Hur man fryser ingefära i frysen hemma, är det möjligt

Ofta använder människor ingefära rotar för att behandla olika sjukdomar. Vissa av dem har problem med långvarig lagring av anläggningen, eftersom den snabbt försämras. För att hålla roten under lång tid rekommenderas det att frysa ingefära. Innan du gör detta bör du dock bekanta dig med lagring och frysning av rötter på denna ört.

Hur väljer man ingefära?

Innan du börjar frysa färsk ingefära rot, måste du ta reda på hur du väljer rätt växt. När du väljer, var särskilt uppmärksam på rotens sprickor. Det rekommenderas att bryta bort en liten bit från den och undersöka den noggrant. En god ingefära börjar pressa juice och en ljus aroma på platsen för pausen. Du bör också vara uppmärksam på rotens färg, som är annorlunda. I asiatiska ingefära sorter är rötter gyllene färgade och har en matt nyans. Det rekommenderas att köpa sorter från Asien, eftersom de lagras längre än andra.

ingefära i frysen

Valet av ingefära påverkas också av aromen som denna växt avger. Därför, när du väljer, se till att sniffa rötterna för att se till att de inte luktar mögel eller fukt. Rhizomer med en sådan lukt kan inte lagras på länge, eftersom de snabbt försämras.

Vissa människor undrar om ingefära med färska groddar kan frysas. Det är inte värt att göra, och därför väljer de noggrant rötterna för närvaron av färska knoppar eller processer. Deras närvaro indikerar att växten har gått ut och inte kan användas.

hur man fryser

Hur man skalar ingefära?

Eventuell ingefära rot skalas före användning. Det finns tre huvudmetoder för rengöring av en anläggning:

  • Med en sked. Detta är den mest populära och enklaste metoden som används när man arbetar med en välmogen rot. Med denna metod tas endast det övre skiktet av huden bort, vilket lämnar den näringsrika massan intakt. Vid rengöring ska du vara särskilt uppmärksam på skedens påverkan, eftersom den bör vara obetydlig.
  • Med en kniv. Denna metod används vid rengöring av mogen och omogen mat som inte kan skrubbes med en sked. För sådant arbete rekommenderas det att använda den skarpaste kniven som är möjlig och därför bör den slipas innan du arbetar med ingefära.
  • Med en tvättduk i metall. Använd endast en ny tvättduk som inte har använts någonstans vid rengöring. För att rengöra anläggningen placeras den i en behållare med kallt vatten i 5 minuter. Sedan gnuggas roten försiktigt med en tvättduk.Efter 15–20 minuter skalas ytan helt.

skal ingefära

Vilken typ av ingefära kan du lagra?

De flesta tror att absolut ingefära kan lagras under lång tid. Men inte alla växter är lämpliga för frysning i frysen. När du köper ingefära rot på marknaden måste du noggrant granska dess yttre tillstånd. För lagring är endast elastiska och täta rötter lämpliga, vars yta är täckt med en tunn hud.

Rhizomer med torr hud ska inte lämnas för lagring, eftersom det indikerar produktens stillhet. Växande och förvrängda växter kan inte heller användas för förvaring.

Ytan på den lagrade ingefära bör inte täckas med mörka fläckar. Mörkningen av skalet visas om produkten har lagrats på en fuktig plats under lång tid. Sådana växter ska inte placeras i frysen och förvaras i kylen.

länge sedan

Vad ska man frysa in?

Innan du börjar frysa en produkt måste du ta reda på vad som är bäst att frysa den. Det finns två huvudsakliga sätt lagring av ingefära rötter.

behöver räkna ut det

I grönsaksfacket

Med denna metod placeras den färska växten i tätt passande påsar, som oftast används för att konservera mat. Efter att ha placerat alla rötter för frysning från påsarna, försök att släppa den maximala mängden luft för att bättre bevara maten.

Om ditt hem inte har speciella påsar för förvaring av grönsaker, måste du använda vanliga papperspåsar istället. Rötterna placeras i papperspåsar så att inga otäckta områden finns kvar på dem.

fack för grönsaker

I frysen

När du förvarar roten i frysen är det bäst att packa in den i en speciell matlagning. Den tillåter inte luft att passera igenom, tack vare vilken produkten lagras mycket längre. Hållbarhet i film placerad i en frys är 2-3 månader. För att hålla ingefära roten lagras i flera veckor längre, är den inslagna i matfolie.

frys

Frysning

Många hemmafruar är intresserade av hur man fryser ingefära för vintern och varför exakt detta görs. Frysningen utförs för att bevara produkten så att den på vintern kan användas för att förbereda välsmakande rätter eller medicinska infusioner för behandling av sjukdomar. Tack vare bevarandet av produkten i små portioner med frysning kommer det att vara möjligt att bevara alla användbara ämnen och den behagliga aromen i den under lång tid.

När den har tinats kommer ingefära roten att vara lika fördelaktig som den var innan den frystes.

Idag finns det tre huvudsakliga sätt att frysa ingefära roten, vilket gör att den kan lagras i flera månader.

spara produkt

Frys hela roten

Denna metod för lagring av produkten är populär hos hemmafruar, eftersom den anses vara den enklaste. För att frysa ingefära i frysen väljs rötter som inte innehåller tecken på mögel eller ruttning på ytan. Ryggradens fuktighet och renhet fastställs också - den ska inte vara våt. Om det finns smutsiga fläckar på produktens yta, måste de kasseras.

Alla produkter som väljs för lagring måste placeras i en lufttät behållare eller en fast film. Därefter läggs de inslagna rötterna i påsar som används specifikt för att frysa grönsaker eller frukt. Varje påse innehåller inte mer än två stora rötter.

hela roten

När all skalad ingefära har placerats i påsar placeras den i frysen. Om du måste ta en pepparkakorot under lagring, tas en av dem ur väskan, tinas och används enligt avsikt.

Frys hackad ingefära rot

Vissa hemmafruar undrar om ingefära kan frysas i frysen, skivad.Det är definitivt möjligt eftersom lagring av den skivade produkten gör att du kan spara även stora rötter som inte skulle passa in i förpackningen i en oklippt form.

placeras i paket

En stor, mjukskinnad ingefära rot väljs för frysning. Skivad och oskalad produkt får inte placeras i frysen och därför skalas alla jordgubbar ordentligt före skalet. Om du lägger en växt med en hud i kylen, försämras den och ruttnar snabbare.

När alla rötter skalas, skärs de i små bitar ungefär tre centimeter långa. Du kan också klippa dem över för att skapa små cirklar. Lägg alla skurna bitar i påsar, försegla dem tätt och släpp all överskottsluft från påsarna. Hackad ingefära kan förvaras i frysen i cirka två månader.

små bitar

Frys riven ingefära

Kan jag frysa riven ingefära hemma? Det är definitivt möjligt, eftersom vissa hävdar att den rivna produkten varar längre än hela.

Innan den placeras i frysen måste ingefära som valts för lagring skalas helt och rivas med en matprocessor eller ett vanligt rivjärn.

Sedan läggs den rivna produkten ut i små portioner på livsmedelsfolie och täcks helt med fastfilm. Det rekommenderas att hermetiskt täcka växten med en folie så att ingen luft kommer under den. Vissa använder vanliga plastpåsar istället för folie och film. I detta fall är det också nödvändigt att släppa ut luft från varje påse så att produkten inte försämras under lagring.

Fryst riven ingefära förlorar inte sina gynnsamma egenskaperoch därför används det ofta för att skapa medicinska avkok och tinkturer.

riven

Hur fryser man ingefära för långvarig lagring?

Frysning anses vara den säkraste och mest effektiva lagringsmetoden för de flesta grönsaker, frukt och andra växter. Alla frysta livsmedel förblir friska och förlorar inte sina egenskaper eller näringsvärde. Människor som har köpt ingefära rotar eller odlar det på egen hand i trädgården är intresserade av att frysa ingefära hemma så att det lagras längre.

För att förlänga hållbarheten rekommenderas att produkten inte placeras i frysen, men i små portioner. Ingefära skärs därför försiktigt i tunna skivor och läggs ut i frysen på ett avstånd av 5–7 cm. När alla bitar är frusna uppsamlas de och överförs till en plastpåse. Ingefära rötter, skurna i små skivor, kommer att lagras i minst tre månader.

säkert och effektivt

Hållbarhet när den är fryst

Ingefärns hållbarhet skiljer sig från den valda metoden för att frysa den. Den minst konserverade produkten är fryst hel. I detta fall kan den förvaras i ungefär en månad om den är ordentligt förpackad och läggs i frysen. Om roten inte är korrekt förpackad kan hållbarheten vara mycket kortare.

För att öka lagringstiden för ingefära roten, rekommenderas att du skär den i bitar innan den fryser. Hackade rötter behåller sina användbara egenskaper i 2-3 månader.

den valda metoden

Hur avfrostas ordentligt?

Innan du använder ingefära, se till att tina den helt. För detta tas frysta livsmedel bort från frysen och tas ut ur påsarna där de placeras. Därefter placeras växten i en liten behållare och lämnas i 1-3 timmar i ett rum med en temperatur på cirka 20 grader.

För att påskynda avfrostningen, placera behållaren med ingefära i en liten kastrull med varmt vatten. I detta fall avfrostas den frysta maten på 15–20 minuter.

När den har tinats kan ingefära roten hackas och användas i matlagning eller medicinska beredningar.

tina upp det helt

Slutsats

Ingefära rot är populär bland hemmafruar och därför är många av dem intresserade av att lagra den på rätt sätt.För att lagra ingefära rot under lång tid, rekommenderas att du bekanta dig med de särdragen som det fryser hemma.

funktioner i dess frysning

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa