Användbara egenskaper och kontraindikationer av mark och torkad ingefära

Malt ingefära används inte bara som en smaksättning, utan också som ett botemedel på grund av förekomsten av en stor lista med användbara egenskaper, med hänsyn till möjliga kontraindikationer. För att inte skada hälsan måste du bekanta dig med alla produktens egenskaper och de särdragen i dess effekt på kroppen.

Malt torr ingefära: egenskaper

Ingefära läggs till många rätter för extra smak. Torkad ingefära har gynnsamma egenskaper som hjälper till vid behandling av många sjukdomar. Endast ingefära rot är lämplig för torr och rå användning.

Ingefära är en mångsidig medicinalväxt med följande egenskaper:

 • hjälper till att hantera virus;
 • har antioxidanteffekter;
 • antiseptisk egenskap;
 • eliminerar inflammation;
 • har antimikrobiella egenskaper;
 • har en slemlösande effekt;
 • minskar smärtsymtom.

malda ingefära i en sked

Ingefära är en flerårig ört. Bladen är smala, långa och liknar bladens vass. Under blomningen öppnar gula, orange eller lila blommor med en behaglig doft.

Användningen av formuleringar från växtens rot leder till en förbättring av humöret, tillförseln av syre till hjärnan ökar, blodet tunnas ut, toxiner tas bort från kroppen och immuniteten stärks.

Beskrivning

Färsk ingefära rot kan läggas till te, sallader, bakverk, och markprodukten är ett bra krydda. Den kryddig roten innehåller många vitaminer, mineraler, fettsyror, fiber och eteriska oljor. De eteriska oljorna som finns i marken ingefära har en gynnsam effekt på funktionen hos alla inre organ, hår och människors hud.

Smaksättningspulvret har en ljusgul färg, skarp smak och behaglig arom. Listan över hur ingefära pulver är användbart är stor:

 • eliminerar känslan av uppblåsthet och buksmärta, illamående, diarré;
 • förbättrar blodantalet och normaliserar också sockernivåer;
 • påskyndar metaboliska processer i kroppen;
 • lindrar huvudvärk;
 • lindrar inflammation;
 • stimulerar immunsystemet;
 • tar bort gifter från kroppen.

Förutom användbara egenskaper har den krossade produkten även kontraindikationer som måste beaktas för att inte skada kroppen.

malad ingefära i en skål

Näringsvärdet

Bland de användbara egenskaperna hos marken torr ingefära är dess näringsvärde. 100 gram innehåller cirka 340 kcal, proteiner - 9 g, fett - 4 g, kolhydrater - 72 g, kostfiber - 14 g, vatten - 10 g och ask - 5 g.

Hur mycket en produkt är värt att köpa beror på dess syfte. Varje recept har sin egen dosering, som måste följas strikt.I butikshyllorna hittar du en produkt förpackad i olika viktkategorier: från 10 g till 1 kg.

vitaminer

De gynnsamma egenskaperna hos mark ingefära förklaras av det höga innehållet av vitaminer. Vitamin A, P, C, vitaminer i grupp B. Alla är involverade i att stärka immuniteten, normalisera funktionen hos de inre organen, förbättra hudens tillstånd, upprätthålla normalt blodantal.

mineraler

Mineraler är vad torkad ingefära också är bra för.

 • Makronäringsämnen som kalium, kalcium, magnesium, natrium, fosfor finns i stora mängder.
 • Mikroelementen i den torra produkten inkluderar: järn, koppar, mangan, selen, zink.

Ingefära rot innehåller aktiva ingredienser som ginerol och shogalol. Tack vare dessa komponenter är det möjligt att hantera illamående som följer med många sjukdomar.

Applicera torrmalt ingefära

Kryddans fördelaktiga egenskaper försvinner inte ens i processen att slipa färsk produkt. Ingefära pulver används inom kosmetologi, matlagning och nästan alla områden inom medicin.

Alla fördelar med mark ingefära bevaras under beredningen av tinkturer, avkok och andra drycker, som används för smärta, matsmältningsstörningar, förkylningar och även för viktminskning.

te med ingefära och citron

I matlagning

Ingefära användes allmänt inom matlagning och medicin i den antika världen. Vid den tiden uppskattades det mycket, för en nypa krydda kunde man få en förmögenhet.

Ett hett krydda kan läggas till nästan vilken maträtt som helst. Det kan läggas till spannmål, ostar, baljväxter, soppor, sallader, grönsaks- och svampsnacks. Såser och dressingar för många rätter får också en smakrik smak.

Smaksättningen används vid beredningen av desserträtter och drycker. Pepparkakor, te och kaffe är särskilt populära. Det kan läggas till glass, pajer, samtidigt som kompott, konserver, sylt bevaras.

I båda fallen finns det rekommendationer om när det är bättre att lägga till torr kryddning i skålen och i vilken mängd. Vid tillagning av kött tillsätts kryddan 15–20 minuter tills den kokts i en mängd av 5 g per 1 kg kött. Degen tillsätts under knådning i en mängd av 1 g. Såserna inkluderar komponenten efter beredskap i en dos av 1-2 g.

Torr ingefäraEfter att ha behållit alla fördelar kan du använda en ugn, luftfrytare, elektrisk torktumlare. Den torra produkten kan malas till pulver med en mixer eller murbruk. En liknande blandning kan användas effektivt i traditionell medicin.

Inom folkmedicin

Ingefära har hittat sin användning i olika grenar av medicin. På grund av markproduktens fördelaktiga egenskaper för hälsa, tinkturer, avkokningar, görs kompresser på grundval av det:

 • För att förbereda tinkturen måste du ta 100 g malad kryddig blandning, häll 1 liter vodka och lämna i två veckor på ett mörkt ställe. Sedan filtreras den färdiga produkten. Du kan lägga till honung. Ta 5 ml av läkemedlet före måltider två gånger om dagen, tidigare utspädd i 100 ml vatten. Verktyget hjälper till att bota förkylningar, störningar i nervsystemet och återställa immunitet.

te med ingefära och citron i en tekanna

 • Som en profylax för förkylning görs bad med en avkokning baserad på en krossad produkt. I 500 ml vatten löstes 25 g malda kryddor. Efter kokning, koka i cirka 20 minuter. Den resulterande buljongen sättes till vattnet för att ta ett bad. Förfarandet tar cirka 20 minuter.
 • Ingefära är det bästa botemedel mot någon typ av hosta. Tillsätt 2 g ingefära, 5 g gurkmeja och lite honung i ett glas varm mjölk. Låt att infusera i 10-15 minuter. Den resulterande kompositionen bör drickas i små slurker under hela dagen.
 • För störningar i matsmältningssystemet används följande botemedel. 5 g varm krydda och 2 g muskot späds i 250 ml vatten. Den resulterande kompositionen måste drickas i två steg.
 • Kompresser används för smärta i ben och leder.Blanda gurkmeja, ingefära, mald varm peppar, några droppar senapsolja och tillsätt 25 ml varmt vatten. Den resulterande vallen distribueras på ett gasbindband och appliceras på den ömma platsen i 30 minuter.

Eftersom ingefära påskyndar metaboliska processer i kroppen bryts proteiner ner snabbare och överskott av kalorier förbränns. Matsmältningsprocessen förbättras på grund av den ökade produktionen av magsaft, mag- och tarmsjukdomar försvinner. Som ett resultat används produkten som ett viktminskningshjälpmedel:

 • En blandning av gurkmeja och torr ingefära framställs i 10: 1-förhållande. Du måste ta efter måltider i 2,5 g två gånger om dagen.
 • Massage med ingefäraolja hjälper till att bli av med extra kilo. Tillsätt 5 g pulver till 200 ml olivolja. Låt att infusera i två veckor. Den färdiga tinkturen filtreras och används under massage.
 • Omslag hjälper till att hantera övervikt. 35 g ingefära pulver, 55 g honung, 30 ml citronsaft och samma mängd vegetabilisk olja, 5 g muskotnötter blandas i en kopp. Den resulterande blandningen appliceras på problemområden, lindas med fastfilm och lämnas i 35 minuter.

Anti-celluliterfolie

Den mest effektiva lösningen är ingefära te. För att förbereda det behöver du torra lindblommor, rosa höfter, vanligt grönt te. Alla komponenter tas i lika stora mängder. Tillsätt 30 g av den resulterande blandningen till tekannan, tillsätt 2 g ingefärapulver och häll kokande vatten över den. Drick te före måltiderna.

Inom kosmetologi

Inom kosmetologi används ingefära blandningen för att jämna ut och lätta upp huden, bli av med rynkor, akne, hudormar, för att normalisera ämnesomsättningen och eliminera celluliter. Det finns ett stort urval av masker, krämer, oljor baserat på en kryddig komponent.

För en föryngrande ansiktsmask, tillsätt färska myntablad, banan, honung och spenatjuice till marken ingefära. Alla komponenter slipas i en mixer. Den resulterande vallen appliceras på ansiktet. Förfarandet tar 20 minuter.

Kontra

Trots alla fördelarna med torkad ingefära kan du också skada din hälsa om du inte tar hänsyn till alla kontraindikationer.

Använd smaksättningen noggrant och jämnt i de proportioner som anges i receptet.

Det rekommenderas inte att använda några växtbaserade produkter under graviditet och under amning, i närvaro av hjärtsjukdom, mage och även vid hög kroppstemperatur. Barn under tre år betraktas också som en begränsning.

ingefära för influensa

Matlagningsrecept med foton

Många hemmafruar är intresserade av vilka rätter som kan läggas till marken ingefära. Efter att ha köpt denna smaksättning kan kvinnor förbereda olika rätter med den. Kryddan tillsätts lite för lite, iakttagande av de rekommenderade proportioner.

Det klassiska pepparkakreceptet består av smör, honung, socker, ägg och mjöl. Vissa andra kryddor kan finnas i skålen, som kanel.

För att förbereda såsen på kött måste du blanda ingefära, malda med sojasås, socker, torkad basilika och finhakad vitlök. Den resulterande såsen hälls i köttet, som stuvas över elden, 15 minuter innan tillagningen.

pepparkakor män

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa