Fördelar och skador av ingefära för människokroppen, medicinska egenskaper och kontraindikationer

I den populära amerikanska gamla sagan, The Gingerbread Man, äter en räv en pepparkaka. Detta är bevis på att ingefära, de fördelar och skador som berör många, har använts för mat under lång tid.

Allmän information

Anläggningen gynnar människor, och feedbacken på resultaten av applikationen är positiv. Det är vetenskapligt bevisat att ingefära egenskaper beror på närvaron av många vitaminer och mineraler. Deras största koncentration är under huden. Under rengöring bör den inte skäras försiktigt, den ska sköljas väl och placeras i kallt vatten under en timme.

pepparkaksgubbe

Ingefära tillhör Ginger-familjen (Latin Zingiberaceae), tillsammans med kardemumma och gurkmeja. Det odlas i industriell skala i länder som ligger i tropikerna och subtroperna (Indien, Jamaica, Fiji, Indonesien, Australien).

Växtens rhizom äts färskt, torrt, i kryddor, i form av juice eller ingefära eterisk olja. Det används för att göra te, krydda för kryddig rätter, torkad eller kanderad. Vissa läkemedeltillverkare används för att maskera smaken på bittera läkemedel som sirap, kapslar och hårda godisar. Hjälper till att minska illamående, smärta och inflammation.

minska illamående

Helande ingefära rot

Forskare har bevisat att roten läker många sjukdomar. Den karakteristiska smaken och lukten tillhandahålls av ett antal specifika organiska föreningar. Denna ört har kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper och används för att förhindra bensjukdom.

Positiva effekter av användning (applicering) av ingefära för medicinska ändamål:

organiska föreningar

 1. Ingefära infusioner har använts sedan antiken för att behandla diarré eftersom de förhindrar magkramper.
 2. Hjälper med ökad gasproduktion. Eliminerar obehagliga symtom och förhindrar att de återkommer.
 3. En beprövad matsmältningsstimulant.
 4. Ökar svettningen, särskilt när den konsumeras med en varm dryck.
 5. Bekämpar svampinfektioner.
 6. Växten påskyndar vävnadsförnyelse, läker ledvärk.

Ingefärs läkande egenskaper kan ändras när de torkas: antiinflammatoriska och smärtstillande effekter förbättras, men stimuleringen av matsmältningen reduceras.

infusioner användes

Användbara egenskaper hos ingefära

Till och med i det forntida Kina märktes effekten av ingefära på människokroppen. Patienterna fick ett pulver från denna rot.Studier har visat att konsumtion av denna rot dagligen leder till en minskning av muskelvärk efter träning.

Ingefära har följande effekter på kroppen:

mänsklig organism

 1. Blodglukosnivåer över 5,5 mmol / L (på tom mage) orsakar obehagliga symtom, inklusive täta urinering, huvudvärk, svår hunger, nedsatt medvetande, yrsel och ökad törst. Ingefära kan hjälpa till att sänka blodsockernivån för att förhindra alla biverkningar.
 2. Ingefära fördelaktiga egenskaper är förmågan att försiktigt sänka kolesterolnivån och minska risken för hjärt-kärlproblem.
 3. Neurodegenerativa tillstånd som Alzheimers och Parkinsons sjukdom är associerade med oxidativ stress och kronisk hjärninflammation. Närvaron av antioxidanter och kraftfulla antiinflammatoriska effekter kan stödja människors hälsa.

Ingefära på den positiva effekten på kroppen är inte begränsad till intag för terapeutiska och profylaktiska ändamål. Roten används också inom kosmetologi. Det används aktivt i kampen mot pigmentering, det läggs till olika masker och scrubs för ansikte, kropp och hår.

oxidativ stress

Ingefära rot: skada på kroppen

Trots de positiva egenskaperna för ingefära kan roten vara skadlig för personer med magbesvär eller gallsten. Produkten orsakar frisättning av galla från gallblåsan, med magbesvär, halsbränna och diarré.

Om du är i tvivel om din hälsa, bör du rådfråga din läkare innan du konsumerar ingefära. I moderation är denna anläggning säker.

Alla läkemedel som innehåller ingefära (kapslar, sirap) är farliga på grund av möjliga biverkningar. Du bör börja med minimidosen och gradvis öka den för att spåra läkemedels tolerans. Ibland kan vissa människor vara allergiska mot ingefära. Vid oroande symtom (kvävning, svullnad eller andnöd) ska du omedelbart sluta använda och rådfråga en läkare.

träffa en läkare

Fördelarna och skadorna av inlagd ingefära och kanderad kanderad frukt

Ingefära konsumeras obearbetad (rå) och inlagd. Pickling Fakta:

 1. Huvudsyftet med denna smaksättning är att underlätta matsmältningen av feta livsmedel.
 2. Med förvärringar av magsår, pankreatit, är det bättre att inte använda det.
 3. När inlagd ingefära konsumeras i stora mängder kan obehagliga symtom också uppstå hos personer med ett hälsosamt matsmältningssystem.

Ingefära med socker är inte bra för din hälsa:

underlätta matsmältningen

 1. Liksom andra godisar är kanderade frukter från denna rot inte det bästa du kan äta om du är överviktig. En hälsosam kost bör inte innehålla högst 6 tsk. socker varje dag för kvinnor och 9 tsk. för män.
 2. Bara 100 gram kanderad ingefära innehåller 19 tsk. - mer än det dagliga priset.
 3. Även om kanderad frukt inte är den bästa maten, kan du få högst 16% av ditt dagliga järnbehov från dem.

Kanderad ingefära kan tillsättas ibland till kosten, men inte för daglig konsumtion. Ingefärns egenskaper i socker är inte desamma som i den färska växten.

daglig användning

Fördelarna och skadorna av ingefära te

Ingefära te är effektivt för förkylningar, särskilt i kombination med läkemedel som stimulerar nervsystemet: cayennepeppar, vitlök, citronsaft, honung. Denna ört lindrar luftvägarna i samband med allergier. Viktiga och gynnsamma egenskaper hos ingefära är återställande av blodcirkulationen och minska sannolikheten för hjärt-kärlsjukdom.

Det är viktigt att komma ihåg att skadliga och farliga egenskaper hos ingefära te kan manifestera sig. Till exempel, vid feber, rekommenderas inte denna dryck, eftersom den kan provocera en temperaturökning. En annan biverkning av ingefära te är att det orsakar sömnproblem.Det är bättre att inte dricka det på natten, eftersom roten har en tonisk effekt på kroppen.

citron juice

Användbara egenskaper och kontraindikationer av ingefära för kvinnor

Forskare har funnit att ingefäraxtrakt hos medelålders kvinnor kan skydda mot hjärnåldrande, förbättra kognition och bidra till att förbättra kognitiv funktion och fokus.

Ingefära hjälper till att minska nivån av prostaglandiner i kroppen, vilket innebär att det hjälper till att lindra menstruationskramper. Forskning visar att växten minskar intensiteten och varaktigheten av smärtkramper. Ingefära är effektiv vid behandling av illamående, rörelsesjuka, och det rekommenderas att man tar det med kemoterapi för att minska risken för biverkningar.

mensvärk

Användningsfunktioner för gravida kvinnor och kvinnor med barn:

 1. Under graviditetens första trimester eliminerar det toxikos.
 2. Vid ett senare tillfälle måste du komma ihåg om det är möjligt med ingefära. Det kan framkalla en spontan abort eller för tidig födsel och leda till andra komplikationer.
 3. Kvinnor i arbetskraft som har tappat mycket blod under förlossningen bör avstå från att ta produkter med ingefära.
 4. Försiktighet bör utövas av kvinnor under amning eftersom användningen av växten kan orsaka ångest hos barnet och problem i mag-tarmkanalen.

bör avstå

Användbara egenskaper och kontraindikationer av ingefära för män

Många tror att ingefära rot kan användas som ett afrodisiakum. Det förbättrar sexuell prestanda och hjälper till att öka blodcirkulationen. Rhizomen innehåller användbara spårelement som är involverade i syntesen av manliga hormoner som är ansvariga för kvaliteten på spermierna.

Väsentliga aminosyror och vitaminer påskyndar ämnesomsättningen och förbättrar funktionen av prostatakörteln. Vid prostatacancer hämmar komponenterna i eteriska oljor gingerol och shogaol tillväxten av tumörceller utan att påverka frisk vävnad negativt.

Du måste komma ihåg om ingefära skadliga egenskaper i närvaro av följande sjukdomar:

frisk vävnad

 • maligna neoplasmer;
 • gastrit;
 • kolelitiasis;
 • akut eller kronisk prostatit;
 • sjukdomar i prostatakörteln;
 • ofta blödning.

För att behandla eventuella sjukdomar, inklusive erektil dysfunktion hos män och prostatit, med hjälp av ingefära rot är möjligt endast efter att ha konsulterat en läkare. Den ständiga användningen av en växt i behandlingen av vissa problem och att äta den kan påverka människans tillstånd negativt, eftersom växten kan ha en negativ effekt på organ och system, individuell intolerans mot vissa av de komponenter som utgör dess sammansättning kan utvecklas.

maligna neoplasmer

Hur man äter ingefära: recept för hälsa

Produktens säkra dos varierar från 250 mg till 1 g, administreringsfrekvensen är 3-4 gånger per dag. Överskridande av denna dos kan leda till att ingefära fördelar förloras, och skadan från att ta roten ökar.

Dosering av ingefära roten per dag, med hänsyn till ålder och tillstånd:

 • för barn mellan 2 och 6 år, högst 2 mg;
 • för vuxna högst 4 g;
 • för gravida kvinnor högst 1 g.

hälsa recept

Ingefära och honung kosttillskott är mycket populärt. Du bör inte lägga mycket örter och kryddor så att det kan konsumeras dagligen.

Ingredienser:

 • en liten bit färsk ingefära rot cirka 3 cm lång (noggrant tvättad);
 • 2 glas vatten (filtrerad);
 • 1 tsk rosmarin (valfritt) och andra kryddor efter smak;
 • 1 tsk honung (valfritt, för smak).

bakad tilapia

Skär roten i 5-6 bitar, tillsätt vatten i en kastrull och koka upp, tillsätt rosmarin och andra kryddor. Från början av kokningen bör minst 10 minuter passera, vattnet blir mörkt och får en rik ingefära lukt. Efter avlägsnande från värmen måste blandningen kylas i 1-2 minuter.

Du kan ta ingefära med honung med en bit te.För att göra detta, blanda 200 g färsk rot med 200 g honung och två citroner. Ingen värmebehandling krävs, blandningen kan förvaras i kylskåp under högst 3 veckor.

värmebehandling

Flera sätt att använda roten:

 1. Med varmt te på hösten och vintern. Lägg en bit rot till svart eller grönt te.
 2. Med varma mosade soppor och japansk mat.
 3. Med fisk. Till exempel med bakad tilapia med koriander.
 4. Med kött.
 5. Med bakverk och desserter. Till exempel med pepparkakor eller pumpa paj.

pumpa paj

Hur lagrar man ingefära roten?

De gynnsamma egenskaperna hos färsk ingefära kvarstår i flera veckor. Om det inte finns något val kan du köpa torkat pulver. Den ska inte vara ljusgrå, utan endast sandig, ljusgul, i ett tillförlitligt tätat förpackning.

Vad du behöver göra för att få ut mesta möjliga av växten:

torkat pulver

 1. Köp en rot av utmärkt kvalitet utan skador och obehaglig lukt. Välj fasta, släta, färska rötter. En ljus och blank rot bör föredras eftersom de mörka har färre näringsämnen.
 2. Förvaras i kylskåp i högst 3 veckor. Det är bättre att köpa oftare än att köpa stora mängder och äta en växt som förlorar sina egenskaper över tid.
 3. Vid huggning är det bättre att inte använda en träskärbräda som absorberar juice, det är värt att använda ett rivjärn. Det hjälper till att bli av med tuffa vener vid roten.
 4. Den återstående biten efter användning kan hällas över med vodka eller sherry så att alkoholen helt täcker den. Kan tillsättas te eller spädas med vatten och drickas för att stärka immunförsvaret.
 5. Du kan lagra frysta livsmedel i kylen under ett år. Roten förlorar inte sina egenskaper.
 6. För att få en fräsch växt året runt kan du plantera roten i en liten kruka och placera den på en fönsterbräda.

Fördelar och skador på ingefära beror främst på kroppens tillstånd. I närvaro av någon sjukdom är det bättre att inte riskera det och konsultera en läkare. Du måste veta att växten kan vara fördelaktig och skadlig. Det beror på användningsmetoden, om det finns en allergi mot växtkomponenter och vilken kvalitet roten är.

färska rötter

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa