ingefära rot kan ersätta den vanliga svarta eller gröna drinken på morgonen, det kan användas för förkylningar eller som ett förebyggande åtgärder under andningsperioden.

Växten kan rekommenderas för väntande mödrar som ett naturligt botemedel för att upprätthålla immunförsvaret, för led- och muskelsmärta. Inlagd rot är tillåtet i fall av aptitlöshet, men en sådan produkt har kontraindikationer.

kryddor i matlagning

Kontraindikationer och begränsningar

Du kan inte alltid använda ingefära rot under graviditeten. Det är nödvändigt att ge upp kryddor för vissa sjukdomar:

 • högt blodtryck (anläggningen ska inte tas samtidigt som läkemedel som sänker blodtrycket, vilket stimulerar hjärt-kärlsystemets arbete);
 • inflammation i slemhinnorna i mag-tarmkanalen, hemorrojder och diarré (intensifierar tarmsjukdomar, irritation, orsakar ytterligare blodflöde till problemområden);
 • hudsjukdomar och en tendens till allergier (det är bättre att inte riskera det, även om det inte finns någon allergi mot ingefära);
 • gallstensjukdom (det är möjligt att kalla stenens rörelse och blockera deras kanaler);
 • minskad blodkoagulation (möjligen blödning);
 • allvarliga leversjukdomar (hepatit, cirrhos);
 • tumörer med olika lokalisering (kan orsaka tillväxt av formationer).

inte alltid möjligt

En begränsning, kontraindikation är en hög temperatur - ingefära som ett uppvärmningsmedel bidrar till dess ytterligare ökning, förekomsten av feber.

För att få ett friskt barn kan en kvinna konsumera ingefära i mängden 1 g markrot per dag - det räcker för att göra en kopp drinken. Färsk rot måste tas med 3 msk. l. i riven form i 1,5 liter vatten. Du kan dricka drinken bara en gång om dagen, du kan äta rätter med denna växt inte mer än en gång om dagen.

friskt barn

Hur kan man konsumera ingefära på rätt sätt under graviditeten?

Ingefära te under graviditeten bereds helt enkelt: ta 1 tsk. skalad och riven rot, häll 1 glas kokande vatten och låt stå i 5 minuter (håll inte längre, du får för stark dryck). Det finns andra sätt att tillverka te, som används för förkylning eller för att lindra illamående med toxikos.

Apoteket säljer ingefära tepåsar, vilket hjälper till att bli av med symptomen på toxikos och piller. Dosen av tabletter bör väljas av läkaren, men högst 100-200 mg kan tas per dag.

riven rot

I ayurvedisk praxis rekommenderas gravida kvinnor att ta ingefära med ghee, som till och med läggs till te. Denna produkt förbättrar absorptionen av näringsämnen från roten, förhindrar allergiska reaktioner.

Ingefära te för toxikos och förkylning

För att behandla förkylningar förbereds drinken enligt följande: 2 msk. l. 1 liter kokande vatten hälls över färsk riven rot och insisterar i en halvtimme. Sedan filtreras blandningen, 2 msk. l. honung och juice av en halv citron. För hosta, hals rekommenderar traditionell medicin att du lägger citron, äpple, honung till te. En drink gjord av en ingefära 2-3 cm lång, ett halvt äpple, en citron, 2 msk. l. svart te.Alla komponenter krossas, hälls med kokande vatten, infunderas i 10 minuter, filtreras och drickas, tillsätter honung efter smak. Vid förkylning konsumeras dryckerna bara varma och endast i frånvaro av temperatur.

Ayurvedisk praxis

Illamående med toxikos försvinner om du konsumerar svagt ingefära te dagligen före frukost - det förbereder magen för att äta.

Inlagd ingefära

Färsk ingefära för gravida kvinnor är tillåtet endast i första trimestern och endast i mått. Denna marinerade produkt används som smaksättning i det japanska köket, det är en obligatorisk sidodisk för sushi och rullar. Det är också möjligt att använda det för kvinnor under graviditeten, men bara i de tidiga stadierna. En sådan produkt kan innehålla konserveringsmedel och konstgjorda färger, vinäger är mycket kryddig, och det provoserar ökat vätskeintag. Därför konsumeras ingefära ingefära lite och bara i frånvaro av ödem. Bättre att ge upp det helt.

ingen temperatur

Ingefära för hosta

Förutom te tillverkat med citron och honung behandlas hosta med ingefära inandning. För att göra detta, ta 20 g krossad växterot och 1 liter vatten, koka i en kvarts timme. Tillsätt sedan en sked citronsaft till blandningen och andas över ångan i 5-7 minuter. Inandning kan göras med hjälp av en aromlampa och eterisk olja från denna växt.

Ett botemedel framställs från ingefära rot som förbättrar immunförsvarets och hela kroppens funktion. För att göra detta, slip 400 g ingefära och 4 citroner med huden på ett rivjärn eller med en köttkvarn. Blandningen placeras i en glasburk och hälls med flytande honung (200 g), insisterade under en vecka. Citron ingefära honung ta 1 msk. l. 15 minuter före frukosten, med ett glas vatten (för gravida kvinnor, minska blandningens dos med hälften) eller tillsätt te. Förvara på en sval plats.

inlagd ingefära

Användning av ingefära för medicinska ändamål kan inte ersätta ett besök hos läkaren, särskilt om tillståndet inte förbättras. Under graviditeten försvagas en kvinnas immunitet, så sjukdomar utvecklas snabbare och orsakar ofta komplikationer.

Användbar video: recept för ingefära te

Om en kvinna inte vill köpa en färdig drink i form av tepåsar eller granulat, kan hon förbereda den själv. Komponenterna måste vara färska och oskadade. Processen med att tillverka te från ingefära roten är enkel och tar lite tid, som du kan se genom att titta på video recept.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa