Hur du torkar ingefära hemma ordentligt

Sedan antiken har ingefära använts i recept för traditionell medicin som en helande produkt. I butikerna kan en färsk produkt köpas nästan när som helst på året, men från tid till annan blir kostnaden oacceptabelt hög. Ett alternativ är att torka ingefära hemma, men att veta hur man gör det på rätt sätt är viktigt för att bevara dess värdefulla egenskaper.

Varför torr ingefära rot alls

Det finns flera skäl att själv prova torr ingefära. Växten anses vara unik i dess naturliga och medicinska egenskaper. Det används i många folkrecept för att upprätthålla och återställa tonen i kroppen, det används för att förbereda avkok och te, som en ingrediens för kosmetiska masker, som ett krydda för kulinariska rätter.


De mest kända maskerna är de där ingefära med citron och olivolja finns som komponenter. Ett sådant botemedel lindrar snabbt hudens slapphet, minskar svårighetsgraden av de första rynkorna runt ögonen och läpparna, normaliserar hudfärgen och lindrar inflammation.

Roten läggs ofta till te eller kaffe för att tona och spänna.

Växten skapar egenskapen "kraftig" senap; granatäpplefrön läggs ofta till drycker för att göra medicinska teer.

te med ingefära

Det finns inte alltid tid och önskan att gå till butiken för att köpa ingefära. Under vissa perioder kan en sådan produkt tillfälligt saknas från butikshyllorna, eller dess kostnad kan vara ganska hög. Närvaron av en sådan produkt till hands gör det alltid möjligt att använda en värdefull produkt, men viktigast av allt, att lära sig att torka och förvara den korrekt. Färsk rot kan försämras och, om den är defekt, blir den snabbt obrukbar. Den torkade roten kan användas i 2 år utan att förlora sina läkande egenskaper.

Några ord om fördelarna med ingefära roten

Innan du använder rotgrönsaken och torkar ingefära roten, är det värt att lära sig om dess fördelaktiga egenskaper. Produktens läkande egenskaper beror på närvaron av aktiva element.

ingefära rot

Att använda roten har följande effekter:

 • minskar illamående, därför används det ofta under graviditet, seglingsresor och genomgår kemoterapi;
 • minskar kolesterolnivån, hjälper till att rena blodkärlen;
 • förbättrar blodkoagulationsegenskaperna;
 • lindrar inflammation och svullnad;
 • tar bort gifter;
 • kämpar effektivt mot maskar;
 • förbättrar immunitet;
 • förbättrar benstrukturen.

Användningen av ingefära hjälper till att snabbt lindra trötthet och återställa styrkan. På grund av kvaliteten på artärrengöring föreskrivs det ofta som ett profylaktiskt medel efter en stroke.

Växten hjälper till vid behandling av psykomotiska störningar i samband med uppkomsten av orimliga rädsla och ångest.

Det är viktigt att vara måttlig när man tar ingefära, eftersom roten kan orsaka sömnlöshet när man konsumeras mycket.

ingefära rot

Ingefära rot - vad är det

Det finns många sorter av ingefära idag. Den vanligaste vita arten, som har en ljus färg med en lätt gulaktig färg, med tiden kan roten bli brun. I de flesta fall är det denna sort som väljs för att torka produkten.

På försäljning kan du hitta svart ingefära, rötter med otroliga ljusgröna och gula färger och till och med blå vener.

Rotgrönsaker kan ha olika former och olika smaker och dofter, som kan likna en apelsin. I grund och botten är svartvit ingefära en växtsort och skiljer sig bara på hur de skördas och bearbetas. Oavsett sort har alla ingefära rötter en funktion - när de är mogna, förvärvar de egenskapen av pungency.

ingefära rot

Hur du torkar ingefära roten ordentligt

Torkning av livsmedelsprodukter innebär preliminär beredning av råvaror. För köp, välj bara en solid rot utan uppenbara tecken på skador. Rotens struktur ska vara fast och ytan ska inte vara hårt skrynklig.

Du kan torka roten med följande skärmetoder:

 • tunna plattor;
 • små kuber;
 • använda ett grovt rivjärn;
 • i en mixer.

ingefära rot

Den senare metoden används när det erfordras att erhålla en torr blandning i form av ett pulver. Rotskörden torkas oskalad, eftersom en stor mängd näringsämnen förloras när skalet skärs. För att minska rivningen rekommenderas att du arbetar med roten under kallt rinnande vatten.

Naturlig värme

Det enklaste sättet, på vilket torkade plattor kan erhållas med minimala tidskostnader, och detta kräver inte speciella anordningar. Matlagning kräver ett öppet område med direkt solljus.

hackad ingefära

Ingefära, skuren i tunna skivor, läggs ut i ett tunt lager på papper och lämnas i solen. För att utesluta insättning av insekter och produkter av deras vitala aktivitet ovanifrån, rekommenderas det att täcka gasväv.

Det rekommenderas att vända skivorna minst 2 gånger under dagen för att få en jämn torkeffekt.

På natten föres den torkade rotskörden in i rummet, och vid behov upprepa processen nästa dag.

Torktumlare

I en elektrisk torktork torkas ingefära på ett sådant sätt att det finns ett litet gap mellan angränsande plattor. Skiktet bör inte vara för tjockt och ojämnt, annars är det inte möjligt att uppnå enhetlig torkning. För att uppnå önskad effekt är brickorna regelbundet omvända. Du kan torka, torra ingefära på detta sätt i 6 till 9 timmar, temperaturregimen rekommenderas att ställas in på 60 C.

torkning ingefära

Ugn

Ingefära torkar i ugnen när den förvaras i 2,5 timmar vid 50 C. Tidigare täcks arket med bakpapper, ovanpå vilka ingefära plattor läggs ut i ett tunt lager. Efter denna tid bringas temperaturen till 70 C och stå tills den är klar. Om ugnen har en konvektionsfunktion rekommenderas att den slås på. Medeltiden för att erhålla den färdiga torra produkten är 5 timmar.

ingefära rot

Varmluftsugn

Torkning i en mikrovågsugn gör det möjligt att få ett snabbt resultat eftersom processen tar i genomsnitt 1,5 till 3 timmar. För att göra detta är tekniken inställd på ett temperaturregime på 70 C och motstå den erforderliga tiden.Varaktigheten beror direkt på vilken skärmetod som används, ju mindre storleken på bitarna är, desto snabbare kan du få en torr produkt.

torkning ingefära

Vindsrum

Denna metod är idealisk för privata hemägare. Hur man torkar ingefära ordentligt:

 • tvätta noggrant, ta bort skadade områden, torka;
 • skär i tunna skivor;
 • spridda ut på en plan yta i ett tunt lager;
 • vänd med jämna mellanrum och undvik mögel.

Det är viktigt att naturlig luftcirkulation sker på vinden och att hög luftfuktighet inte observeras, temperaturen bör inte vara låg. Underlåtenhet att uppfylla sådana krav uppnår inte den önskade effekten och ingefära börjar formas.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa